Mustang Mach-E lahko v samo 10 minutah doseg vožnje poveča za 119 kilometrov

Fordovi najnovejši testi kažejo, da bo povsem novi električni Mustang Mach-E s samo desetminutnim polnjenjem na polnilni postaji IONITY doseg vožnje v povprečju predvidoma podaljšal za 119 km.1

Pri Mustangu Mach-E z baterijo za podaljšani doseg in zadnjim pogonom (RWD) je testiranje v dejanskih razmerah v primerjavi s predhodnimi, bolj zadržanimi računalniškimi simulacijami, pokazalo izboljšanje za 26 km ali skoraj 30 odstotkov.

“Uporabniki Mustangov uživajo na neskončnih cestah in manj časa za polnjenje pomeni več časa za uživanje v vožnji,” je povedal Mark Kaufman, globalni direktor za električna vozila. “Za enega najpomembnejših ciljev smo si zadali hitrejše polnjenje Mustanga Mach-E, v sodelovanju s ponudniki pa si prizadevamo za še več polnilnih postaj, ki bodo z možnostjo FordPass omogočale še preprostejše polnjenje.”

Različica s štirikolesnim pogonom (AWD) bo s približno 10 minutami polnjenja baterije za podaljšani doseg vožnjo podaljšala za 107 km,1 obe izvedbi pa bosta ne glede na pogon – AWD ali RWD – baterijo z 10 odstotkov napolnili do 80 odstotkov v 45 minutah.2

10 minut polnjenja baterije za standardni doseg v Mustangu Mach-E bo predvidoma zagotovilo povprečni doseg 91 km pri izvedbi s pogonom RWD in 85 km pri pogonu AWD,1 baterijo pa bo možno z 10 odstotkov napolniti do 80 odstotkov v 38 minutah.2

Ciljni doseg Mustanga Mach-E s povsem električnim pogonom znaša po svetovno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP) do 600 km, zato se bodo lahko uporabniki podali tudi na daljša potovanja.

V Evropi bo Mustangom Mach-E na voljo Fordov ekosistem rešitev za polnjenje, ki se uvršča v sam vrh panoge, uporabnikom pa bo omogočal brezhiben in integriran dostop do polnjenja doma in po vsej Evropi.

V začetku leta je Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa, pozval vlade, podjetja in ustanove k podpiranju prehoda na elektrifikacijo s hitrejšim širjenjem javne infrastrukture za polnjenje. Obenem se je Ford zavezal, da bo v svojih poslovalnicah in pri svojih zastopnikih po vsej Evropi v naslednjih treh letih zagotovil 1000 polnilnih postaj, da bo polnjenje preprosto in priročno za zaposlene. Te načrte so že začeli uresničevati.

Povsem električni Mustang Mach-E je na čelu hitro rastoče palete Fordovih elektrificiranih vozil in je eden od 18 novih elektrificiranih modelov, ki jih bo Ford poslal na evropski trg še pred koncem leta 2021.

Comments

comments