DSC_1835

Fordova nova (mala) gospodarska vozila

Za Focusom se je Fordovi floti pridružila še kopica manjših gospodarskih vozil, ki sledijo prav vsem trendom novih Fordov. Tehnološko niso prav nič manj napredni in tokrat ponujajo mnogo več od svojih predhodnikov. Predstavili so kar 5 različnih izvedenk, ki bodo družinam ali podjetjem olajšali vsakodnevne opravke.

DSC_1832

Najprej bi začel pri imenu in na prvem koraku ločil modela Transit in Tourneo. Ko je v družbi govora o tranizitu blaga, si največkrat predstavljamo prevoz kakšnih paketov ali palet in prav to je bistvo modela Transit. Slednjega najdemo v izvedenki Courier, ki je hkrati tudi najmanjši, njegova večja brata pa sta Connect Furgon in Connect Kombi Furgon. Oba sta na voljo v kratki ali daljši medosni razdalji. Kombi Furgon se ponaša še z drugo vrsto sedežev in je tako registriran za 5 oseb.

DSC_1835

Ko je govora o potniških doživetjih oziroma potovanjih (Touring), pa govorimo o modelu Tourneo, kjer sta prav tako na voljo v različici Courier in Connect. Slednji je na voljo tudi z daljšo medosno razdaljo (Grand Connect), pri katerem lahko dokupite še tretjo vrsto sedežev. Izbire je pri novih modelih več kot dovolj in boste brez težav našli nekaj za družino ali podjetje. No ja, seveda pa lahko tudi vse skupaj. Najboljši približek temu je zagotovo Connect Kombi Furgon.

DSC_1833

Vse izvedenke sledijo ostrejšemu oblikovanju, kar je najbolj vidno pri žarometih. Te lahko izberete tudi s ksenonsko osvetlitvijo kar pripomore k občutno boljši vidljivosti, LED dnevne luči pa poskrbijo za prikaz prej omenjene ostre linije. Prednja maska sledi trendu večjega Customa  v obliki črke X. Pri zadnjem delu večjih sprememb ni, kar za tak razred avtomobila ni nič presenetljivega.

DSC_1838

Največ novosti novi gospodarski modeli prinašajo na tehnološko-varnostnem področju. Inteligentni omejevalnik hitrosti omogoča  samodejno prilagoditev največje hitrosti vozila in deluje skupaj s sistemom za prepoznavanje znakov ter navigacijo. Novost za te modele je tudi pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in sistemom za zaviranje v sili. Poskrbeli so tudi za prave Primorce, ki se borijo z burjo. Transit in Tourneo sta namreč opremljena s sistemom za stabilizacijo v primeru bočnega vetra.

DSC_1840

Osnovni pogonski agregat je seveda slavni EcoBoost bencinski trivaljnik, glavna izbira številnih pa bo zagotovo novi dizelski EcoBlue motor, ki dosega nove emisijske standarde Euro 6.2. Ta za svoje delovanje ne potrebuje aditiva AdBlue. Vsi pogonski agregati so na voljo s šeststopenjskih ročnim menjalnikom, 1.5 dizelski s 120 KM pa se ponaša tudi s samodejnim 8-stopenjskim. Petstopenjskega ročnega menjalnika so se povsem znebili. Hura!

DSC_1845

Da bodo novi modeli bolj privlačni mladim so konkretno posodobili tudi notranjost, kjer se ponaša že uveljavljeni Fordov SYNC3 barvni sistem na dotik. Za boljšo vidljivost in preprostejšo uporabo je zaslon prestavljen bližje k vozniku. Povezljivost z mobilnimi/pametnimi telefoni je tako res enostavna in uporabniku še olajša vsakodnevne družinske ali poslovne opravke.

Ford je res predstavil izredno zanimiva in cenovno dostopna mala gospodarska vozila. Prepričan sem, da vsak najde izvedenko po svojem okusu, saj so s športnim paketom poskrbeli tudi za športne navdušence. Privlačne so tudi cene, sej se Transit Courier brez davka začne pri 11.237,70€. No ja, sicer pa si lahko cenike ogledate na spodnjih povezavah.

Transit Courier

Transit Connect Furgon 

Transit Connect Kombi Furgon

Tourneo Courier

Tourneo Connect 

Besedilo: Primož Makuc

Fotografije: Andraž Martinšek

Comments

comments