Prodajni rezultati Citroëna v Franciji – leto 2015

V letu 2015 je bilo v Franciji registriranih več kot 260.000 vozil CITROËN, od tega več kot 201.000 osebnih vozil (OV) in več kot 59.000 lahkih gospodarskih vozil (LGV):

  • Med osebnimi vozili je letna prodajna količina znamke narastla za 0,8 % v primerjavi z letom 2014.
  • Med lahkimi gospodarskimi vozili pa je CITROËN med prvim in drugim polletjem pridobil 0,3 točke tržnega deleža.

 

V letu 2015 se je CITROËN Francija še posebej dokazal z:

 

 

  • Dobra dinamika v drugem polletju

Za rast prodajne količine OV znamke CITROËN v letu 2015 je še posebej zaslužna dobra dinamika znamke v drugem polletju, saj se je v tem obdobju število registriranih novih OV povečalo za 2,4 % (v primerjavi z drugim polletjem 2014). Skupaj (OV + LGV) se je število registriranih novih vozil znamke CITROËN v drugem polletju povečalo za 1 %.

 

  • Novi CITROËN C1

S skoraj 14.000 registriranimi novimi vozili v letu 2015 je ta novi mestni malček v svojem prvem celotnem letu trženja znamki omogočil, da je število registriranih novih vozil C1 narastlo za 5,3 % v celotnem letu.

 

  • Prenovljena ponudba limuzin družine C4: CITROËN C4 Cactus in nova linija C4

Družina limuzin C4 je uspela potrditi svojo privlačnost zahvaljujoč prvemu polnemu letu trženja CITROËNA C4 Cactus in začetku trženja nove linije C4 (nove oblikovno prepoznavne luči, zaslon na dotik, prostoročni dostop in zagon, nov samodejni menjalnik EAT6 itd.). V drugem polletju je skupno število registriranih novih vozil tega dueta narastlo za 7,5 % v primerjavi z drugim polletjem 2014.

 

 

 

  • Novi CITROËN Berlingo

Prav tako prenovljen v letu 2015, CITROËN Berlingo z novim dizajnom prednjega dela in obogateno opremo (zaslon na dotik, Active City Brake itd.) dokazuje, da je med družinskimi enoprostorci še vedno drugim za zgled. To dokazuje 3,4 % rast števila registriranih novih OV v letu 2015.

 

  • Dober uspeh furgonov CITROËN Jumpy in Jumper med lahkimi gospodarskimi vozili

CITROËNOV prodajni program lahkih gospodarskih vozil je prav tako dokazal svojo privlačnost med poklicnimi uporabniki. Tako je v letu 2015 narastlo tudi število novih registriranih vozil CITROËN Jumpy in Jumper, pri prvem za 6 % in pri drugem za 5,3 %.

Comments

comments