Tehnologija, s katero se vozniki izognejo kaznim zaradi prehitre vožnje, je uspešnica v Evropi – tudi novi SUV Edge bo na voljo s tem Fordovim sistemom

Tehnologija, ki voznikom pomaga, da se izognejo visokim kaznim zaradi prehitre vožnje, se je izkazala kot ena najbolj priljubljenih funkcij med kupci Fordovih vozil v Evropi. S Fordovim inteligentnim omejevalnikom hitrosti bo na voljo tudi povsem novi SUV Ford Edge, ki bo v evropskih prodajnih salonih na voljo že kmalu.

 

Ko voznik vključi funkcijo, Fordov inteligentni omejevalnik hitrosti s pomočjo kamere odčitava prometne znake z omejitvami hitrosti in s prilagoditvijo dušilne lopute pomaga vozniku, da vozi v skladu z omejitvijo, zato se mu ni treba bati radarjev, kazni, točk in odvzema vozniškega dovoljenja, predvsem pa se lahko z varno vožnjo izogne nezgodam.

 

Ta teden na pobudo Evropske zveze prometnih policij (TISPOL) potekajo akcije proti preveliki hitrosti v 27 evropskih državah.  Lani so med podobno akcijo ‘ujeli’ več kot 540.000 kršiteljev. Stacionarni radarji so vse pogostejši in do leta 2018 jih bodo samo v Franciji namestili dodatnih 500.* V Veliki Britaniji parlamentarna komisija za promet poziva k namestitvi sistema radarjev za merjenje povprečne hitrosti vzdolž izbranih odsekov cest.** Pred kratkim so prvi stacionarni radar postavili tudi v Luksemburgu.*

 

Odkar sta športni enoprostorec Ford S-MAX in družinski Galaxy lani prvič uvedla inteligentni omejevalnik hitrosti, je kar 95 odstotkov kupcev, ki so se odločili za enega od teh dveh modelov, izbralo to tehnologijo.

 

“Vozniki pogosto nehote kršijo hitrostne omejitve in se tega zavejo šele, ko zagledajo bliskavico radarja, prejmejo položnico s kaznijo, ali jih ustavijo policisti,” je povedal Stefan Kappes, nadzornik sistemov za aktivno varnost pri Fordu Evropa. “Vožnja z inteligentnim omejevalnikom hitrosti je manj stresna, saj uporabniku omogoča, da vedno upošteva omejitve.”

 

Vozniki lahko že nekaj časa nastavijo največjo hitrost vozila, Fordov inteligentni omejevalnik hitrosti pa jim omogoča, da se največja hitrost samodejno prilagaja trenutno veljavni omejitvi. Za aktiviranje s krmilniki na volanu izberejo ustrezno možnost v meniju vozila.

 

Sistem deluje s pomočjo na vetrobransko steklo nameščene kamere, ki spremlja prometne znake. Ko je predpisana omejitev nižja od nastavljene največje hitrosti, inteligentni omejevalnik hitrosti ustrezno upočasni vozilo. Po preklicu omejitve sistem vozniku omogoči, da pospeši do nastavljene hitrosti, če ta ne presega nove omejitve.

 

Inteligentni omejevalnik hitrosti združuje dve Fordovi tehnologiji:

  • Nastavljivi omejevalnik hitrosti – ta vozniku omogoča ročno nastavljanje največje hitrosti vozila
  • Prepoznavanje prometnih znakov – ta vozniku prek zaslona med instrumenti posreduje informacije o zadnji zaznani omejitvi, preklicu in prepovedi prehitevanja

 

V vozilih, ki so opremljena z vgrajenim navigacijskim sistemom, inteligentni omejevalnik hitrosti za večjo natančnost uporablja tudi podatke zemljevidov.

 

Med nadaljnjimi naprednimi tehnologijami za pomoč vozniku, ki jih je uvedel Ford v Evropi, je tudi video-tehnologija, s katero lahko voznik vidi ‘okrog vogala’. Sprednja širokokotna kamera je za doplačilo na voljo z modeli Ford Edge, S-MAX in Galaxy, vozniku pa omogoča, da na zaslonu vidi široko območje pred vozilom, ki ga zajema kamera v maski. Na slabo preglednih križiščih in pri vožnji iz dvorišča ali parkirišča lahko tako vozniki veliko hitreje opazijo vozila, pešce ali kolesarje, ki se jim bližajo.

 

Novi Ford Edge je največji Fordov SUV za Evropo – družbo mu delata Kuga iz razreda srednje velikih športnih terencev in kompaktni SUV EcoSport.

Comments

comments