Ford se je z zelenimi pobudami in prizadevanjem za zmanjšanje ogljika uvrstil na ‘Seznam A’ organizacije CDP

Ukrepi za zmanjšanje izpustov, izogibanje podnebnim tveganjem in prispevek k razvoju nizkoogljičnega gospodarstva so družbi Ford Motor Company zagotovili prvo uvrstitev na ‘Seznam A’ glede podnebnih sprememb, ki ga objavlja organizacija CDP. Ford je eno od 35 ameriških podjetij, ki so letos uvrščena na ta seznam.

“Naše osebje, naše stranke in naši vlagatelji pričakujejo, da si bomo vedno bolj prizadevali za reševanje podnebnih sprememb,” je povedal Bob Holycross, podpredsednik za področje trajnosti ter okoljskega in varnostnega razvoja. “Naš izvršni predsednik Bill Ford nas že več kot 20 let spodbuja k smelejšim ukrepom glede podnebnih sprememb.”

“Prepričani smo, da so proizvodnja odličnih vozil, varovanje planeta in ohranjanje uspešnega poslovanja povezani in soodvisni ter se med sabo ne izključujejo kot prednostne naloge.”

Bruno Sarda, predsednik CDP Severna Amerika, je povedal: “Čestitam Fordu za uvrstitev na letošnji podnebni ‘Seznam A’ – podjetje predstavlja zgled pravega poslovnega trajnostnega vodenja.”

“Če se ne lotimo njihovega reševanja, predstavljajo klimatske spremembe nesporno tveganje za podjetja in zdaj je skrajni čas za prehod na nizkoogljično gospodarstvo, saj se bomo lahko samo tako izognili najhujšim udarcem,” je dodal Sarda. “Podjetja na ‘Seznamu A’ se zavedajo, da je trajnost izjemno pomembna pri prizadevanju za odličnost in predstavlja priložnost za inovacije in drugačno poslovanje, kar dokazuje, da je okoljska odgovornost zanimiva tudi v poslovnem smislu.”

Fordova zaveza k zmanjšanju izpustov CO2 v skladu s smernicami Pariškega podnebnega sporazuma vključuje naložbo v električna vozila v znesku več ko 11,5 milijarde dolarjev (skoraj 10,4 milijarde evrov). Za še večjo privlačnost električnih vozil in hitrejši prehod na njihovo uporabo Ford uvaja različice nekaterih svojih najuspešnejših vozil, ki bodo delovale brez izpustov, vključno z modelom Mustang Mach-E v nadaljevanju letošnjega leta in električnim pickupom F-150 v bližnji prihodnosti.

Nedavno je Ford v uporabo predal tudi največje omrežje za polnjenje električnih vozil v Severni Ameriki.

Leta 2017 so po Fordovih podatkih pri proizvodnih postopkih zmanjšali izpuste ogljikovega dioksida na izdelano vozilo za 30 odstotkov – osem let prej, kot je bilo načrtovano, ko so si leta 2010 zastavili ta cilj.

Ta uspeh so pri Fordu nadgradili z objavo nove globalne strategije za zmanjšanje ogljika pri proizvodnji, kjer je znaten poudarek namenjen obnovljivim energijam ter nadaljnjemu osredotočanju na nizkoemisijske vire in energijsko učinkovitost.

Ford si je zastavil cilj, da bodo vsi njegovi proizvodni obrati po vsem svetu do leta 2035 delovali s 100-odstotno obnovljivo energijo.

CDP je globalna okoljska neprofitna organizacija, ki vsako leto objavi oceno podjetij na okoljskem področju, ta pa skupaj z uporabljenim postopkom ocenjevanja na splošno velja kot zlati standard poslovne okoljske preglednosti.

Leta 2019 je več kot 525 naložbenikov z naložbami, ki so presegale 96 bilijonov USD (86,55 bilijona EUR), skupaj s 125 največjimi kupci, ki so za naročila skupaj namenili več kot 3,6 bilijarde USD (3,25 bilijona EUR), gospodarske družbe zaprosilo, da podatke o okoljskih učinkih, tveganjih in priložnostih razkrijejo prek platforme organizacije CDP. Odzvalo se jih je več kot 8400.

CDP uporablja podrobno in neodvisno metodologijo za ovrednotenje podjetij in podelitev ocen od A do D na osnovi celovitosti objavljenih podatkov ter zavedanja in upravljanja okoljskih tveganj. Obenem CDP spodbuja podjetja k izvajanju najboljših praks, povezanih z okoljskim vodenjem, kot je zastavljanje smelih in pomembnih ciljev. Podjetja, ki ne razkrijejo informacij ali so te pomanjkljive, dobijo nezadostno oceno.

Za več informacij o Fordovem delovanju na področju trajnosti ter za podatke in poročila obiščite spletni naslov sustainability.ford.com.

Comments

comments