dsc_2441

Ford Fiesta ST200

V preteklosti smo že spoznali Fiesto, ki jo poganja litrski trivaljnik s 125 KM, kasneje pa tudi Fiesto Red edition, ki ima na zalogi še nekaj več moči in poskrbi še za več užitka med vijuganjem po cesti. V enako kategorijo bi opredelili Fiesto ST200, ki predstavlja še nekoliko močnejšo različico “navadne” Fieste ST. Kot lahko sklepamo že po imenu, ta Fiesta premore 200 konjskih moči, s funkcijo overboost pa jih za 20 sekund doda še 15. Tudi navor je takrat povečan za 20%.

dsc_2442

Pri Fordu so seveda poskrbeli tudi za ostale vozne lastnosti. Skrajšali so prestavno razmerje pri menjalniku tako, da je prehitevanje s tretjo prestavo sedaj res preprosto, četrta pa je bolj prožna tudi pri nižjih vrtljajih. Za preprečevanje podkrmarjenja pa skrbi sistem za nadzor vektorjev, ki zavira notranje kolo ob zavojih.

dsc_2437

Tudi, če vam zgornje številke ne povedo kaj dosti, boste novo Fiesto ST200 z lahkoto opazili na cesti. Unikatna siva barva, ki še bolj poudari športen izgled, dvobarvna 17″ platišča in nekaj značk nas hitro opozorijo, da ne gre za “navadno” Fiesto ST. V notranjosti pa nas udobno stisnejo Recaro usnjeni sedeži, ki poskrbijo za udobje tudi med priganjanjem skozi ostre zavoje. Vsi ostali elementi pa so že dobro poznani iz ostalih različic.

dsc_2443

Med vožnjo po pripravljeni progi, me je najbolj navdušil oprijem. Tudi, če smo na zavori nekoliko prepozni, je za tem še kar nekaj rezerve in tudi nekoliko agresivnejša vožnja je lahko zelo zabavna. Ob polnem plinu se občuti tudi dodatna moč in navor, vse skupaj pa lepo spremlja dovolj glasno rohnenje, ki je prisotno tudi v kabini. Fordu je uspelo Fiesto ST še izboljšati in tako ponuja izjemno izkušnjo. Trenutno pa žal še ni znano, kdaj in ali bo prodaja v Slovenij sploh stekla.

dsc_2431

Fotografije & besedilo: Andraž Martinšek

Comments

comments