Imajo okoljsko zavedni milenijci zasluge za rekordno prodajo SUV-jev?

Köln, 02. februar 2017 – Za generacijo milenijcev (rojeni med letoma 1980 in 2000) velja, da imajo močno družbeno zavest*, z veseljem najemajo, pretočno predvajajo in skupaj uporabljajo dobrine in storitve ter imajo na sploh revolucionaren pristop pri porabi, ki se mu morajo podjetja – vključno s proizvajalci avtomobilov – prilagajati pri poslovanju.

 

Njihovo sveže razmišljanje vpliva na morda malce nepričakovan izbor avtomobilov, ki jih želijo voziti.

 

Po mnenju kar štirih od petih milenijcev so športni terenci v zadnjih petih letih postali varčnejši in prijaznejši do okolja. Ker ne slovijo več po požrešni porabi goriva, so se uvrstili v ožji izbor za nakup novega vozila pri vsakem četrtem milenijcu.**

 

Ford pripravlja nov SUV s povsem električnim pogonom z dosegom vsaj 480 km – dovolj za vožnjo od Londona do Pariza. V lanskem letu so pri Fordu v Evropi uvedli tri nove športne terence, novi model brez emisij pa bo eden od petih, ki so načrtovani do leta 2020.

 

“Prodaja športnih terencev se povečuje hitreje od vseh drugih tipov vozil v Evropi in okoljsko zavedni milenijci imajo zasluge za največji porast povpraševanja po SUV-jih. Lanska prodaja Fordovih SUV-jev je uspešno presegla celo hitro povprečno rast v panogi,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Uporabniki odkrivajo učinkovitost pri porabi goriva, ki jo omogočajo napredni motorji, kot je naš novi 1,5-litrski dizelski motor TDCi s 120 KM. Ta motor, s katerim znašajo izpusti nove Kuge 115 g/km CO2***, izpolnjuje zahteve najnovejšega emisijskega standarda Euro 6. Odlično se je izkazal tudi večkrat nagrajeni 1,0-litrski bencinski EcoBoost v Fordu EcoSportu.”

 

Prodaja Fordovih modelov športnih terencev v Evropi – kompaktnega EcoSporta, srednje velike Kuge in velikega Edgea – se je leta 2016 v primerjavi z letom 2015 povečala za 31 odstotkov. Lansko leto je bilo najuspešnejše glede prodaje Kuge in EcoSporta doslej.*** Število registracij športnih terencev v Evropi se je v letu 2016 povečalo za 21 odstotkov in predstavlja več kot četrtino vseh registriranih novih vozil. 

 

V nasprotju s pričakovanji pri izbiri avtomobila pa ne ravnajo samo mlajši kupci. Fordovi podatki kažejo, da se je od leta 2010 do 2016 povprečna starost kupcev športnih kombilimuzin – izrazito športnih različic majhnih in srednje velikih avtomobilov – povečala za več kot 10 odstotkov.

 

Lani se je prodaja Fordovih športnih modelov – vključno s športnimi kombilimuzinami Fiesta ST, Focus ST in Focus RS ter Fordom Mustangom – že drugo leto zapored povečala za 60 odstotkov.

Comments

comments