Mustang-1230

Mustang je osvojil naslov najbolje prodajanega športnega kupeja na svetu – že četrto leto zapored

Medtem ko Ford praznuje Mustangov 55. rojstni dan, navdušenci širom planeta proslavljajo četrti zaporedni naslov najbolje prodajanega športnega kupeja na svetu.

Od Avstralije do Peruja je Mustang po podatkih agencije IHS Markit s 113.066 prodanimi vozili tudi v letu 2018 ohranil prestol najbolje prodajanega športnega kupeja na svetu. Leto 2018 pa ne bo ostalo zapisano v zgodovino samo kot četrto zaporedno leto, ko je bil Mustang najbolje prodajani športni kupe na svetu, temveč je postal tudi najbolje prodajani športni kupe v ZDA, kjer je Ford lani prodal 75.842 Mustangov.

Ford je v prvem tromesečju leta 2019 v Evropi prodal 2300 Mustangov, kar pomeni več kot 27‑odstotno povečanje prodaje v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta.*

“Ko smo pred 55 leti na ceste poslali Mustanga, smo res poskrbeli za revolucionarni preboj,” je povedal Jim Farley, Fordov predsednik za globalne trge. “Nič ne odraža svobode in vetra v laseh tako kot radost vožnje z Mustangom; Mustang je preprosto legenda. Hrumenje motorja V8 v pomladnem dnevu je nekaj neprekosljivega. Prav nič me ne preseneča, da je to najbolj priljubljen športni kupe na svetu.”

Po Fordovih globalnih prodajnih podatkih je bil Mustang v letu 2018 naprodaj v 146 državah. Od leta 2015 so prodali več kot 500.000 Mustangov šeste generacije, vključno z več kot 45.000 v Evropi. Iskrivi konjič je v zadnjem letu pridobil še pol odstotne točke v globalnem tržnem deležu, kjer dosega 15,4 odstotka, k temu pa je svoj delež prispeval tudi zaželeni novi Mustang Bullitt.

Comments

comments