Športna in uglajena, povsem nova Ford Kuga bo obogatila najbolj popularen SUV segment

Ford predstavlja elegantno in samosvojo novo Ford Kugo – Fordov najbolj elektrificiran model do sedaj. Odlikuje jo aerodinamično oblikovanje zunanjosti in s proporci prestižnega razreda obljublja še več prostornosti in udobja.

 

Dovršena in elegantna nova Kuga Titanium, športna Kuga ST-Line in prestižna Kuga Vignale so na voljo s pestro izbiro naprednih hibridnih pogonskih sklopov, ki prinašajo najučinkovitejšo porabo goriva v segmentu doslej. Povprečni doseg je izboljšan za 28 odstotkov, v primerjavi s svojo predhodnico.

 

Tako bodo kupci lahko izbirali med različicami Kuga Plug-In Hybrid, Kuga EcoBlue Hibrid (‘blagi’ oziroma mild-hybrid) in Kuga Hibrid (polni hibrid), ki bodo dopolnjevale modele s Fordovim 2,0-litrskim in 1,5-litrski dizelskim motorjem EcoBlue ter 1,5-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost, na voljo pa je tudi inteligentni osemstopenjski samodejni menjalnik.

 

Nova Kuga nudi še več intuitivnega udobja in asistenčnih sistemov za pomoč vozniku.

Med dovršenimi tehnologijami so na voljo vgrajeni modem FordPass Connect, ki omogoča lastnikom nove Kuge PHEV (priključni hibrid) z najnovejšo FordPass aplikacijo. Sodobni sistemi kot so blazinica za brezžično polnjenje in Fordov sistem za informacije in razvedrilo SYNC 3 z 20,3 centimetrskim (8-palčnim) sredinskim zaslonom na dotik. Vrhunski zvočni sistem B&O Play navduši z izjemnim zvokom, novost v avtomobilski panogi pa je ‘prosto oblikovani’ (free-form) 31,2-cm (12,3-palčni) sklop instrumentov LCD s celotnim spektrom barv, ki je še bolj informativen in preprosto čitljiv.

 

Nove tehnologije za ustavljanje in speljevanje Stop & Go, prepoznavanje prometnih znakov z omejitvijo hitrosti in usmerjanje v sredino voznega pasu pomagajo voznikom v prometu, ki se nenehno ustavlja in nato spet spelje, ter na avtocestah, da bodo lahko vozili samozavestno in brez skrbi, za odlično vidljivost v temi pa poskrbita osvetlitev v ovinkih s predvidevanjem in na osnovi prometnih znakov. Projekcijski zaslon vozniku omogoča, da s pogledom ves čas spremlja promet, nadgrajena Aktivna pomoč pri parkiranju 2 pa s pritiskom na gumb zagotavlja povsem samodejne manevre, dokler ni vozilo parkirano.

 

Največ prostora v segmentu za potnike v zadnji vrsti in največji prtljažnik je enostavno prilagodljiv, glede na potrebe lastnika, s pomikom zadnje vrste sedežev naprej ali nazaj kar za 150 mm.

 

Kuga je Fordov najbolje prodajani SUV v Evropi in za Fiesto in Focusom tretji najbolje prodajani Fordov model na stari celini. V letu 2019 je Kuga nagovorila 161,400 kupcev, kar je skoraj 5 odstotno povečanje in je prispevalo k povečanju prodaje v Ford SUV razredu za 6 odstotkov.

 

“Nova Kuga je najboljši primer Fordovega na uporabnika osredotočenega oblikovanja. Razvili smo jo v tesnem sodelovanju z uporabniki športnih terencev, da navduši s posebnim slogom, neprekosljivo izbiro pogonov, vrhunskim udobjem in naprednimi tehnologijami, ki lastnikom olajšajo življenje v avtu in zunaj njega,” je povedal Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa.

 

Comments

comments