Opel Insignia GSi

V letošnjem letu gre pri Oplu za najbolj pričakovan avto. S svojo športno obliko naju je navdušil že v Frankfurtu in tako je bila želja po bližnjem srečanju le še večja. Poskrbeli so, da je športni pridih oznake GSi ponovno zaživel in glede na informacije se bo to nadaljevalo tudi pri njihovih ostalih modelih. Kljub temu sva se z Andražem vprašala, ali je to zadnji pravi Opel?

DSC_1071

Pod pokrovom motorja se sicer ne skriva nov, močnejši pogonski agregat. Gre za različico, ki je možna tudi pri “navadni” Insignii, ki z dvemi litri in štirikolesnim pogonom omogoča preganjanje 260 vrancev. Kljub temu, da sva imela možnost preizkusiti navadno, sva raje počakala na športno izvedenko in ni nama bilo žal. Zanimiv podatek je zagotovo ta, da je na slovitem Nürburgringu postavila hitrejši čas od njene predhodnice z oznako OPC in 325 KM!

DSC_1042

Agresivna zunanjost je pri Insignii GSi zadetek v polno. Kljub temu, da smo jo spoznali v srebrni barvi, je še vedno privabila številne poglede. Od navadne se pri sprednji maski razlikuje v športnih zračnikih, ki imajo le estetsko vlogo. V kombinaciji s polnimi LED matričnimi žarometi se jo v vzvratnem ogledalu včasih kar malce ustrašiš. Ti žarometi so res nekaj posebnega. Resnično upam, da novi lastnik Opla ne bo ukinil eno boljših funkcij Oplove tehnike.

DSC_1028

Pri stranskem profilu jo lepo dopolnijo 20 palčna platišča, ki imajo nameščene ene boljših športnih pnevmatik, Michelin Pilot Sport 4 S. Poskrbijo za odličen oprijem, za učinkovito zaustavitev vozila pa so tu še zavore Brembo, ki so pri močnejših avtomobilih več kot dobrodošle. Zadnji del Insignie poudari manjši zadnji spojler ter športna zaključka izpušnih cevi.

DSC_1050

Opel je novo Insignio res dodelal v vseh merilih in jo predstavil v najboljši luči doslej. Prilagodljiv štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora omogoča res odlično vozno izkušnjo, poleg tega pa sodeluje tudi s športnim podvozjem, ki z voznimi profili prilagaja blažilnike in nastavi odziv krmiljenja ter stopalke za plin. V primerjavi z navadno je občutek v športnem načinu povsem drugačen. Pri vožnji skozi ovinke ni mehkega nagibanja, ki ga nudi navadna Insignia. Športni način vožnje je res športni in ni le okrasni gumb pri menjalniku. Za boljši občutek doda še umetni športni zvok motorja. Škoda le, da niso uporabili izpušnega sistema od nabrite Corse OPC. Tega se nihče ne bi branil.

DSC_3495

V notranjosti ni bistvenih sprememb, razen športnega volanskega obroča. Presenetljivo so vse oznake GSi le v notranjosti. Za učinkovito prestavljanje skrbi 8-stopenjski avtomatski menjalnik, ki seveda omogoča tudi ročno prestavljanje z obvolanskimi uhlji. Ob doplačilu parih tisočakov Insignio obogatite s športnimi Recaro sedeži, ki so prava paša za oči. Seveda omogočajo tudi boljšo športno izkušnjo, predvsem ob kakšnem vijuganju.

DSC_3496

Z različnimi načini voženje (Normal, Tour, Sport) vedno najdete pravega za vsako priložnost. Športni način pusti motor dalj časa v višjih obratih, kar omogoča varne in hitre manevre. Po zaslugi voznih profilov je Insignia primerna za širok nabor kupcev. Presenetila bo marsikaterega vročekrvnega športnika kot tudi poslovneža. Za družine pa je najbrž priporočljiva karavanska različica GSi. Sicer tudi ta nima ravno malo prostora, ker petvratni način omogoča boljši izkoristek.

DSC_1034

Z Insignio GSi boste brez problema skočili v zelje tudi kakšni bolj žlahtni znamki. Vsa vozna tehnika pripomore k najboljšemu izkoristku vozne dinamike. Ponuja odlične pospeške, odziven volan, na voljo pa je tudi v dizelski različici. Pri bencinski se poraba prične namreč okrog 10 litrov, zato verjamem, da se bo marsikdo raje odločil za dizelski motor z 210 KM. Tudi sam bi izbral slednjega, dodal pa bi še športne Recaro sedeže. Corsa OPC me je s serijskimi Recaro sedeži precej razvadila.

DSC_1037

Insignia GSi ima zaenkrat še vedno pravi pečat Opla. Ponuja številne užitke, udobje in dober izkoristek moči. Upava, da bo v prihodnosti še kanček več digitalizacije, najine oči pa so že usmerjene v naslednje leto, ko nas čakajo posodobljeni modeli Oplov.

Besedilo: Primož Makuc

Fotografije: Andraž Martinšek

Video: Luka Komatar

Comments

comments