Ford namerava v naslednjih nekaj mesecih zasnovati in izdelati povsem nov dirkalnik

  • Ford poziva igričarje, da mu z edinstvenim sodelovanjem med avtomobilskim proizvajalcem in skupnostjo navdušencev nad računalniškimi igrami pomagajo zasnovati vrhunski virtualni dirkalnik.
  • Povsem novo vozilo, projektni ‘Team Fordzilla – P1’, bo preneslo dejansko Fordovo na uporabnika osredotočeno oblikovanje v digitalni svet.
  • Ford je za nadgradnjo svojih izkušenj v svetu pravih dirk in tekmovanja na najvišji ravni lani zagnal svojo prvo ekipo v e-športu, poimenovano Fordzilla.

Ste si kdaj želeli oblikovati dirkalnik? Ford igričarjem ponuja priložnost, da ustvarijo vrhunski stroj za tekmovanja na virtualnih dirkališčih.

Povsem na novo zasnovani Fordov prvi virtualni dirkalnik ne bo temeljil na obstoječem modelu iz ‘pravega sveta’, kljub temu pa bo na edinstven način združil avtomobilskega proizvajalca in dirkaško skupnost.

Med tistimi, ki bodo najtesneje vključeni v oblikovanje avtomobila – projekt nosi kodno ime ‘Team Fordzilla P1’ – bodo vodje petih Fordovih e-športnih ekip Fordzilla iz Francije, Nemčije, Italije, Španije in Velike Britanije. Tudi oblikovalska ekipa Forda Evropa bo aktivno spremljala ideje širše igričarske skupnosti.

“Ko pri oblikovanju dirkalnika za virtualni svet odpadejo vsi zadržki, lahko snamemo rokavice in pustimo domišljiji oblikovalske ekipe, da poleti. Strokovno znanje in izkušnje igričarjev so kritični pri ustvarjanju najlepšega avta v omrežju,” je povedal Amko Leenarts, direktor oblikovanja pri Fordu Evropa.

Faza oblikovanja projekta bo vključevala edinstveno sodelovanje med Fordovimi strokovnjaki, ki sodelujejo pri snovanju, oblikovanju in ustvarjanju nekaterih najbolj zaželenih in priljubljenih avtov na našem planetu, in najboljšimi igričarji, ki se uvrščajo v sam vrh dirkanja z virtualnimi vozili.

Oblikovalci bodo s serijo anket s ključnikom @TeamFordzilla na Twitterju odločanje o odprtih ključnih oblikovnih elementih omogočili tudi širši igričarski skupnosti. Vsaka anketa bo dala v presojo posamezen ključni oblikovni element – od motorja do oblike kokpita – o katerem bodo nato odločali igričarji.

Na uporabnika osredotočen Fordov pristop k oblikovanju vseh vozil zagotavlja človeški vidik pri vsakem koraku postopka oblikovanja. Delo na projektu se začne ta teden, sledite pa mu lahko s ključnikom @TeamFordzilla na Twitterju in Instagramu.

“Vsi imamo radi dirkanje s sanjskimi avtomobili, a so ti le natančne kopije vozil, ki obstajajo v ‘pravem’ svetu,” je povedal Angelo Bülow, vodja nemške ekipe Fordzilla. “Izjemno vznemirljivo bo prvič sesti za volan dirkalnika #TeamFordzillaP1, še posebej ob misli, da smo ga pomagali ustvariti in da ga še nikoli ni nihče vozil.”

Comments

comments