50 let po zgodovinski zmagi sprejet nastop štirih Fordovih dirkalnikov na dirki v Le Mansu

9. februar 2016 – ACO (Automobile Club de l’Ouest), organizator dirke 24 ur Le Mansa, je danes potrdil, da so se na prestižni štartni seznam dirke 24 ur Le Mansa 2016 uvrstili vsi štirje dirkalniki Ford GT.

 

Petdeset let po Fordovi sijajni trojni zmagi na dirki v Le Mansu se bodo vsi štirje dirkalniki Ford GT ekipe Ford Chip Ganassi Racing pomerili v razredu GTE Pro na eni najbolj slavnih dirk na svetu, ki bo potekala 18. in 19. junija.

 

“Videti vse štiri Forde GT-je na startnem seznamu Le Mansa je res nekaj posebnega,” je povedal Dave Pericak, direktor Fordovega globalnega športnega programa, ki se je udeležil današnje popoldanske tiskovne konference v Parizu. “Novincem nastop ni zajamčen ne glede na zgodovino ali ambicije, zato smo hvaležni klubu ACO za priložnost, da se Ford na junijski dirki izkaže s kar štirimi avtomobili.”

 

Dirkalnik Ford GT temelji na povsem novem superšportniku Ford GT, najzmogljivejšem modelu Fordovega športnega oddelka. Z vrhunsko aerodinamiko, lahko konstrukcijo iz ogljikovih vlaken ter zmogljivim in učinkovitim Fordovim motorjem EcoBoost je Ford GT izdelan za enakovredno borbo s tekmeci v razredu GT, v katerem se bodo za zmago v vrhunski vzdržljivostni bitki pomerili tudi Ferrari, Corvette, Porsche in Aston Martin.

 

“Zelo me veseli, da se bomo dirke v Le Mansu udeležili z vsemi štirimi Fordi GT-ji,” je povedal Chip Ganassi, lastnik ekipe Ford Chip Ganassi Racing. “Čaka nas izjemen izziv, a nas obenem navdaja vznemirljivo pričakovanje. Odlično smo pripravljeni in komaj čakamo, da se naši Fordi GT-ji poženejo po stezi in pokažejo, kaj vse zmorejo.”

 

Dirkalnika ekipe Ford Chip Ganassi Racing, ki v svetovnem prvenstvu FIA World Endurance nastopata s številkama 66 in 67, bosta številki ohranila tudi v Le Mansu. Forda GT-ja, ki tekmujeta v prvenstvu IMSA WeatherTechSportsCar, bosta samo za Le Mans opremljena z novima številkama: številko 66 bo na dirkalniku nadomestila številka 68, 67 pa 69.

 

Posadki dirkalnikov v prvenstvu WEC bosta predstavljeni pozneje skupaj z imeni voznikov vseh štirih Fordov GT-jev v Le Mansu.

Comments

comments