Volkswagen T-Roc

Trivaljniki so že preplavili tržišče in njihove pomembne vloge se zavedajo tudi pri megalomanskem Volkswagnu. Litrski varčni agregat sva spoznala pri novem modelu T-Roc, ki je oblikovno precej poseben, oziroma so podobnosti nekaterih linij z večjim Tiguanom zelo dobro skrili.

DSC_0267-Edit

Pri sprednjem delu gre res za samosvojo obliko, za katero so poskrbeli z dnevnimi LED žarometi, ki imajo tudi funkcijo smernika. Na najino srečo je opremljen tudi s polnimi LED glavnimi žarometi, ki pa za razliko od Golfa R-Line niso bili prilagodljivi. Seveda gre le za opcijo, ki jo lahko ob nakupu novega brez problema obkljukate. Dinamični prilagodljivi led žarometi so res nekaj posebnega in že skoraj nujna oprema, če na cesti preživite veliko časa.

DSC_0308

Glede na to, da sledi popularnemu trendu SUV-jev, ima značilne črne plastične obrobe okrog celotnega vozila. V koraku s časom so tudi dvobravne kombinacije zunanjosti. Testni je bil odet kar v barve italijanskega nogometnega kluba iz Milana (Inter). Za nekatere navdušence dokaj priročna izbira, za druge pa… saj veste.

DSC_0296

V notranjosti gre za precej standardno postavitev vseh elementov, ki so jih navajeni že iz ostalih modelov. Nekateri elementi se ujemajo z barvo karoserije, kar je značilno predvsem za novega Pola. To pa je tudi vse, kar si deli z njim, ker T-Roc bolj sledi velikosti najbolje prodajanem modelu – Golfu. Tudi tukaj najdemo črno piano plastiko, ki ima precej nehvaležno navado, da poskrbi za hitro najdbo prstnih odtisov. Vse ostalo je navdušujoče, ker menim, da multimedijski sistem sodi v sam vrh tega razreda.

DSC_0298

Prostornost si prav tako zasluži pohvalo, kjer ne bo prikrajšan prav nihče od potnikov. Sedeži so podobno kot pri Golfu malce trši in morda prav na ta račun osvojijo kakšno športno dušo več. Grajo si zasluži le pri številnih trdih plastičnih oblogah, kjer pa ostale znamke prav nič ne zaostajajo. Če boste pri nakupu posegli na štirikolesno gnano različico, se lahko kar hitro poslovite od dvojnega dna, kjer brez težav skrijete kakšna darila. Pri tem lahko le upate, da otroci niso preveč iznajdljivi.

DSC_0261

Največ hvale si zasluži litrski trivaljnik, ki deluje povsem neslišno. Njegovih 116 KM je povsem zadovoljivih. Kaj več z dnevno uporabo sploh ne potrebuješ. Če ste sicer bolj dinamični lahko seveda izberete močnejši agregat in športni R-Line paket opreme. Poraba se je gibala okrog 5,5 litrov, ob manjšem priganjanju pa se je povzpela do 6 litrov. Glede na prostornino motorja ter velikost in težo avtomobila so to odlične številke. Vozna dinamika in trdota podvozja je presenetljivo športna. Več podobnosti sem našel z Golfom kot pa kakšnim SUV-jem.

DSC_0360-Edit

T-Roc je zanimiv model, ki ima precej specifičen krog kupcev. Glede na njegovo mladost bo za pravo ime moral še malce “pomigati”. Ponuja ogromno in ni dvoma, da bo postal priljubljen pri pristaših VW, dvomim pa, da bo dosegel standarde Golfa.

Besedilo: Primož Makuc

Fotografije: Andraž Martinšek

Comments

comments