Uvedba nove navigacijske aplikacije Sygic preko Ford SYNC sistema s funkcijo AppLink

Večina lastnikov pametnih telefonov med vožnjo uporablja aplikacije za navigacijo na telefonu, zato Ford Motor Company novi sistem SYNC® s funkcijo AppLink dopolnjuje z možnostjo za projekcijo navigacijskih aplikacij s pametnega telefona neposredno na zaslon na dotik v vozilu. Avtomobilska navigacija Sygic je prva, ki bo izkoristila to možnost.

 

“Ford spremlja načine uporabe pametnih telefonov, zato želi uporabnikom ponuditi še več možnosti za povezavo in nadzor v vozilu,” je povedal Don Butler, izvršni direktor Fordovega oddelka za povezana vozila in storitve. “Naša nova možnost za mobilno navigacijo sistema SYNC s funkcijo AppLink bo voznikom pomagala, da pogleda ne umikajo s prometa in rok z volana ter obenem uporabljajo aplikacije, ki jih imajo najrajši.”

 

Po podatkih raziskave o uporabi pametnih telefonov v letu 2015, ki jo je izvedel Pew Research Center, pametne telefone uporabljata kar dve tretjini Američanov. 67 odstotkov od več kot 1600 sodelujočih v raziskavi je povedalo, da svoj pametni telefon vsaj občasno uporabljajo za navigacijsko vodenje med vožnjo, 31 odstotkov pa jih pogosto uporablja aplikacije za navigacijo na svojih pametnih telefonih.

 

Ko je pametni telefon seznanjen in povezan z vozilom prek kabla USB, za upravljanje aplikacije Sygic ni več treba uporabljati telefona. Aplikacija se namreč samodejno prenese (projicira) na zaslon na dotik v vozilu, kar omogoča veliko bolj priročno upravljanje. Cilj tehnologije je odpraviti oziroma zmanjšati potrebo po tem, da bi se voznik ukvarjal s svojo mobilno napravo.

 

Sygic je prva aplikacija za mobilno navigacijo, ki izkorišča možnost Fordove funkcije AppLink za prenos upravljanja z zaslona pametnega telefona na zaslon na dotik v vozilu. Sygic svojo tehnologijo nudi v več kot 200 državah in v približno 40 jezikih, po vsem svetu pa ima kar 150 milijonov uporabnikov. Aplikacija za navigacijo v vozilu Sygic je optimizirana za brezhibno delovanje s sistemom Ford SYNC 3 in voznikom zagotavlja večjo izbiro pri navigaciji.

 

“Sygic je zavezan premikanju meja na področju navigacije, ta filozofija pa nam zagotavlja sloves vodilnega pri navigaciji povezanih vozil,” je povedal izvršni direktor podjetja Sygic Michal Štencl. “Veselimo se predstavitve vrhunskih novih možnosti in nadaljnjega razvoja v sklopu globalnega sodelovanja s Fordom.”

 

Nova možnost mobilne navigacije v sistemu SYNC s funkcijo AppLink bo na voljo s Fordovimi vozili modelnega leta 2018. SYNC AppLink voznikom omogoča uporabo združljivih aplikacij na pametnih telefonih z glasovnim upravljanjem ali prek zaslona na dotik v vozilu. Razvijalci lahko preprosto poskrbijo za združljivost svojih aplikacij s sistemom SYNC, saj lahko prenesejo in vgradijo programsko opremo AppLink s spletne strani Fordovega programa za razvijalce.

Comments

comments