Začetek sprejemanja naročil za novega Jaguarja f-type SVR: superavto za vsako vreme, ki doseže 322 km/h

Novi Jaguar F-TYPE SVR

 

F-TYPE SVR je prvi Jaguar SVR in najhitrejši F-TYPE doslej. V oddelku za specializirane modele družbe Jaguar Land Rover so poskrbeli, da je lažji, hitrejši in zmogljivejši, obenem pa ostaja okreten in uporaben za vsakdanje vožnje. Kupci lahko zdaj, pred premierno predstavitvijo na avtomobilskem salonu v Ženevi, izberejo in naročijo svojega Jaguarja F-TYPE SVR.

 

 • Danes so bile objavljene tudi cene: v Veliki Britaniji bo Coupé stal 110.000 funtov (pribl. 140.000 evrov), kabriolet pa 115.485 funtov (pribl. 148.000 evrov)
 • 5,0-litrski motor V8 Supercharged razvije moč 575 KM in navor 700 Nm
 • Coupé s pospeškom 0–100 km/h v samo 3,7 sekunde in največjo hitrostjo 322 km/h
 • Dovršeni aerodinamični paket s sprednjim odbijačem in spojlerjem, ravnim dnom, aktivnim zadnjim spojlerjem iz ogljikovih vlaken in zadnjo venturijevo šobo zmanjša zračni upor in dviganje vozila
 • Zmogljivejše podvozje je zdaj opremljeno z novimi blažilniki in prečnimi vodili koles, širšimi pnevmatikami, lahkimi 20-palčnimi kovanimi platišči in novimi, bolj togimi zadnjimi členi
 • Izpušni sistem Inconel iz titana odlikuje še bolj športno robat zvok – in za 16 kg manjša teža
 • Unikatni sedeži SVR z rombastim vzorcem, oblazinjenje instrumentov in sredinske konzole iz semiša, volan SVR in obvolanski ročici iz anodiziranega aluminija
 • Posebna umeritev menjalnika Quickshift in električnega servovolana ter sistemov prilagodljive dinamike, nadzora vektorjev navora, dinamičnega nadzora stabilnosti in štirikolesnega pogona
 • Zavorni sistem Carbon Ceramic Matrix (CCM), ki je na voljo za doplačilo, je izjemno odporen na pregrevanje in omogoča zmanjšanje nevzmetenih mas za 21 kg
 • Celotno vozilo je 25 kg lažje od modela F-TYPE R AWD, z opremo za doplačilo, kot so zavorni sistem CCM, streha iz ogljikovih vlaken in paket opreme iz ogljikovih vlaken pa kar za 50 kg
 • Kupci bodo naročene Jaguarje F-TYPE SVR prejeli od začetka poletja 2016 naprej. (odvisno od države uvoznice)

 

Novi Jaguar F-TYPE SVR je prvi Jaguar SVR, ki izkorišča poln potencial lahkega športnega avta iz aluminija, obenem pa ohranja okretnost in uporabnost za vsakdanje vožnje. Jaguar F-TYPE SVR je superavto za vsako vreme, ki doseže največjo hitrost 322 km/h.

 

Še zmogljivejši, lažji, z izboljšanimi sistemi podvozja in pogonskega sklopa ter aktivno aerodinamiko F-TYPE SVR kot Coupé in kabriolet s štirikolesnim pogonom v vseh pogojih navduši z vrhunsko zmogljivostjo superšportnika in vozniku zagotavlja neprekosljiv užitek v vožnji.

 

“Čistost oblike Jaguarja F-TYPE je resnično nekaj posebnega, a pri snovanju novega modela F-TYPE SVR smo imeli priložnost ustvariti še bolj dramatično vozilo. Vsaka oblikovna poteza, linija in sestavni del imajo svoj pomen in prispevajo k povečani zmogljivosti in videzu vozila.

 

Vrhunska aerodinamika je bila vedno temelj Jaguarjevega oblikovanja in vse od povečanih šob za zajem zraka do aktivnega zadnjega spojlerja novega Jaguarja F-TYPE SVR prispeva k dramatičnemu videzu in potencialu doseganja največje hitrosti 322 km/h.”

Ian Callum, direktor oblikovanja, Jaguar

 

Povečanje moči Jaguarjevega 5,0-litrskega motorja V8 na 575 KM in povečanje navora na 700 Nm omogočata Jaguarju F-TYPE SVR, da iz mirovanja do 100 km/h pospeši v samo 3,7 sekunde. Coupé doseže največjo hitrost 322 km/h, kabriolet pa 314 km/h.

 

F-TYPE R je postavil merila v segmentu športnih avtomobilov, zato je bil primerna začetna točka za razvoj modela F-TYPE SVR. Vse, kar prispeva k zmogljivosti in dinamiki vozila, so oblikovalci in inženirji skrbno ovrednotili in optimalno prilagodili za vrhunske rezultate.

 

Z nadgradnjo temeljne zmogljivosti, ki Jaguarja F-TYPE odlikuje že od prvega dne, so v oddelku za specializirane modele (Special Vehicle Operations) družbe Jaguar Land Rover razvili najhitrejši in najzmogljivejši Jaguarjev serijski avto za uporabo v prometu.

 

“Naš cilj je bil ohraniti vse, kar uporabnike navdušuje pri modelu F-TYPE – zmogljivost, vodenje, zvok, oblikovanje –, in obenem zagotoviti povsem novo raven. In prav to zagotavlja novi F-TYPE SVR: to je superavto za vsako vreme, ki doseže največjo hitrost 322 km/h.

 

S 575 KM, manjšo maso, izpopolnjenim podvozjem in prilagojenimi umeritvami menjalnika in sistema štirikolesnega pogona je športno zmogljivost še laže doseči in izkoristiti. Ta avto smo v oddelku za specializirane modele razvili za prave navdušence, v njem pa lahko uživate prav vsak dan.”

John Edwards, izvršni direktor oddelka za specializirane modele Jaguar Land Rover

Comments

comments