Ženevski avtomobilski salon 2016 Citroën C4 Cactus Rip Curl: 100-odstotno športna izvedenka

izvedenka

 Na ženevskem avtomobilskem salonu bo na Citroënovi stojnici zavel veter svobode in pustolovščin, ko bodo predstavili posebno serijo “C4 Cactus Rip Curl”. Pričakovano srečanje obeh tržnih znamk, ki razvijata izdelke z zanimivim oblikovanjem in tehnologijami.  Edinstven in svobodomiseln križanec Citroën C4 Cactus v tej posebni seriji premierno predstavlja funkcijo za nadzor oprijema Grip Control, ki mu zagotavlja izboljšano vlečno moč, in stilske elemente, ki poudarjajo njegov športni značaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citroën C4 Cactus je križanec oziroma crossover nove vrste, ki je vnesel svež veter v avtomobilski svet. Na ženevskem avtomobilskem salonu bo premierno predstavljena posebna serija, ki je plod sodelovanja med znamkama Citroën in Rip Curl, uveljavljenim proizvajalcem opreme za deskanje v svetovnem merilu.

 

S povezavo z znamko Rip Curl, ki je skorajda sopomenka za deskanje že od leta 1969, želi Citroën okrepiti “športni” duh vozila C4 Cactus s predstavitvijo izrazitejše in radikalnejše izvedenke. Citroën tako ponuja ljubiteljem tega modela izvedenko, ki se loči od ostalih, je tehnološko izpopolnjena in zmogljiva ter primerna za življenjski slog, usmerjen v sprostitev, prosti čas in dobro počutje. Ta filozofija je povsem usklajena z znamko Rip Curl, ki je bila osnovana v avstralskem mestu Torquay, le nekaj ur vožnje od legendarnega deskarskega zaliva Cactus Bay.

 

Poleg skupnih vrednot kreativnosti in inovativnosti si znamki delita tudi strast do pustolovščin (ki ji pri Rip Curl pravijo “The Search”, torej iskanje popolnega morskega vala), ki potrošnike žene, da se podajo na pot, “kamorkoli, kadarkoli …” Sodelovanje med znamkama Rip Curl in Citroën se zato zdi povsem očitno in pričakovano, še toliko bolj zaradi uvedbe sistema za nadzor oprijema Grip Control v ponudbi modela C4 Cactus.

 

 

Grip Control, izboljšana vlečna moč za pobeg na lepše

 

Velika novost športne izvedenke Citroën C4 Cactus Rip Curl, “100 % outdoor”, je njena ponudba za boljšo vlečno moč v kombinaciji z najzmogljivejšimi motorji modela C4 Cactus in ročnim menjalnikom (izvedenka PureTech 110 S&S BVM ali BlueHDi 100 BVM). Citroën C4 Cactus Rip Curl je ekskluzivno opremljen s sistemom Grip Control in posebnimi pnevmatikami Mud & Snow za lažjo vožnjo po zahtevnejših podlagah (pnevmatike Goodyear 205/50 R17 89V – Vector 4Seasons).

 

Sistem Grip Control v terenskem načinu nudi pametno upravljanje za večjo vlečno moč. Uporablja napreden sistem za preprečevanje spodrsavanja koles, ki deluje v sklopu računalnika sistema ESP in upravlja spodrsavanje pogonskih prednjih koles. Razpolaga z različnimi načini, s katerimi se lahko prilagaja terenu. Vrtljivi gumb sistema Grip Control, ki je elegantno umeščen v sredini armaturne plošče, nudi izbiro med petimi načini delovanja:

 

STANDARD: za vožnjo po sončnih obmorskih cestah, gorskih ovinkih, avtocestah in mestnih avenijah … Ta način je namenjen običajnim pogojem z nizko pojavnostjo spodrsavanja. V tem načinu se sistem Grip Control lahko povsem samodejno prilagaja stanju ceste;

PESEK: za vožnjo do najlepših lokacij za deskanje … Ta način ohranja spodrsavanje obeh pogonskih prednjih koles hkrati in tako omogoča napredovanje na razrahljani podlagi. Na ta način preprečuje še, da bi se vozilo vkopalo. Deluje do hitrosti 120 km/h, nato samodejno preklopi v “standardni način”;

NEUTRJEN TEREN: za povsem brezskrbno vožnjo po vseh neutrjenih podlagah (blato, mokra trava, kolovoz) … Ta način deluje kot diferencial z zaporo in poskrbi za speljevanje vozila v posebnih pogojih, tako da prenaša največ navora na tisto kolo, ki ima na voljo najboljši oprijem.

Deluje do hitrosti 80 km/h, nato samodejno preklopi v “standardni način”;

SNEG: za vožnjo do najlepših zimskih smučarskih središč Ta način prilagaja spodrsavanje vsakega pogonskega kolesa posebej razpoložljivemu oprijemu, kar poskrbi za brezskrbno in varno vožnjo po zasneženi cesti. Čim hitrost vozila doseže 50 km/h, sistem samodejno preklopi v “standardni način”;

ESP OFF: omogoča izklop sistema za elektronski nadzor stabilnosti ESP (aktiven do hitrosti 50 km/h).

Comments

comments