Opel Mokka X

Mokka je na tržišču prisotna že vrsto let, zato je bila svežina več kot potrebna. S staro Mokko smo pri nas preživeli kar precej časa in tako še bolj natančno spoznali njene prednosti in slabosti. Kaj mislite, so pri Oplu poskrbeli za vse naše “muhe”?

dsc_6853

Novo Mokko X so predstavili s prenovljenim sprednjim delom, LED žarometi in novo notranjostjo. To so ključni elementi, ki ju razlikujejo in prepričajo v nakup nove Mokke. Pri nas pa si želimo, da bi naredili še korak dlje in bolje zapolnili čas, ki je pretekel od izdaje “ta stare”. Na žalost sta drznost in denar še vedno vsak na svojem bregu.

dsc_6865-edit

Pri drznem sprednjem delu se najprej vprašamo, če gre za povsem nov model Opla, saj podobnosti z bivšo res nima. Zaman smo pričakovali matrično delujoče led žaromete, s katerimi so nas pošteno razvadili pri novi Astri. Matrično delovanje ima trenutno le Astra, naslednje leto pa se ji pridruži še nova Insignia.

dsc_6878

Mokka X ima tako le “navadne” prilagodljive LED žaromete, ki so nas pustili malce hladne. Pri vsakodnevni vožnji skozi ovinke bi se raje zatekel k prilagodljivim ksenonskim žarometom, ki bolje razsvetlijo skrite kotičke. Krivičen ne smem biti pri tistih najbolj ostrih zavojih, kjer v pomoč priskoči močna led dioda. Tako razsvetlitev pogrešam pri tistih običajnih zavojih, ki jih v naši Zali nikoli ne zmanjka.

dsc_6856

Zadnji del ni doživel korenitih sprememb. Nepoznavalci bi celo rekli, da je ista.  Če bi Mokko posodabljali tako pogosto kot Golfa bi trdil, da ne potrebuje sprememb, po toliko letih pa bi si morda celo zaslužila novo konfekcijo. Mogoče to hranijo za povsem novega Crossland X?

dsc_6855

Vse pohvale ponovno notranjosti, kjer so izhajali iz nove Astre. Od Oplovega paradnega konja so pobrali skoraj vse elemente, ohranili so le enak volan. Andraž meni, da bi bolje pristajal novejši volan, kot ga najdemo pri najstniški Astri. Sam pa trdim, da so s tem le ohranili kanček robustnosti njene predhodnice.

dsc_7189

Oplov multimedijski sistem v svojem razredu sodi v sam vrh. Še vedno smo navdušeni nad odzivnostjo zaslona na dotik in natančnostjo ostalih pripomočkov kot sta navigacija ter “napredna” povezljivost preko Android Auto ali Apple CarPlay. Opremljena je tudi z gretjem sedežev in volana, kar je pri Sawalovih avtomobilih že stalnica. V trenutnih temperaturah je to nekaj najboljšega. Za piko na i bi potrebovala le še gretje vetrobranskega stekla.

dsc_7181

Kljub temu, da smo še mladi in nas športni avtomobili vsekakor bolj privlačijo, je vožnja v mini SUV sproščujoča in zdrava za hrbetnico. Andraž se je kar hitro prelevil v tipičnega upokojenca. Visok sedalni položaj, odličen pogled na cesto in enostavno vstopanje in izstopanje iz vozila. Mokka X kar kriči po kakšnem daljšem izletu al hitrih postankih v trgovinah.

dsc_7180

Testna Mokka je bila opremljena z najboljšo opremo Innovation, pod pokrovom pa je skrivala 1.4 bencinski motor, ki s pomočjo turbopuhala razvije 140 KM. Za pogon vseh teh konjičev je poskrbela avtomatika, ki za nas ni ravno najboljša. Odločitve avtomatskega menjalnika niso bile na isti valovni dolžini kot naše želje. Glede na pretekle izkušnje z Oplovo avtomatiko se ta najbolje znajde pri dizelskih agregatih.

dsc_7183

Na ta račun je trpela tudi poraba, ki se je gibala med 7 in 7,5 l/100km. Na podlagi naših izkušenj se Mokki bolj poda ročni šestopenjski menjalnik, kjer lahko pričakujete tudi nižjo porabo. Za tiste bolj zahtevne in žejne dinamične vožnje priporočamo dizelski motor, ki ima več navora in še nižjo porabo.

dsc_6887

Celoten paket Mokke X je res prijeten in s to barvno kombinacijo privabi kar precej radovednežev. Največjo zahvalo si zasluži prenova sprednjega dela, zmagovalna notranjost pa poskrbi za udobno in varno vožnjo.

Besedilo: Primož Makuc

Fotografije: Andraž Martinšek

Comments

comments