Pripravljen na dirko: dirkalnik Ford GT za Le Mans je na voljo – vsi navdušenci nad igro Forza Motorsport 6 za konzolo Xbox One ga lahko brezplačno prenesejo

V počastitev Fordovega povratka na legendarno dirko 24 ur Le Mansa 50 let po osvojeni zgodovinski trojni zmagi leta 1966 je dirkalnik Ford GT s številko 66 zdaj na voljo tudi za dirkaško igro Forza Motorsport 6 na konzoli Xbox One.

 

Danes bodo začeli v nabiralnike Xbox Live uporabnikov igre Forza Motorsport 6 pošiljati kode za brezplačen prenos dirkalnika Ford GT za Le Mans.*

 

Letos Ford s po dvema dirkalnikoma ekipe Ford Chip Ganassi Racing Ford GT tekmuje na dirkah prvenstev FIA World Endurance Championship in IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Vsi štirje Fordi GT se bodo pomerili za lovoriko v razredu GTE Pro na dirki 24 ur Le Mansa, ki se bo začela 18. junija ob 15. uri.

 

“Fordova zmaga v Le Mansu leta 1966 se je zapisala v zgodovino avtomobilskega športa in zdaj se vračamo na najzahtevnejšo vzdržljivostno dirko na svetu s tehnološko najnaprednejšim Fordovim avtom doslej,” je povedal Henry Ford III, vodja globalnega trženja oddelka Ford Performance. “V sodelovanju s predstavniki podjetja Forza in ponudniki storitev na Xboxu smo želeli milijonom igralcev igre Forza Motorsport 6 omogočiti, da s Fordom delijo izkušnjo vznemirjenja ob naši vrnitvi v Le Mans.”

 

Dirkalnik Ford GT temelji na povsem novem superšportniku Ford GT, najzmogljivejšem modelu Fordovega športnega oddelka. Z vrhunsko aerodinamiko, lahko konstrukcijo iz ogljikovih vlaken ter zmogljivim in učinkovitim Fordovim motorjem EcoBoost je Ford GT izdelan za enakovredno borbo s tekmeci v razredu GT, v katerem se bodo za zmago v vrhunski vzdržljivostni bitki pomerili tudi Ferrari, Corvette, Porsche in Aston Martin.

 

V igri Forza Motorsport 6 je sicer že od izida cenjene igre v lanskem letu na voljo tudi cestna različica Forda GT, ki bo v garaže kupcev pripeljal konec leta 2016.

 

Za dirko 24 ur Le Mansa bosta dirkalnika Ford GT, ki tekmujeta v prvenstvu WEC, ohranila številki 66 in 67, dirkalnika iz prvenstva IMSA pa bosta nastopila s številkama 68 in 69 – v počastitev Fordovih zaporednih zmag v Le Mansu v letih 1966, 1967, 1968 in 1969.

Comments

comments