New_Mazda6_08

Prenovljena Mazda6

29.11.2017 so na avtosalonu v ameriškem mestu Los Angeles predstavili prenovljeno Mazdo6. Pomladili so njeno zunanjost ter še dodatno optimizirali njene pogonske agregate. Limuzinska Mazda6 sicer še vedno deluje mladostno, vendar so kljub temu povzeli linijo večje CX-5.

New_Mazda6_03

Spremenili so njeno masko, kjer je viden prehod polnih LED žarometov (z integriranimi meglenki) v kromirano linijo pet točkovne sprednje maske. Povzeli so vzorec terenske CX-5, za katerega si upamo trditi, da ga bodo prenesli še na druge Mazdine modele. Opažena so tudi nova platišča ter drugačna linija spodnjega dela odbijača, kjer so se prej skrivale meglenke.

New_Mazda6_04

Predstavili so posodobljen bencinski motor, kjer je možna deaktivacija dveh valjev. S tem so pripomogli k manjši onesnaženosti okolja ter manjši porabi. Sistem dveh valjev se izklopi, ko ni potrebe po večji moči, torej v kakšni mestni gneči. Na ameriških tleh so se razveselili tudi novice o 2.5 litrskem bencinskem motorju s turbino, ki so ga že imeli v največjem Mazdinem modelu CX-9. Za take posladke smo pri nas zaenkrat še prikrajšani.

New_Mazda6_06

Največjo prenovo je doživela notranjost, kjer so uporabili boljše materiale. Najboljši paket opreme bo imel možnosti tudi izbire japonskega sen lesa iz katerega izdelujejo tudi tradicionalna glasbila in pohištvo. Dodali so tudi novo generacijo sedežev v obliki S, ki se še bolje prilegajo hrbtenici in pripomoreju k udobju.

New_Mazda6_18-1

Multimedijsko-informacijska konzola Mazda Connect je zrasla na 8 palčno velikost, informacijski zaslon med merilnikom hitrosti pa se je povečal na 7 palcev. Nova šestica bo na voljo tudi s 360 stopinjsko kamero, ki bo pripomogla k lažjemu parkiranju. Saj veste, da kombinacijo bočnih parkirišč in robnikov nihče ne mara.

New_Mazda6_20

Na voljo bo tudi s prenovljenim Mazdinim radarskim tempomatom (MRCC), ki lahko vozilo popolnoma sama zaustavi in ponovo spelje, ko se vozilo pred njo oddaljuje. Nova šestica je pridobila številne novosti, največji napredek pa je zagotovo ravno v notranjosti. Mazdi beseda premium ni tuja in to so z novo Mazdo6 zadeli v polno. Mi že komaj čakamo, da jo spoznamo še v podrobnosti.

Comments

comments