Ford Pro na salonu IAA Transportation 2022 predstavlja digitalne rešitve za pospeševanje produktivnosti

Ford Pro danes na salonu IAA Transportation 2022 poslovnim strankam v Evropi predstavlja svoje najnovejše rešitve za povečanje časa uporabe vozila ter za izboljšanje servisiranja in produktivnosti.

Rešitve Ford Pro, predstavljene na razstavnem prostoru podjetja na salonu v Hannovru v Nemčiji, obsegajo enotno platformo, ki vozila združuje s programsko opremo, polnjenjem in povezanimi storitvami ter poslovnim strankam omogoča zmanjšanje stroškov in optimizacijo učinkovitosti pri prehodu na električna vozila.

Linijo električnih vozil Ford Pro na salonu vodi povsem novi E-Transit Custom,1 ki se prvič predstavlja svetovni javnosti. Ford Pro razkriva tudi dodatne podrobnosti o naslednji generaciji palete vozil Transit Custom, vključno s priključnohibridnim (PHEV)1 in dizelskim pogonom EcoBlue,1 prve dobave vozil pa so načrtovane za sredino leta 2023.

Druge pobude vodilne evropske znamke gospodarskih vozil2 za povečanje produktivnosti vključujejo napreden novi sistem za integracijo Ford Pro Upfit, ki je zasnovan tako, da omogoča pametnejše in učinkovitejše digitalne nadgradnje vozil, ter izboljšano ponudbo mobilnih storitev na ključnih trgih, med katere zagotovo sodi tudi Nemčija.

Ford Pro je obenem potrdil vodilno vlogo v segmentu pickupov v Evropi, saj sta na razstavnem prostoru podjetja na ogled postavljena edinstveni športni terenski Ranger Raptor3 in vrhunski Ranger Wildtrak.4

“Zaradi naraščajočih stroškov so naše evropske poslovne stranke pod velikim pritiskom in potreba po rešitvah za povečanje produktivnosti še nikoli ni bila večja,” je dejal Ted Cannis, izvršni direktor Ford Pro. “Revolucionarna enotna platforma Ford Pro je zasnovana tako, da našim strankam pomaga zmanjšati stroške in racionalizirati poslovanje pri prehodu na električna vozila.”

Čisto nova različica najbolje prodajanega dostavnega vozila v Evropi

Na čelu ponudbe vozil Ford Pro v Hannovru je povsem električni E-Transit Custom. Z baterijsko tehnologijo naslednje generacije, ki omogoča ciljni doseg 380 km in možnost hitrega polnjenja s 125 kW,5 dostavnik zagotavlja zelo konkurenčno zmogljivost za širok spekter potreb strank.

Kot del najobsežnejše palete modela Transit Custom doslej lahko stranke izberejo tudi povsem novo priključno hibridno različico za uporabo, ki zahteva dodatno prilagodljivost, možnost vožnje na izključno električni pogon za delo v mestnem središču ter bencinsko moč za daljša potovanja po avtocesti. Novi pogonski sklop je podoben tistemu, ki ga uporablja Ford Kuga Plug-In Hybrid6najbolje prodajani PHEV leta 2021 v Evropi – in 2,5-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom združuje z baterijo z (uporabno) kapaciteto 11,8 kWh, ki zagotavlja ciljni čisto električni doseg do 57 km (po EAER)1 ter 2,3 kW moči za orodje in opremo na delovišču prek sistema ProPower Onboard.

Kupci lahko Transita Custom izberejo tudi z najnovejšo generacijo dizelskih motorjev Ford EcoBlue z močjo 110 KM, 136 KM, 150 KM ali 170 KM.1 Šeststopenjski ročni menjalnik je za doplačilo na voljo z mehanskim diferencialom z omejenim zdrsom, ki zagotavlja boljši oprijem. Poleg tega je v ponudbi tudi izjemno učinkovit osemstopenjski samodejni menjalnik, ki ponuja največjo vlečno zmogljivost 2500 kgin je – prvič s Transitom Custom – na voljo v kombinaciji z novim sistemom pogona na vsa kolesa.

Novi Transit Custom je ‘od temeljev’ naprej zasnovan za zagotavljanje izjemne zmogljivosti in nosilnosti, ter tako kot povsem električni E-Transit Custom ponuja široko paleto novih uporabniških izkušenj za povečanje produktivnosti, kot je možnost mobilne pisarne z inovativnim volanom z nastavljivim naklonom. Med ključnimi značilnostmi in izvedbami so:

  • popolnoma nova arhitektura vozila z nižjim tovornim dnom, skupno višino pod 2 m in neodvisnim zadnjim vzmetenjem;
  • štiri različice velikosti – dolžina L1 ali L2, višina strehe H1 ali H2;
  • karoserijske izvedbe furgon, furgon s podaljšano kabino in kombi, predelna stena v obliki črke L;
  • serijska oprema vključuje modem 5G in sistem SYNC 4 s 13-palčnim zaslonom na dotik;8
  • stopnje opreme Base, Trend, Limited, Active, Trail in Sport.

Kot kombi sta prvič na voljo tudi odlično opremljeni različici Limited in Trail, ki ju odlikujeta bistveno izboljšana prefinjenostjo in udobje za potnike.

