S20_2380

Znanstveniki so Taycana razglasili za “najinovativnejši model” na svetu

S skupno 27 novostmi je Porsche Taycan najpomembnejši nosilec inovacij na globalnem avtomobilskem trgu. Od tega jih je 13, torej skoraj polovica, svetovnih novosti. To je rezultat novega poročila “AutomotiveINNOVATIONS Report”, ki ga pripravlja Center of Automotive Management (CAM). Med inovacije električnega Porscheja CAM-ovi znanstveniki med drugim štejejo 800-voltno arhitekturo, dvostopenjski menjalnik na zadnji premi, visoko rekuperacijsko moč do 265 kW in najboljši količnik zračnega upora v segmentu (od 0,22).

CAM je neodvisen znanstveni inštitut za empirične raziskave avtomobilov in mobilnosti ter strateško svetovanje na Visoki strokovni šoli gospodarstva (FHDW) v Bergisch Gladbachu. Od leta 2005 tam sodelavci pod vodstvom prof. dr. Stefana Bratzla analizirajo inovacije avtomobilskih proizvajalcev z vsega sveta ter jim vsako leto skupaj z revizijsko in svetovalno hišo PricewaterhouseCoopers (PwC) podelijo priznanja. Za leto 2019/20 so skupaj ocenili okrog 250 serijskih vozil.

Podelitev nagrad bo potekala 14. julija 2020 v živo v digitalnem formatu. Markus Lanz, ZDF, bo moderiral oddajo Digital Automotive Talk na temo “Avtomobilska industrija na prelomnici – inovacije kot ključ za uspešen izhod iz krize”. Na povezavi https://www.pwc.de7dat lahko prenos v živo spremljate ob 17. uri.
“Zelo smo veseli, da se je naš prvi popolnoma električni športni avto v izboru za nagrado AutomotiveINNOVATIONS že kar takoj zavihtel na najvišje mesto. To je lepa potrditev za inovativnost našega podjetja – za pionirskega duha, ki ga živimo pri Porscheju,” je dejal Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG. Z novo ekipo smo razvili nov avto in postavili popolnoma novo, CO2-nevtralno tovarno. Tehnične novosti, kot je tukaj nagrajena 800-voltna arhitektura, omogočajo kratke čase polnjenja. Dvostopenjski menjalnik na zadnji premi pomeni edinstveno doživetje vožnje. Prejeta naročila in odzivi naših strank nas navdajajo z velikim optimizmom.”

Na glavnih trgih prejeli že mnoga priznanja
Z izborom za “najinovativnejši model” se nadaljuje serija uspehov: Porsche Taycan je osvojil že okrog 40 mednarodnih nagrad, predvsem na glavnih trgih, kot so Nemčija, ZDA, Velika Britanija in Kitajska.
Električni športni avto je tako med drugim osvojil naslednje naslove:
• “Svetovni avto leta 2020″ v kategorijah “svetovni visokozmogljivi avto leta” in “svetovni luksuzni avto leta”: žirija za svetovni avto leta (WCOTY)
• “Avto leta”: revija Top Gear (UK)
• “Revolucionarni avto leta”: revija Top Gear (UK)
• “Kitajski zeleni avto leta”: žirija za kitajski avto leta (CCOTY)
• “Nemški avto leta”: žirija za nemški avta leta (GCOTY)
Poleg tega je Taycan osvojil nagrado za inovativnost revije Connect (D).

Comments

comments