Land Rover Discovery je z uvedbo dveh novih posebnih različic še privlačnejši

Whitley, Velika Britanija, 26. oktober 2015 – Land Rover je poskrbel za še večjo privlačnost Discoveryja z uvedbo dveh novih posebnih različic – Landmark in Graphite*. Novi samosvoji zunanji oblikovni poudarki obeh različic dopolnjujejo oblikovanje četrte generacije Discoveryja, unikatni notranji elementi različice Landmark pa poskrbijo za še več razkošja in ekskluzivnosti.

 

Ti posebni različici zagotavljata Discoveryju še izrazitejši nastop kot kadarkoli doslej. Naročila sprejemajo od konca oktobra, v prodajnih salonih in na cesti pa ju bomo lahko občudovali od januarja 2016 naprej.

 

“Land Rover Discovery je zdaj še privlačnejši. Pripravili smo novi posebni različici Landmark in Graphite, ki z izjemnim videzom in poudarjenim udobjem dopolnjujeta Discoveryjevi trajni odliki, saj ob tem imenu vsi najprej pomislijo na vsestranskost in zmogljivost,” pravi Finbar McFall, direktor trženja izdelkov družbe Jaguar Land Rover.

 

Landmark

 

Discovery Landmark bogato opremo različice HSE* nadgrajuje z novimi poudarki notranjosti in zunanjosti, ki uporabnika Discoveryja navdušijo z vrhunskim in unikatnim videzom in občutkom.

Zunanjost dopolnjujejo svetla strešna vodila polne dolžine, ki poudarijo znano stopničasto obliko Discoveryjeve strehe. Izrazite črne zračnike na blatnikih, masko in pokrove zunanjih ogledal dopolnjujejo srebrne oznake na pokrovu motornega prostora in prtljažnih vratih, napis Landmark pa krasi tudi boka in zadnji del tega posebnega modela. 20-palčna platišča iz lahke zlitine s petimi kraki poskrbijo za končni pečat.

Landmark je na voljo v omejeni ponudbi s petimi barvami karoserije, med katerimi je tudi barva Zanzibar, ki je pridržana za različico Landmark in ni na voljo z drugimi Discoveryji. Ostale štiri barve so siva Waitomo, črna Santorini, bela Yulong in srebrna Indus.

Prefinjena notranjost je del serijske opreme različice Landmark. Dodano je oblazinjenje sedežev z usnjem Windsor, obsežnejši paket z usnjem pa to razkošje razširi še na armaturno ploščo in obloge vrat. Notranjost je namenoma omejena na tri barvne tematike – Ebony, Almond in Tan. Zadnja je prvič na voljo v Discoveryju, sedeže v usnju Tan Windsor pa dopolnjujejo obloge vrat v barvi Ebony in okrasni elementi armaturne plošče iz figurirane orehovine (Straight Grained Walnut).

Kupci lahko izbirajo tudi med serijskim volanom in volanom za doplačilo, ki je usklajen z izbranim furnirjem – na voljo sta volana s klavirskim lakiranjem (Grand Black Lacquer) in volan iz orehovine (Straight Grained Walnut) z usnjenim oblazinjenjem.

 

Discovery Landmark je naprodaj od 78.110 evrov.

 

Graphite

 

Discovery Graphite nadgrajuje uspešni črni paket in v paleto modelov uvaja sodoben in samosvoj videz z osupljivimi okrasnimi elementi. Sivi grafitni poudarki zračnikov na blatnikih in maski, ki jo krasi tudi sijajno črn in svetlo siv okvir, so odlično usklajeni s sivimi poudarki vrat in Discoveryjevimi oznakami na pokrovu motornega prostora in prtljažnih vratih. Ekskluzivno z različico Graphite so na voljo 19-palčna platišča iz lahke zlitine s sedmimi kraki, ki so serijsko sijajno temno sive barve. Kupci lahko izbirajo med paleto devetih barv karoserije in tremi notranjimi barvnimi tematikami*.

 

Discovery Graphite je naprodaj od 67.690 evrov.

 

Učinkovite tehnologije

 

Cenjeni tehnologiji Terrain Response® in nadzorovano spuščanje po strmini sta del serijskega paketa opreme ter zagotavljata optimalno in odzivno vožnjo po vseh terenih. Dodajte možnost izbire eno- ali dvostopenjskega reduktorja – ta omogoča višji in nižji prenos za najzahtevnejše terenske pogoje – in tehnologijo za zaznavanje globine vode Wade Sensing™ (na voljo za doplačilo), pa bo vaš Discovery opremljen za vse poti, s katerimi se lahko popotnik sreča pri svojih pustolovščinah.

 

Discovery je zadnjih devet let v vrhu seznama najzmogljivejših vozil za vleko v Veliki Britaniji po izboru strokovne žirije britanskega združenja The Caravan Club, pred kratkim pa je osvojil tri najvišja priznanja, vključno s skupno zmago. V podporo Discoveryjevi nagrajeni vlečni zmogljivosti (vleče lahko prikolice z maso do 3500 kg) so vozila z vlečno kljuko serijsko opremljena s pomočjo za stabilnost pri vleki, ki pomaga tudi pri pripenjanju prikolice, za doplačilo pa je na voljo tudi pomočnik za vleko – ta deluje kot dodatni par oči pri manevriranju vozila s prikolico. Možnosti za varnost in zaščito, na primer nadzor mrtvih kotov, zaznavanje bližajočih se vozil in nadzor prometa za vozilom, poskrbijo za dodatno pomoč pri vožnji.

 

Discovery se lahko kot vozilo s sedmimi sedeži polne velikosti, ki so po vrstah razporejeni kot v dvorani ali na stadionu, brezhibno prilagaja spremembam v življenjskem slogu lastnika, to pa omogoča tudi njegova opremljenost. Vsestranska notranjost z različnimi konfiguracijami sedežev in paleto ključnih, trpežnih in praktičnih pripomočkov vsem potnikom zagotavlja potovanje z udobjem prvega razreda brez sklepanja kompromisov. Deljena prtljažna vrata in pnevmatsko vzmetenje z nastavljanjem višine sta dodatni prednosti za preprostejše natovarjanje in raztovarjanje.

 

Land Rover Discovery tudi v najnovejši različici navdušuje z močjo in terensko zmogljivostjo, saj za pogon skrbijo učinkoviti dizelski in bencinski motorji, dopolnjeni s tehnologijo za varčno porabo goriva Stop/Start** in prefinjenim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom ZF.

 

3,0-litrski motor V6 Supercharged za ključne trge z največjim povpraševanjem po bencinskih motorjih razvije 340 KM (250 kW) pri 6500 vrtljajih v minuti in 450 Nm navora pri kombiniranih izpustih CO2 od 269 g/km. Poraba goriva znaša 11,5 l/100 km.

 

Kot vstopni dizelski motor z emisijskim standardom Euro 6 ostaja 3,0-litrski TDV6 z 211 KM (155 kW), ki porabi 7,7 l/100 km, izpusti CO2 pri kombiniranem ciklu pa znašajo od 203 g/km. Močnejša različica 3,0-litrskega motorja SDV6 z 256 KM (188 kW) ima enako porabo in izpuste.

 

Land Rover Discovery ostaja vrhunsko vozilo z vodilno terensko zmogljivostjo in vsestranskostjo. Od uvedbe modela leta 1989 je osvojil 225 mednarodnih nagrad, prodali pa so več kot 1.160.000 vozil.

Comments

comments