Fordov program dopolnitve donacij zaposlenih je v sklad za odpravljanje posledic pandemije COVID-19 po vsem svetu prispeval več kot milijon dolarjev

Sklad družbe Ford Motor Company je danes objavil, da so Fordovi zaposleni in drugi udeleženi za odpravljanje posledic pandemije COVID-19 po svetu prispevali 1.133.447 dolarjev (957.791 evrov) in tako uspešno presegli zastavljeni cilj.

COVID-19 Donation Match Program (program uskladitve donacij) so uvedli aprila, da bi zaposlenim pri Fordu, njihovim družinam in prijateljem omogočili pomoč v borbi proti razmahu pandemije, zaradi katere so morali ostati doma in se niso mogli udeležiti običajnih prostovoljskih akcij.

“Vračanje skupnosti je ena Fordovih ključnih vrednot, ki jo naši zaposleni uresničujejo v največji meri,” je povedal Bill Ford, izvršni predsednik družbe Ford Motor Company. “Zaposleni so nam ob samem začetku pandemije poslali ogromno vprašanj, kako bi lahko pomagali. Program uskladitve donacij se je izkazal za učinkovit način boja zaposlenih proti pandemiji COVID-19 – celo v času, ko niso mogli biti fizično prisotni, da bi lahko zagotovili spremembe.”

Prek programa uskladitve donacij je 47 neprofitnih organizacij in skupin skupnosti v 20 državah po svetu in 14 ameriških zveznih državah prejelo sredstva, ki so jih podarili zaposleni pri Fordu in drugi udeleženi v programu, zbranemu znesku pa so nato dodali še 500.000 dolarjev iz Fordovega sklada in osebnega prispevka izvršnega predsednika družbe Ford Motor Company Billa Forda.

Program uskladitve donacij je podprl projekte skupnosti v državah z znatnimi potrebami zaradi novega koronavirusa in velikim številom Fordovih zaposlenih. Skoraj tretjina – 29 odstotkov – sredstev je bila namenjena odpravljanju lakote. Naslednji največji delež, 24 odstotkov, bo pomagal pri osnovnih človeških potrebah – zagotavljanju hrane, strehe nad glavo in obleke. Za izobraževalne ukrepe so posredovali 19 odstotkov zbranih sredstev. Preostale donacije bodo pomagale projektom, povezanim z zdravjem, pa tudi ukrepom za ohranitev virtualnih programov umetnikov in delovnih mest v ustanovah, ki zagotavljajo zgodovinsko in kulturno izobraževanje.

“Ta pandemija je vplivala na vsak vidik našega vsakodnevnega življenja in je veliko neprofitnim organizacijam skoraj onemogočila pomoč v skupnostih,” je povedala Mary Culler, predsednica sklada družbe Ford Motor Company. “Zahvaljujoč velikodušnosti naših zaposlenih in drugih smo lahko podprli široko paleto projektov po svetu in številnim neprofitnim organizacijam omogočili nadaljevanje njihovega izjemno pomembnega dela.”

Za administracijo programa je skrbel GlobalGiving, Fordov dolgoročni partner za humanitarno pomoč in globalno finančno podporo.

Program uskladitve donacij za boj proti pandemiji COVID-19 je le eden od primerov, kako Fordov sklad lokalnim skupnostim zagotavlja potrebno pomoč pri soočanju s posledicami pandemije. Doslej je Fordov sklad zagotovil naložbe v višini skoraj tri milijone dolarjev (več kot 2,5 milijona evrov) za pomoč neprofitnim organizacijam, ki si prizadevajo za odpravljanje lakote ter zagotavljanje bivališč, mobilnosti in drugih nujno potrebnih dobrin po vsem jugovzhodnem Michiganu, v ZDA in drugod po svetu. Za več informacij o odzivih Fordovega sklada na COVID-19 in načinih za pomoč obiščite www.fordfund.org/covid19.  

Comments

comments