Poklon tradiciji: 911 Targa 4S v izvedbi Heritage Design

Porsche predstavlja model 911 Targa 4S v izvedbi Heritage Design – prvega od skupno štirih zbirateljskih primerkov iz strategije za ohranjanje dediščine. Zgodovinske oblikovalske elemente zunanjosti in notranjosti so na novo interpretirali in združili z najsodobnejšo tehnologijo v ekskluzivni omejeni seriji oddelka Porsche Exclusive Manufaktur. Naročila že sprejemajo, v prodajnih salonih pa bo na voljo jeseni 2020. V skladu z interno oznako modelske serije je število modelov omejeno na 992 primerkov. Vzporedno z uvedbo omejene serije bodo v okviru paketa opreme Heritage Design na voljo izbrani elementi notranjosti za vse aktualne modele 911. Porsche Design je ekskluzivno za kupce zbirateljskega primerka zasnoval vrhunsko uro, ki bo prav tako na voljo v omejeni seriji.

S20_1728

“Z modeli Heritage Design pri kupcih in navdušencih obujamo spomine na 50., 60., 70. in 80. leta prejšnjega stoletja. Nobena znamka ne more tako dobro prenesti teh elementov v sedanjost kot Porsche. S tem izpolnjujemo želje naših kupcev. Poleg tega z ekskluzivnimi omejenimi serijami modelov uveljavljamo novo linijo izdelkov, ki v sklopu naše produktne strategije spadajo v kategorijo ‘življenjski slog’,” je povedal Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG.

S20_1726
Ekskluzivna češnjeva kovinska barva laka in še štiri druge razpoložljive barve zunanjosti ter zlati napisi ustvarjajo pristen videz v stilu 50. let. Kakovostne bele folije v zgodovinskem dizajnu dajejo pečat zunanjosti modela 911 Targa 4S v izvedbi Heritage Design. Markantna je predvsem avtomobilistična suličasta grafika na sprednjih blatnikih. Ta posebnost je prevzeta iz začetnega obdobja avtomotošporta znamke Porsche. Dodatna posebnost je oznaka Porsche Heritage na rešetki na zadnjem pokrovu, ki spominja na dizajn oznake Porscheja 356, ki jo je ta dobil, ko je dosegel mejnik 100.000 prevoženih kilometrov. Priznanje za kakovost iz preteklih časov bo – v sodobni interpretaciji – krasilo zadek vseh štirih Porschejevih modelov Heritage Design. Preteklost in sedanjost pa povezujejo tudi zgodovinski Porschejev grb iz leta 1963 na sprednjem pokrovu, volanu, pokrovih na pestih koles, avtomobilskih ključih ter vtisnjen na vzglavnikih in etuiju za ključe ter serijska ekskluzivna 20-/21-palčna platišča za Carrero in črno lakirane zavorne čeljusti v klasičnem videzu.

S20_1727
Tudi notranjost je poklon tradiciji: ekskluzivno usnjeno oblazinjenje je dvobarvno – z usnjem vrste Club z imenom OLEA v atakama bež barvi je kombinirano usnje bodisi v bordo rdeči ali v črni barvi. Z rebrastim žametom – uporabljen na sedežih in vratnih oblogah – se vrača material, ki so ga uporabili že v Porscheju 356, in ponovno oživlja duha časa in modo 50. let. Merilnik vrtljajev in štoparica v klasični podobi z zeleno osvetlitvijo poudarjata emocionalnost koncepta, kar velja tudi za perforirano stropno oblogo iz mikrovlaken in obsežen nabor elementov, oblečenih v usnje Exclusive Manufaktur. Kovinska oznaka na okrasni obrobi armaturne plošče nosi zaporedno številko vozila iz te omejene serije.

S20_1723

Prvi model Heritage Design temelji na novem, šele pred nekaj dnevi predstavljenem modelu 911 Targa generacije 992 in ima najnovejše tehnologije za podvozje, asistenčne sisteme in infotainment. Poganja ga biturbo motor z močjo 331 kW (450 KM). 911 Targa z visokotehnološkim bokser motorjem v kombinaciji z 8 stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko doseže najvišjo hitrost več kot 304 km/h in od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot 3,6 sekunde (s funkcijo Launch Control).
S20_1725
Pri modelih Heritage Design je poglavitni poudarek na življenjskem slogu, s čimer Porsche v sklopu svoje produktne strategije želi ponuditi emocionalne koncepte, ki izrekajo poklon Porschejevi preteklosti. Pri tem oblikovalski oddelek Style Porsche skupaj z oddelkom Porsche Exclusive Manufaktur na novo interpretira kultne modele 911 in elemente opreme iz 50., 60., 70. in 80. prejšnjega stoletja let ter oživlja njihove tipične značilnosti. Paket Heritage Design za model 911 Speedster iz leta 2019 je že takrat namenoma razkril to strategijo. Porsche bo v določenih časovnih intervalih in v omejenih serijah v ponudbo vključil skupno štiri posebne modele.
S20_1722-2
Porsche Design je ekskluzivno za kupce posebnega modela iz omejene serije zasnoval vrhunsko uro: Chronograph 911 Targa 4S v izvedbi Heritage Design. Ta mehanska ura ima žlahten in prečiščen dizajn, njeno število primerkov pa je, tako kot vozilo, omejeno na 992. Pri mnogih detajlih so se oblikovalci zgledovali po legendarnem Porscheju 356 in kultnem Porscheju 911 Targa: tako se oblika številčnice z belim sekundnim kazalcem in krogi v fosforjevo zeleni barvi zgleduje po merilniku hitrosti in merilniku števila vrtljajev v obeh vozilih. Urne oznake so izpisane v pisavi, značilni za Porsche. Pašček je izdelan iz originalnega Porschejevega usnja, uporabljenega za notranjost vozila. Vtisnjeni napis 911 je še en poklon legendi med športnimi avtomobili.

Comments

comments