GHD Gorjanci 2021: Spektakularna dirka in prireditev presežkov

Ko so gledalci zbrali vtise po zaključeni gorskohitrostni dirki Gorjanci 2021, so si bili komentarji večinoma enotni. Tako dobrega vzdušja in spektakularnega dogajanja na Gorjancih že dolgo ni bilo.

Gorjanci_povzetek_5

Kljub temu, da je bilo število prijavljenih voznikov daleč od rekordnega, visoke temperature pa skrajno neprizanesljive, se je ob tekmovalni progi od Dolnje Težke Vode do Velikega Cerovca zbrala nepregledna množica navijačev, ki so po dolgem premoru zaradi epidemije ponovno uživali v ponudbi dolenjske kraljice avtošportnih prireditev.

Dirka, ki jo je letos premočno dobil slovenski dirkač Patrik Zajelšnik s prototipom Normo, je dokaz, da je ljubezen do avtomobilizma in avtomobilskega športa na Dolenjskem trdno zakoreninjena. In ob tem dejstvu je delo organizacijske ekipe pod taktirko članov dveh novomeških društev (AMD in AŠD Novo mesto) že vnaprej poplačano, pa četudi so bile priprave na letošnjo izvedbo ene najbolj kompleksnih doslej.

Gorjanci_povzetek_1

“Zelo lepo. Dirka je zahtevala ogromno dela in energije – od dokumentacije do izvedbe, a zaključek je fenomenalen,” je po zaključeni podelitvi pokalov dejal predsednik organizacijskega odbora Jože Brulc in ob tem ni pozabil na pohvale svojim sodelavcem.

Gorjanci_povzetek_3

Eden izmed njih je tudi Samo Golobič, ki je na Gorjancih opravljal vlogo predsednika žirije in varnostnega delegata: “Seveda, želeli bi si bolj kakovostne asfaltne podlage, s čimer bi bila steza še hitrejša in predvsem varnejša,” je dodal in s tem izpostavil ključno možnost za napredek prireditve v prihodnjih sezonah.

A varnost je bila vseeno na vrhunskem nivoju, oziroma popolnoma “pod kontrolo”, kot je zatrdil pomočnik direktorja za varnost Ivan Pezelj in zaključil: “Sodniki in redarji ob progi so svoje delo opravili vrhunsko, pohvaliti pa moram tudi gledalce, ki so se vzorno držali njihovih navodil.”

Gorjanci_povzetek_4

In za konec morda še najbolje dogajanje povzame sklepna misel zmagovalca Patrika Zajelšnika: “Vsaka dirka je posebna po svojem vzdušju ali atraktivni tekmovalni progi. A le redke dirke se lahko pohvalijo s tako odlično organizacijo kot dirka na Gorjancih. In ne smem pozabiti na navijače – navijači na Gorjancih so nori!”

Comments

comments