Ford zagotavlja še bolj povezana gospodarska vozila

Ford večino svojih gospodarskih vozil že serijsko opremlja s tehnologijo za povezljivost ter tako pomaga uporabnikom in njihovim podjetjem zagotoviti še večjo produktivnost, maksimalen čas uporabe in ohranjanje najsodobnejšega stanja vgrajenih tehnologij.

Modem FordPass Connect je zdaj serijsko vgrajen v sedem ključnih modelov Fordove palete gospodarskih vozil, med katerimi so tudi Ford Transit, Transit Custom in Ranger. Povezane storitve FordPass Connect, ki omogočajo vrsto funkcij za večjo produktivnost in priročnost z oddaljenim upravljanjem prek aplikacije za pametne telefone FordPass Pro, so zdaj brezplačno na voljo lastnikom po vsej Evropi.1

FordPass Connect je omogočil tudi brezžične posodobitve programske opreme, ki z novimi funkcijami in izboljšavami kakovosti poskrbijo, da so gospodarska vozila vedno opremljena z najnovejšo različico tehnologij.2

Varnostni način (Guard Mode), novi sistem zaščite, dostopen prek aplikacije FordPass Pro, bo prva nova možnost, ki se bo aktivirala prek brezžične posodobitve.3 Ta način izboljšane zaščite bo, ko bo na voljo v nadaljevanju leta 2020, ves čas nadziral gospodarska vozila in bo lastnike opozoril na morebiti ogroženo varnost.

“Povezljivost je temelj našega poslanstva zagotavljanja pametnih vozil za pameten svet. Pred kratkim smo izdelali naše stotisočo povezano gospodarsko vozilo in načrtujemo, da jih bomo v naslednjih treh letih izdelali milijon,” je povedal Mark Harvey, direktor za mobilnost gospodarskih vozil pri Fordu Evropa. “Pot utiramo z bogato paleto inovativnih rešitev za povezana vozila, ki so zasnovane za uspeh naših strank – ne glede na ceste, po katerih vozijo.”4

Tehnologija FordPass Connect

Modem FordPass Connect brezžično poveže Fordova vozila z internetom ter jim omogoča prednosti brezžičnih posodobitev in storitev prek povezanih aplikacij, med katerimi je tudi FordPass Pro, pa tudi integracijo telematskih rešitev, na primer Fordove telematike (Ford Telematics) in podatkovnih storitev (Data Services).

Modem FordPass Connect je bil pri številnih Fordovih gospodarskih vozilih najprej na voljo za doplačilo, zdaj pa so z njim že serijsko opremljeni vsi modeli Ford Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect, Fiesta Van in Ranger. Stranke z voznimi parki modelov Transit Courier in Tourneo Courier bodo lahko za dostop do Fordovih telematskih storitev z naročnino dostopale samo prek naknadno vgrajenega priključnega modema.5

Naročnina za modem FordPass Connect je zdaj brezplačno na voljo voznikom po vsej Evropi.1 Ena od možnosti, ki uporablja to vedno vključeno tehnologijo povezanega vozila, je aplikacija za pametne telefone FordPass Pro. Aplikacija FordPass Pro, ki so jo predstavili lani, je zasnovana v skladu z zahtevami manjših podjetij in jim omogoča upravljanje, nadzor in spremljanje do petih Fordovih gospodarskih vozil na enem samem telefonskem zaslonu.

Za stranke z večjimi voznimi parki je na voljo obsežna plačljiva rešitev za povezana vozila s Fordovo telematiko in Fordovimi podatkovnimi storitvami, ki pomaga zagotoviti kar največji čas uporabe vozil. Obenem izboljša učinkovitost z omogočanjem dostopa do podatkov vozila in njihovo integracijo v sisteme za upravljanje voznih parkov, ki so jih pripravili drugi razvijalci.

Brezžične posodobitve

Redne posodobitve programske opreme pomagajo zagotoviti optimalno varno in zmogljivo delovanje sistemov in komponent vozila.

Z brezžičnimi posodobitvami lahko Ford uporabnikom gospodarskih vozil zagotovi nove funkcije in izboljšave kakovosti – neslišno, brezhibno in čim so na voljo, ne da bi morali zaradi tega obiskati trgovca ali servisno delavnico.

Sistem FordPass Pro Guard Mode

Varnostni način (Guard Mode) je sistem za izboljšano varnost z dostopom prek aplikacije FordPass Pro. S stalnim nadzorom omogoča opozarjanje voznikov, lastnikov in upravnikov manjših voznih parkov na morebitno ogroženo varnost njihovih vozil.

Po vklopu – na primer ob zaključku delovnega časa ali čez konec tedna – varnostni način zazna, ali je kdo vstopil v vozilo, odprl pokrov motornega prostora ali zagnal motor ter takoj pošlje sporočilo na lastnikov pametni telefon. Sistem zagotavlja dodatno zaščito proti kraji ali kloniranju ključev, saj opozori tudi na odklepanje ali zagon s ključem – pri tem se običajni alarm v vozilu ne sproži.

Varnostni način bo evropskim uporabnikom gospodarskih vozil z aplikacijo FordPass Pro na voljo še letos, za aktualne lastnike pa se bo kot prva nova funkcija aktiviral prek brezžične posodobitve programske opreme.

Produktivnost na poti s sistemom SYNC 3 s funkcijo AppLink

Za nadaljnjo podporo poslovnim uporabnikom se je Ford povezal z vodilnimi ponudniki spletnih storitev, da bi zagotovil dostop do aplikacij za izboljšanje produktivnosti med vožnjo. Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 s funkcijo AppLink voznikom omogoča varno in priročno interakcijo z aplikacijami na pametnem telefonu prek velikega zaslona na dotik v vozilu in z uporabo intuitivnega glasovnega upravljanja.6

SYNC 3 s funkcijo AppLink za izbrane aplikacije na pametnih telefonih uporabnikom Fordovih gospodarskih vozil poleg podpore vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto omogoča še bolj povezano izkušnjo. Prek Bluetootha je zdaj možna tudi brezžična povezava sistema SYNC 3 z aplikacijami AppLink na pametnem telefonu. Med izdelki partnerjev, ki razvijajo rešitve AppLink, so tudi priljubljene navigacijske storitve what3words, Waze in navigacija Sygic za tovornjake in dostavna vozila, Cisco Webex pa voznikom pomaga, da povsod ostanejo povezani s kolegi in strankami.

Novost v družini razvijalcev aplikacij AppLink je Braintoss, aplikacija za večjo produktivnost, ki voznikom tudi med vožnjo pomaga organizirati misli, in vključuje funkcije, kot je zapis govora v besedilo za neposredno pošiljanje z elektronsko pošto ali uvrstitev na seznam opravil.

Prvo mesto med gospodarskimi vozili

Ford ostaja številka ena med znamkami gospodarskih vozil v Evropi, saj je tržni delež v prvem četrtletju uspel povečati na 15 odstotkov.7 Leta 2019 je Ford uvedel novo generacijo elektrificiranih in povezanih dostavnikov Transit in Transit Custom, razvitih za uspešno delo v sodobnem okolju. Transit Custom Hybrid – vključno z različicama Transit Custom Plug-In Hybrid in EcoBlue Hybrid – je osvojil naziv Mednarodni dostavnik leta 2020.

Comments

comments