Ford paleti izvedb najbolje prodajanega pickupa dodaja novi ekskluzivni različici z omejenim številom izdelanih vozil Ranger Stormtrak in Wolftrak

Ford je danes predstavil nova modela Ranger Stormtrak in Ranger Wolftrak – vznemirljivi izvedbi z omejenim številom izdelanih vozil, ki nadgrajujeta slog in zmogljivost večkrat nagrajenega pickupa.

Ranger Stormtrak je vrhunski avto s prepoznavnim oblikovanjem in odličnimi značilnostmi za uporabnike, ki cenijo izjemno zmogljivost in bogato opremo za delovne zahteve in aktivni življenjski slog. Ranger Wolftrak je neustrašen, robat pickup, zasnovan v skladu z zahtevami uporabnikov, ki morajo delati na prostem in želijo dominantno terensko zmogljivost, a ne na račun udobja in privlačnega videza.2021FordRanger_StormtrakWolftrak_01

“Uporabnike navdušujeta drzen slog in zmogljivost našega Rangerja, zato smo poskrbeli še za novi različici Stormtrak in Wolftrak, ki v omejenem številu izdelanih vozil prinašata še več enega in drugega,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za področje gospodarskih vozil pri Fordu Evropa. “Stormtrak osupljiv videz združuje z dodatnimi razkošnimi elementi in funkcijami za aktivni življenjski slog, Wolftrakova robata terenska zmogljivost pa mu pomaga, da lastnika pri delu in zabavi popelje daleč z utrjenih cest.”

2021FordRanger_Stormtrak_Interior_02

Nova modela Ranger Stormtrak in Wolftrak z omejenim številom izdelanih vozil bosta od letošnjega oktobra naprej na voljo v prodajnih salonih po vsej Evropi, da bodo kupci lahko izbirali v še pestrejši ponudbi različic Rangerja, v kateri so tudi osupljivi Ranger Raptor, z dirkalniki za reli navdihnjeni Ranger MS-RT in pred nedavnim napovedani Ranger kot šasija s kabino.

Ford je predstavil tudi električno pomični rolo za keson, ki ga bodo kupci različice Ranger Wildtrak z dvojno kabino lahko izbrali med opremo za doplačilo, Ranger Stormtrak pa je z njim opremljen že serijsko.

Novi Stormtrak – silovit kot narava

Na vrhunski različici Ranger Wildtrak zasnovani novi Ranger Stormtrak prinaša še obsežnejši seznam opreme za še več udobja in edinstvene okrasne elemente. Da bo zares ekskluziven, bodo izdelali samo omejeno število vozil, na voljo pa bo v izvedbi z dvojno kabino (Double Cab) in veliko prostora na zadnjih sedežih ali s podaljšano kabino (Super Cab) z večjim prostorom za tovor.

Vse modele Rangerja Stormtraka bo poganjal Fordov motor iz vrha ponudbe: 2,0-litrski dizelski bi-turbo EcoBlue z 213 KM, ki za izjemno vlečno moč razvije 500 Nm navora.1 Serijski sistem štirikolesnega pogona z možnostjo vklopa in izklopa zagotavlja samozavestno terensko vožnjo, napredni 10-stopenjski samodejni menjalnik pa poskrbi za uglajeno in lahkotno vozno izkušnjo.

Vpadljiva barva Rapid Red je rezervirana za Rangerja Stormtraka in dopolnjuje ekskluzivni rdeči vstavek v maski, ki poudari mišičasto oblikovanje sprednjega dela. Za osvetlitev poskrbijo žarometi LED, serijska zaščita podvozja pa naredi izjemen vtis tudi na asfaltu. Kupci lahko izberejo tudi barvi Frozen White in Blue Lightning. Zmogljiv videz Rangerja Stormtraka dopolnijo še ekskluzivni pokrov motornega prostora, nalepke na stranicah, zajetne tridimenzionalne oznake ter črn zadnji odbijač in športni varnostni lok.

2021FordRanger_Stormtrak_04

Poleg tega so del serijske opreme obloga tovornega prostora, predelitev tovora in Fordov novi električno pomični rolo nad kesonom, ki zagotavljajo izjemno priročnost in praktičnost za prevoz tovora. Ranger Stormtrak ima nosilnost 1,0 tone in lahko vleče prikolice z maso do 3500 kg tako kot priljubljena različica Wildtrak.2

2021FordRanger_Stormtrak_01

Notranjost Rangerja Stormtraka navduši z vrhunsko opremo in praktičnimi možnostmi. Za Stormtraka specifični sedeži so oblazinjeni z enakim voljnim usnjem kot sedeži Fordovega legendarnega modela Ranger Raptor, krasijo pa jih vezeni logotipi Stormtrak in blazine iz posebne tehnične tkanine. Notranje površine Tinted Graphite in rdeči šivi odlično dopolnjujejo nezgrešljivo Stormtrakovo zunanjo barvno paleto.