Vsa vozila Transit Custom naslednje generacije so popolnoma integrirana s platformo programske opreme in povezanih storitev Ford Pro, vključno s celovitimi rešitvami za polnjenje, orodji za upravljanje Ford Pro Telematics9 in aplikacijo FordPass Pro10 ter povezanim sistemom za zagotavljanje razpoložljivosti FORDLiive.

“Naš povsem novi E-Transit Custom bo pomagal več majhnim podjetjem kot kdaj koli prej pri prehodu na povsem električni pogon. Podjetjem, ki še niso pripravljena ali sposobna preiti povsem na elektriko, pa bosta k povečanju produktivnosti pomagali novi različici Transit Custom Plug-In Hybrid in EcoBlue ob podpori povsem nove arhitekture in ekosistema inteligentnih in povezanih rešitev Ford Pro,” je povedal Hans Schep, generalni direktor Ford Pro Europe.

Nove Transite Custom bo izdeloval Ford Otosan v najsodobnejši novi tovarni v Turčiji. Transite Custom s pogonskim sklopom EcoBlue bodo kupcem začeli dobavljati sredi leta 2023, dodatne različice pa bodo na voljo pozneje v tem letu.

Sistem za integracijo Ford Pro Upfit poenostavi digitalne nadgradnje

Polovico vseh Transitov, ki jih prodajo v Evropi, predelajo na en ali drugi način, številne od teh sprememb pa zahtevajo integracijo z električnim sistemom vozila – vključno z dodajanjem upravljalnih elementov in zaslonov – kar je lahko za predelovalce zelo težko in zamudno.

Za poenostavitev tega postopka je Ford Pro razvil sistem za integracijo Upfit Integration System, prvo digitalno rešitev na trgu, ki jo v Evropi predstavlja s povsem novim Transitom Custom. Novi sistem ima vmesniški modul, ki omogoča nemoteno povezavo z električnim sistemom vozila, poleg tega pa omogoča upravljanje predelav prek 13-palčnega zaslona na dotik v sklopu sistema SYNC 48 in ne prek dodatno privitega sklopa stikal. To omogoča hitrejšo in učinkovitejšo dobavo predelav ter obenem večjo zanesljivost in varnost, saj predelovalcem ni treba spreminjati prostora v kabini ali se ‘vtikati’ v tovarniško napeljavo, da bi namestili krmilnike.

Stranke lahko nastavijo logiko delovanja predelav, na primer preprečitev spuščanja klančine za invalidske vozičke, če se vozilo ne ustavi in ni izbran parkirni ali nevtralni položaj z aktivirano ročno zavoro. Poleg prikaza delovanja predelave na zaslonu SYNC se bodo digitalne nadgradnje lahko povezale tudi s programskimi paketi Ford Pro za daljinski nadzor s strani upravljavcev voznih parkov – na primer za spremljanje temperature v hladilnih vozilih, ki prevažajo farmacevtske izdelke ali hrano in pijačo, kjer je neprekinjeno hlajenje bistvenega pomena.

Podjetjem in predelovalcem je pri optimizaciji digitalnih predelav na voljo dodatna tehnična podpora strokovnjakov iz skupine za digitalne rešitve v okviru posebnih vozil Ford Pro.

Mobilni servis Ford Pro izboljša čas razpoložljivosti in delovanja

Ford Pro je danes napovedal tudi razširitev ponudbe mobilnega servisa na ključnih trgih, kamor sodi tudi Nemčija. Mobilni servis s posebej predelanimi kombiji, ki v skladišča in na dovozne poti strank pripeljejo zmogljivost Transit Centra, že opravlja 70 odstotkov rednih vzdrževalnih del velikega britanskega voznega parka – ta delež naj bi se pri povsem električnih vozilih E‑Transit in E‑Transit Custom povečal na 90 odstotkov – ter tako podjetjem prihrani stroške in čas izpada zaradi obiskov servisnih delavnic.

Širitev mobilnega servisa Ford Pro v Nemčiji sledi uspešnemu preizkusu, ki se je začel leta 2021 s petimi mobilnimi servisnimi kombiji, ti pa so delovali v izbranih mestih po vsej državi. Mobilni servis Ford Pro se zdaj širi na 49 vozil, s čimer je ponudba za izboljšanje obratovalnega časa na voljo strankam voznih parkov v večjih nemških mestih. Do konca leta 2022 bo mobilni servis Ford Pro v Nemčiji upravljal 88 mobilnih servisnih vozil po vsej državi.

V Veliki Britaniji, kjer so storitev prvič uvedli, vozni park s 115 vozili pokriva 90 odstotkov države in bo letos opravil več kot 75.000 servisnih pregledov in popravil.

Mobilni servis je le ena od rešitev, ki jih ponuja ekosistem Ford Pro, da bi podjetjem pomagal pospešiti produktivnost in optimizirati stroške lastništva gospodarskih vozil. Sistem FORDLiive za povečanje razpoložljivosti s povezanimi storitvami pomaga strankam pri učinkovitejšem upravljanju voznih parkov, saj izkorišča povezljivost, ki jo ponuja modem FordPass Connect prek programskega paketa Ford Pro.

Projekcije kažejo, da lahko FORDLiive skrajša izpade za do 60 odstotkov.11 Sistem je letos že omogočil 145.000 dni dodatne razpoložljivosti vozil, kar je bilo za stranke vredno približno 73 milijonov evrov.

Comments

comments