Novi Fordov sistem posodobitev na daljavo bo omogočal, da bo Mustang Mach-E sčasoma čedalje boljši

Lastnikom povsem novega električnega Mustanga Mach-E ne bo treba skrbeti, da bodo kaj zamudili ali izpustili, saj bodo posodobitve na daljavo v celotnem času uporabe stalno izboljševale njihovega športnega terenca, ne da bi ga morali zapeljati od doma.

Lastniki drugih avtomobilov morajo med posodobitvami programske opreme pogosto čakati, Ford pa je razvil način, ki omogoča varen prenos posodobitev v ozadju, v nekaterih primerih pa se izvedejo v manj kot dveh minutah.

“Ena od odlik Mustanga Mach-E je, da prvi dan uporabe pomeni začetek stalnega izboljševanja vozila, ki nenehno napreduje in dodaja še več funkcij in zmogljivosti,” je povedal John Vangelov, vodja povezanih storitev pri družbi Ford Motor Company. “Obenem naše domiselne posodobitve na daljavo z izjemno hitrim aktiviranjem skrajšajo čas, ko vozilo ni na voljo ter zagotavljajo, da bo vaš Mustang Mach-E vedno boljši in to celo takrat, ko se boste sami odpravili spat.”

Te izboljšave znatno presegajo posodobitve sistema SYNC®. Skoraj vse računalniške module Mustanga Mach-E je možno posodobiti brezžično, zato bo lahko Ford izboljšal zmogljivost in dodal povsem nove možnosti, ki ob prevzemu vozila še niso bile na voljo.

Nekatere namestitve bodo praktično nevidne za uporabnika, ki lahko izbere čas za posodobitev parkiranega vozila – na primer sredi noči. Številne posodobitve se bodo izvedle skoraj v hipu po zagonu vozila, v vozilu prikazana sporočila pa bodo uporabnika seznanila z nameščenimi izboljšavami.

Veliko posodobitev je možno dokončati v manj kot dveh minutah, pri zahtevnejših pa bo morda moralo biti vozilo parkirano dalj čas, zato bo lahko uporabnik izbral kar najprimernejši trenutek za njihovo izvedbo.

Ford načrtuje izvajanje prvih posodobitev v šestih mesecih po dobavi prvih Mustangov Mach-E novim lastnikom. Lastniki bodo obveščeni o podrobnostih posodobitev programske opreme, ko bodo na voljo, glede na posodobitev pa se bodo izvedle prek omrežja Wi-Fi ali mobilne povezave.

Ford razvija vozila za stranke celo v času pandemije

Da bo Mustang Mach-E z napredno zmogljivostjo na voljo skladno z načrti, je Fordova inženirska ekipa sredi pandemije koronavirusa našla nov način za razvoj in testiranje posodobitev na daljavo. Doslej so se morale za dostop do različnih modulov vozila, pri katerih je bilo treba preveriti zmogljivosti posodabljanja na daljavo, ekipe dobiti v istem prostoru. Zaradi zahteve po delu od doma so se morali inženirji kar najhitreje domisliti spremembe običajnih postopkov.

Ekipa je hitro zagotovila oddaljen dostop do vseh modulov vozila in celo do možnosti kabelskih napeljav brez orodja, kar jim je omogočilo hitro preprogramiranje modulov od doma. Kar je na začetku zahtevalo pet ur programiranja na daljavo, je zdaj možno narediti v manj kot 10 minutah.

“S hitro uvedbo oddaljenega dostopa do sestavnih delov vozila zagotavljamo, da bodo lahko uporabniki Mustanga Mach-E uživali v izjemni zmogljivosti, ki se je veselijo že od samega začetka, obenem pa smo inženirjem omogočili nadaljevanje inovativnega dela v varnem zavetju doma,” je povedal Vangelov.

Comments

comments