Ford bo v Londonu odprl posebno pisarno, osredotočeno na hitrejše uvajanje rešitev na področju mobilnosti v Evropi

Ford je danes objavil, da bo v Londonu odprl posebno pisarno za inovacije na področju pametne mobilnosti (Smart Mobility Innovation), ki se bo osredotočala na evropske rešitve mobilnosti v prihodnosti.

 

Nova pisarna bo izbrani ekipi vrhunsko usposobljenih Fordovih specialistov omogočila preprost dostop do najboljših podjetij digitalnega sveta, vodilnih akademskih ustanov in obstoječih partnerjev, kar jim bo olajšalo kratkoročni razvoj tehnologij za pametno mobilnost, ki bodo osredotočene na zahteve velikih evropskih mest.

 

“Da bi zagotovili pospešek spoznavanju in razvoju novih tehnologij, je bila umestitev naše hitro rastoče ekipe v osrčje mobilnostnih inovacij v Londonu kritičnega pomena. Lokacija Here East nam bo omogočila boljše sodelovanje in razmišljanje izven okvirov, ki je potrebno, če želimo obvladati izzive urbanega prevoza v najbližji prihodnosti,” je ob otvoritvi londonskega Tedna tehnologij (London Tech Week) povedal Steven Armstrong, podpredsednik skupine in predsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko v družbi Ford Motor Company.

 

“Obenem bomo v idealnem položaju za nadaljevanje obstoječih partnerskih projektov in za dostop do londonskega bazena digitalnih talentov svetovnega razreda. Oboje bo ključnega pomena pri uresničevanju naših načrtov, da vodimo na področju globalnih mobilnih rešitev.”

 

Nova pisarna v kampusu Here East v olimpijskem parku kraljice Elizabete bo najprej zadoščala za približno 40 specialistov, odprli pa jo bodo v nadaljevanju leta. Londonska lokacija bo Fordu omogočila spremljanje vrhunskih preizkusov, kot je projekt s floto priklopnih hibridov Transit, ki ga bodo uvedli letos. V prihodnosti bodo morda za preizkuse uporabili tudi edinstveno omrežje zasebnih cest v olimpijskem parku.

 

Gavin Pool, izvršni direktor središča Here East, je povedal: “Here East s prostorom in infrastrukturo poslovnežem, globalnim podjetjem in akademskim ustanovam na edinstven način omogoča srečanja in sodelovanje pri iskanju inovativnih rešitev. Fordova odločitev, da se pridruži naši skupnosti inovatorjev, zagonskih podjetij in tehnoloških specialistov v sklopu prizadevanj za pametne rešitve urbane mobilnosti, je odlična novica za celoten kampus.”

 

V sklopu kampusa že deluje univerza Loughborough, eden Fordovih najpomembnejših in najdolgotrajnejših britanskih univerzitetnih raziskovalnih partnerjev, prav tako je tam Center za napredne pogone (Advanced Propulsion Centre – APC), s katerim je Ford sodeloval pri raziskavah pogonskih sklopov in letošnjem razvoju priklopnih hibridov Transit. Tam delujeta tudi povsem novi ustanovi Plexal Innovation Centre in UCL Robotics.

 

Nova londonska pisarna dopolnjuje Fordovo globalno omrežje raziskovalnih in inovacijskih središč, med katerimi sta tudi RIC Aachen v Nemčiji in Ford Smart Mobility Greenfield Labs v Palo Altu v Kaliforniji v ZDA.

Comments

comments