S20_0050

Vsak Taycan postane unikat v delavnici Porsche Exclusive Manufaktur

Okoli 90 možnosti za individualizacijo zunanjosti in notranjosti

Stuttgart (Nemčija). Za prvi popolnoma električni športni avtomobil znamke Porsche so v sklopu dovršene ročne izdelave na voljo kakovostne komponente in posebni paketi opreme za zunanjost in notranjost, s katerimi je mogoče vozilo še dodatno oplemenititi in individualno prilagoditi. Tovarniška manufakturna delavnica v Zuffenhausnu ponuja okoli 90 ekskluzivnih možnosti za individualizacijo, med katerimi še posebej izstopajo paket Sport Design v treh različnih izvedbah ter ekskluzivna 21-palčna platišča z aerodinamičnimi krilci iz karbona. Prava paša za oči so tudi
LED-matrični glavni žarometi z ledeniško modrimi elementi.
S20_0052
Ob lansiranju Taycana je manufakturna delavnica v Zuffenhausnu razširila svoje kapacitete: njena površina se je povečala za tretjino na 2.000 m2, poleg tega je dobila še štiri nova delovna mesta z avtomobilskim dvigalom. V skladišču je zdaj dodatnih 150 m2 prostora, logistiko pa je poenostavila neposredna povezava z natovarjanjem izdelanih vozil. Poleg tega so se ekipi pridružili novi strokovnjaki s področja individualizacije vozil.

S20_0053
Zunanjost: žarometi z ledeniško modrimi elementi dnevnih luči
Vsem, ki želijo še dodatno poudariti dinamično podobo vozila, so na voljo tri različice paketa Sport Design, ki se razlikujejo po vstavkih na spodnjem delu sprednjega dela, oblogah pragov in stranskih zaključkih difuzorja. Ti elementi so – glede na izbrani paket – bodisi lakirani v barvi vozila oz. visokosijajni črni barvi ali pa izdelani iz karbona.
V sklopu individualizacije v manufakturni delavnici Porsche Exclusive so poleg tega na voljo LED-matrični glavni žarometi s sistemom Dynamic Light System Plus
(PDLS Plus), tridimenzionalno grafiko tiskanega vezja na ohišju žarometov ter elementi dnevnih luči v ledeniško modri barvi. Ekskluzivna 21-palčna platišča s krilci, izdelanimi iz kovanega in rezkanega karbona, združujejo aerodinamiko in lahko gradnjo: v primerjavi s podobno izvedbo platišč je masa na posamezno kolo manjša za več kot tri kilograme.
Kakovostna notranjost z izrazito športnim značajem

S20_0051
Paket Carbon je nastal po vzoru vozil iz sveta avtomotošporta: velike površine na sprednjih in zadnjih vratih ter dekorativni elementi ob straneh sredinske konzole so izdelani iz matiranega karbona. Unikatno podobo z izrazitimi kontrasti poleg tega ustvarja paket poudarkov, pri katerem so letve na sprednjih in zadnjih vratih lakirane v barvi vozila. Športni značaj Taycana poudarjajo barvni varnostni pasovi, ki so na voljo v grafitno modri, tartufovo rjavi, apnenčasto bež, kredini, robidovi, meranti rjavi, atakama bež, temno sivi in bordo rdeči barvi.

S20_0054
O delavnici Porsche Exclusive Manufaktur
Osrednja kompetenca delavnice Porsche Exclusive Manufaktur je individualizacija serijskih modelov, ki temelji na rokodelski odličnosti, združeni z naprednimi tehnološkimi rešitvami. Več kot 30 zaposlenih ima dostop do izrazito širokega nabora vizualnih in tehničnih možnosti za individualizacijo zunanje in notranje zasnove. Tako je pri zunanjosti na primer mogoče prilagoditi osvetlitev in platišča, prav tako pa tudi motor in pogonski sklop.

S20_0055
K naštetemu je treba dodati še široko paleto posebnih barv in kakovostnih materialov, kot so usnje, karbon, aluminij in plemenite vrste lesa, ki so na voljo za komponente v notranjosti. Pri izbranih modelih lahko v manufakturni delavnici Porsche Exclusive uresničijo celo želje, ki niso zajete v bogatem prodajnem programu s kar 600 različnimi opcijami. Ob tem so seveda vedno izpolnjene vse zahteve glede kakovosti, tehnične dovršenosti in prometne varnosti, prav tako pa je zagotovljena skladnost z mednarodnimi zakoni.

S20_0053
Poleg individualiziranih serijskih vozil v delavnici Porsche Exclusive Manufaktur izdelujejo tudi omejene male serije vozil. Nazadnje je bil to model 911 Turbo S Exclusive Series. Delavnica je sinonim za tovarniško individualizirane modele od leta 1986. S pristnim navezovanjem na zgodovino znamke Porsche in z ljubeznijo do detajlov dosledno ohranja tradicijo športnih avtomobilov in jo prenaša na prihodnje modele. V okviru strategije za ohranitev Porschejeve dediščine manufakturna delavnica Porsche Exclusive Manufaktur skupaj z oblikovalskim oddelkom Style Porsche razvija izjemne koncepte vozil, ki prenašajo markantne elemente iz preteklosti na sodobna vozila. Na ta način želi ekskluzivne športne avtomobile oplemenititi s sodobno interpretiranimi oblikovalskimi elementi, značilnimi za ikone iz 50., 60., 70. in 80. let.

Comments

comments