Prvi superšportni Ford GT že v rokah evropskega lastnika

Aprila 2016 je 6,506 avtomobilskih navdušencev z vsega sveta oddalo nakupno ponudbo za prvih 500 Ford GT super dirkalnikov. Danes je eden izmed srečnih lastnikov iz Skandinavije prejel ključe svojega vozila, ta je hkrati prvi Ford GT v Evropi.

DSC_7286

Jason Watt, nekdanji športni voznik z Danske, je postal lastnik novega super dirkalnika, ki zmore kar 347 km/h. V dirkalni obliki je bil Ford GT oblikovan za zmago na dirki Le Mans 24 Hours, ki jo je osvojil že takoj 2016. Kot cestni superdirkalnik izdelan iz karbona ima Ford GT 655 KM, 3.5 l EcoBoost V6 motor in tehnologijo, ki vključuje različne Vozne načine, da se cestni športni model, čim bolj približa lastnostim dirkalnega vozila.

DSC_7241

Jasnov novi Ford GT je prvi na Danskem in v Skandinaviji. Prav tako, kot njegov predhodni model Ford GT 2005, je tudi ta predelan za njegove potrebe, saj je Jason invalid (posledica nesreče z motorejm leta 1999). Strešni prtljažnik bo nameščen tako, da bo Jason zlahka prevažal svoj invalidski voziček.

“Moj Ford GT je najverjetneje najhitrejši avto na svetu, ki je lahko parkiran na parkirišču namenjen invalidom,” je dejal Jason ob prevzemu vozila v Kopenhagnu.

Comments

comments