Sedaj znova z V8 motorjem: nova modela Cayenne GTS

Porsche razširja svojo paleto SUV-vozil in predstavlja modela Cayenne GTS in Cayenne GTS Coupé, ki se ponašata z visoko vozno zmogljivostjo. Kot je značilno za modele GTS, ima pogon poseben pomen: namesto 3,6-litrskega biturbomotorja V6, s katerim je bil opremljen predhodnik, srce vozila Cayenne GTS predstavlja motor V8. Štirilitrski biturbomotor s 338 kW (460 KM) in navorom 620 Nm zagotavlja bistveno boljše vozne zmogljivosti v vseh disciplinah. Za pospešek od 0 do 100 km/h oba modela GTS s paketom Sport Chrono potrebujeta 4,5 sekunde, njuna najvišja hitrost pa znaša 270 km/h. Spuščeno podvozje s poudarkom na zmogljivosti, edinstven dizajn in izrazito bogat nabor opreme zaokrožajo novi GTS-paket.

P20_0232_a4_rgb
Novi Cayenne GTS s štirilitrskim biturbomotorjem V8, ki ga je razvila znamka Porsche in je znan že iz vrhunskega modela Cayenne, doseže za 14 kW (20 KM) večjo moč in 20 Nm več navora kot njegov predhodnik. To zagotavlja bistveno izboljšane vozne zmogljivosti, ki veljajo tudi za novi Cayenne GTS Coupé: za pospešek od 0 do 100 km/h s serijskim paketom Sport Chrono sedaj potrebuje 0,6 sekunde manj kot prej, najvišja hitrost pa se je povečala za osem km/h. Hkrati so posebno pozornost posvetili učinkovitosti, h kateri med drugim prispevajo optimalno prilagojeni 8-stopenjski avtomatski menjalnik Tiptronic S, prilagodljivi sistem izklapljanja valjev, direktno vbrizgavanje bencina s središčno lego vbrizgalne šobe in premišljeni toplotni management. Najbolj športni modeli Cayenne pri kombinirani vožnji po kriterijih NEVC porabijo 11,4 do 11,2 litra goriva na 100 kilometrov.
P20_0219_a4_rgbV skladu z osupljivimi voznimi zmogljivostmi športni izpušni sistem, specifičen za modele GTS, poskrbi za izrazito emocionalno zvočno doživetje. Serijski izpušni sistem z izpušnimi cevmi na zunanji strani vozila zagotavlja športen, poln zvok z edinstvenim značajem. Novost predstavlja visokofrekvenčno prilagojeni izpušni sistem z dvema sredinsko nameščenima ovalnima izpušnima cevema, ki je na voljo ekskluzivno za Cayenne GTS Coupé in v prihodnje tudi za Cayenne Turbo Coupé – v obeh primerih v kombinaciji s paketom aluminijastih športnih elementov.
P20_0231_a4_rgbNastavitev podvozja pri novih modelih Cayenne GTS ustvarja optimalne pogoje za odlično prečno dinamiko. Serijsko podvozje z jeklenimi vzmetmi, ki vključuje aktivno in izrazito športno uravnavanje blaženja Porsche Active Suspension Management (PASM), zajema za 20 milimetrov nižjo karoserijo. Tovarniško je vključen tudi sistem Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). Serijska 21-palčna platišča z dizajnom RS Spyder in velike zavore iz sive litine (dimenzija 390 x 38 mm spredaj in 358 x 28 mm zadaj) z rdečimi zavornimi čeljustmi zagotavljajo dinamiko in spontanost, ki nova modela Cayenne GTS postavljata ob bok pravim športnim avtomobilom v segmentu kompaktnih terencev. Opcijsko je zavorno moč mogoče še dodatno povečati z zavorami Porsche Surface Coated Brake (PSCB) – te imajo prevleko iz volframovega karbida – ali s keramičnimi zavorami Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Poleg tega so v sklopu dodatne opreme med drugim na voljo tudi 3-prekatno zračno vzmetenje z 10 milimetrov nižjo lego karoserije, krmiljenje zadnje preme in sistem za aktivno stabiliziranje nagibanja Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).
P20_0225_a4_rgbSerijski paket Sport Design v kombinaciji s številnimi črnimi elementi poskrbi za edinstveno in ekskluzivno zunanjo podobo. Nova modela Cayenne GTS sta serijsko opremljena s črnimi 21-palčnimi platišči s svilnatim leskom in dizajnom RS Spyder. Glavni LED-žarometi s sistemom Porsche Dynamic Light System (PDLS) in zadnje LED-luči so zatemnjeni. V črni barvi so med drugim tudi sprednje odprtine za dovod zraka, letvice ob stranskih steklih, izpušne cevi športnega izpušnega sistema in modelski napis oz. napis Porsche na zadku.
P20_0226_a4_rgbS kakovostnimi materiali, kot sta Alcantara® (na stropni oblogi, na sredinskih delih sedežev, na naslonih za roke na sredinski konzoli in na vratih) ter temni krtačeni aluminij, je športna eleganca v notranjosti modelov Cayenne GTS razvidna že na prvi pogled, obenem pa jo je mogoče tudi občutiti. Serijski športni sedeži z osemsmernim nastavljanjem in dodatno povišanimi stranicami zagotavljajo optimalno stransko oporo med dinamično vožnjo skozi ovinke. Na voljo so ekskluzivno za nova modela GTS. Sprednja vrata, vstopne letve, merilnik števila vrtljajev in vzglavnike krasi napis “GTS”. Številne možnosti za individualizacijo vključujejo paket notranje opreme GTS z dodatnimi barvnimi poudarki v karminsko rdeči ali kredini barvi, kot so na primer okrasni šivi.

Nova modela Porsche Cayenne GTS bosta v prodajne salone zapeljala v začetku julija, naročiti pa ju je mogoče že sedaj.

Comments

comments