Ranger Wolftrak – ukroti divjino

Ranger Wolftrak je izdelan za uporabnike, ki stavijo na zanesljivo terensko zmogljivost in drzno neposredno zunanjost. Temelji na različici Ranger XLT, poganja pa ga Fordov 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue s 170 KM. Kupci lahko izbirajo med 6-stopenjskim ročnim in 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom.1

Možnost izbire štirikolesnega pogona s funkcijo za vklop med vožnjo1, elektronska zapora zadnjega diferenciala in terenske pnevmatike so del serijske opreme za napredovanje v zahtevnih terenskih pogojih, dopolnjuje pa jih nastavitev s štirikolesnim pogonom z reduktorjem za večjo zmogljivost na strmih naklonih in mehkih podlagah.

2021FordRanger_Wolftrak_04

Ford predvideva, da bo Ranger Wolftrak navdušil uporabnike, ki se ukvarjajo s kmetijstvom in gozdarstvom ali ponudbo prostočasnih aktivnosti na prostem, pa tudi zasebne kupce. Nosilnost 1,0 tone in največja vlečna obremenitev 3500 kg2 zagotavljata izjemno zmogljivost za prevoz tovora, serijska je tudi zaščitna obloga kesona. Ročno pomično prekrivalo kesona ali ponjava Aeroklas za celoten tovorni prostor sta za skladnost z Wolftrakovimi črnimi oblikovnimi elementi unikatno na voljo v mat črni barvi.

Podaljšan cevni športni zaščitni drog je ekskluzivno na voljo z Rangerjem Wolftrakom in poskrbi za robat videz, obenem pa omogoča pritrditev dodatne opreme in preprosto zavarovanje tovora. Izjemna barva Conquer Greypoudari pickupove boke in dopolnjuje mat črno masko, zaščito podvozja, 17-palčna črna platišča iz zlitine in obloge pragov. Za piko na i prepoznavnega sloga poskrbijo zatemnjene oznake Wolftrak in obloge pragov. Na voljo je tudi barva Sea Grey.

Med ekskluzivne poudarke kabine Rangerja Wolftraka sodijo oznake Wolftrak, mat črna armaturna plošča in ročaji vrat ter talne obloge za vse vremenske razmere. Fordov sistem za komunikacije, povezave in navigacijo SYNC 3 z 8-palčnim zaslonom na dotik je del serijske opreme.3

Novi električno pomični rolo za dodatno praktičnost

Ford uvaja tudi zelo zaželeno novo električno pomično različico priljubljenega roloja, ki prekriva keson. Za doplačilo bo na voljo z modelom Ranger Wildtrak z dvojno kabino, Ranger Stormtrak pa bo z njim opremljen že serijsko. Električno pomični rolo zagotavlja večjo priročnost in preprosto uporabo, saj lahko uporabnik rolo odpre in zapre s tipko na daljinskem upravljalniku ali pa uporabi stikala na kesonu ali armaturni plošči v kabini. Tipala poskrbijo za zaščito pred pripiranjem, da preprečijo poškodbe prstov ali tovora.

Ranger je lani postavil rekord z doseženim 34,9-odstotnim letnim tržnim deležem in je še utrdil svoj vodilni položaj kot najbolje prodajani pickup v Evropi.4

# # #

1Ranger Stormtrak Super Cab – poraba goriva od 8,6 l/100 km, izpusti CO2 od 226 g/km (po WLTP). Ranger Wolftrak – poraba goriva od 8,1 l/100 km in izpusti CO2 od 214 g/km z ročnim menjalnikom ter 8,6 l/100 km in 226 g/km s samodejnim menjalnikom (po WLTP).

Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.

2Največja nosilnost se razlikuje in temelji na dodatni opremi in konfiguraciji vozila. Za kapaciteto specifičnega vozila glede prevoza tovora glejte nalepko na stebričku vrat. Največja dovoljena vlečna obremenitev se razlikuje glede na natovorjenost, konfiguracijo vozila, dodatno opremo in število potnikov.

3 Ne dopustite motenj med vožnjo! Če je le možno, uporabite glasovno upravljanje in med vožnjo ne uporabljajte ročnih naprav. Ko je izbrana prestava za vožnjo, so lahko nekatere možnosti blokirane. Nekatere funkcije niso združljive z vsemi telefoni.

 4Ford Evropa poroča o prodaji na 20 tradicionalnih evropskih trgih, med katere sodijo Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

Comments

comments