Porsche in Lucasfilm združila moči pri oblikovanju fantazijske vesoljske ladje

Dizajn športnega avtomobila za vesoljske podvige

Stuttgart (Nemčija)/San Francisco (ZDA). Oblikovalci družbe Porsche AG in produkcijske hiše Lucasfilm Ltd. sodelujejo pri izdelavi fantazijske vesoljske ladje, ki bo javnosti predstavljena v okviru svetovne premiere filma Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja. Proizvajalec športnih avtomobilov in ameriška produkcijska hiša, znana po svoji filmski sagi Vojna zvezd, bosta vesoljsko ladjo ustvarila posebej za zadnjo epizodo zgodbe o Skywalkerju.
S19_6187
“Snovanje vesoljske ladje s prepoznavnim Porschejevim oblikovalskim pečatom je izredno zanimiva naloga,” je dejal Michael Mauer, vodja oddelka Style Porsche družbe Porsche AG. “Oba svetova, ki na prvi pogled nimata veliko skupnega, združuje podobna oblikovalska filozofija. Tesno sodelovanje z oblikovalsko ekipo Vojne zvezd je za nas izjemno pomemben dosežek – prepričan sem, da bo ta izkušnja izredno koristna za obe strani.”
S19_6188
“Na svetovno priljubljenost znamk Vojna zvezd in Porsche močno vpliva njun kultni dizajn,” je dejal Doug Chiang, podpredsednik in izvršni kreativni direktor pri produkcijski hiši Lucasfilm, ki je hkrati odgovoren tudi za celotno oblikovno podobo franšize Vojna zvezd. “Naš projekt združuje dva svetova: eksotični filmski dizajn galaksije daleč, daleč proč in precizno delo, ki ga zahteva razvoj emocionalnih športnih avtomobilov znamke Porsche. Obetamo si, da bomo z našim sodelovanjem združili najboljše atribute obeh znamk ter ustvarili inovativen dizajn – vesoljsko ladjo, ki bo v enaki meri zadovoljila tako znamko Porsche kot tudi Vojno zvezd.”
Oblikovalska ekipa se bo v prihajajočih tednih redno sestajala v Stuttgartu in kalifornijskem San Franciscu, da bo zasnovala vesoljsko ladjo in izdelala ustrezen model.
S19_6185
V okviru premiere filma Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja luči javnosti ne bo ugledal samo model vesoljske ladje. Porsche bo namreč prisoten tudi s svojim prvim izključno električnim vozilom. Taycan je bil predstavljen na začetku septembra, konec leta pa bodo kupcem v ZDA dobavljena prva vozila. V Evropi bodo vozila kupcem začeli dobavljati na začetku leta 2020.

Zanimiv postopek snovanja vesoljske ladje lahko oboževalci obeh znamk spremljajo prek spletne strani: www.thedesigneralliance.com.

Comments

comments