Vignale za premijsko udobje

dsc_2398

Natanko en dan pred Fordovim dnevom novosti smo se s kolegi novinarji udeležili domače predstavitve Fordovih modelov Vignale. Na trg prihajajo najbolj prestižni paketi opreme, najprej za vozila Mondeo, S-max, Kugo in Edge, kasneje pa tudi za ostale. Mi smo se spoznali z modeloma Mondeo in S-max.

dsc_2405-edit

Mimoidoči bodo lahko vašega lepotca takoj prepoznali po značkah, ki jih je moč opaziti okrog celotnega vozila in dajejo vedeti, da gre za nekaj posebnega. Zunanjost obsega veliko kromiranih dodatkov, med drugim tudi posebna platišča, ki jih lahko kupite le pri paketu Vignale. Naš testni Mondeo je bil do vrha naložen z vso dodatno opremo in takšnega se v našem uredništvu zagotovo ne bi branil nihče.

dsc_2456

V ospredje je postavljeno dobro počutje potnikov v vozilu. Povdarek je na notranjosti, kjer so uporabili kakovostne materiale, ki poskrbijo za udobje in prijeten izgled. Vsak sprednji sedež je sestavljen iz 40 unikatnih kosov materiala, popolnoma električno nastavljiv, nudi pa tudi gretje, hlajenje in prijetno masažo. Torej prav vse za razvajanje potnikov. Seveda pa je poskrbljeno tudi za ostale potnike, saj je gretje sedežev na voljo tudi na zadnjih sedežih.

dsc_2451

Nadgradili so Sonyev avdio sistem. Avto je opremljen z dvanajstimi kakovostnimi zvočniki in ima aktivni nadzor šumov. Izboljšana je tudi zvočna zatesnjenost kabine, zaradi boljših izolativnih materialov in akustičnih stekel, ki pripomorejo k izvrstni glasbeni izkušnji in tako poslušanje glasbe popeljejo na popolnoma novo raven.

dsc_2452

dsc_2454

Za odlično uporabniško izkušnjo pa je tukaj tudi nov uporabniški vmesnik SYNC 3, ki je nadgrajena verzija prejšnjega modela, ki ga poznamo predvsem iz Focusa. Sedaj je še pametnejši in bolj odziven, ponuja tudi povezljivost z Android in Apple car play. Več o njem pa vam bomo lahko povedali šele po resnejšem testu.

dsc_2448

Pri paketu Vignale bodo kupci lahko izbirali med najmočnejšimi in najbolj učinkovitimi agregati iz Fordove palete motorjev. Na voljo pa bo tudi izbira iAWD pametnega štirikolesnega pogona in PowerShift avtomatskega menjalnika, katerega smo imeli priložnost preizkusiti v testnem Mondeu. Motorno paleto sestavljata dva dizelska agregata s 180 in 210, ter bencinski EcoBoost z 203 in 240 konji.

dsc_2445

Ob seriji Vignale je na naše ceste zapeljal tudi hibridni Mondeo. Zaenkrat je Mondeo edini ekološko obarvani predstavnik med Fordovimi modeli. Poganja ga dvolitrski bencinski agregat s 103 kw moči, ki deluje z elektromotorjem s 35 kw moči. Motorja lahko delujeta izmenično ali združeno, moč pa na kolesa prenaša preko brezstopenjskega menjalnika CVT. Še posebej zanimiv podatek je, da lahko hibridni Mondeo v električnem načinu vozi do hitrosti 130 km/h.

dsc_2409

Za konec pa samo še namignemo, da smo se za tem popeljali tudi s posebno Fiesto, ki prihaja iz omejene serije petstotih vozil in nam je prav pošteno pognala kri po žilah. A več o njej v naslednjem prispevku.

Avtor fotografij: Andraž Martinšek
Avtor besedila: Neža Perko

Comments

comments