Posodobitve programske opreme Power-Up lastnikom Fordov prinašajo še več brezhibnih novih možnosti in izboljšav kakovosti

Veselje ob pričakovanju izboljšav in nadgradenj vozila bo odslej redna izkušnja lastnikov Fordov, saj bodo izboljšave prek tehnologije za brezžično posodabljanje programske opreme, poimenovane Ford Power-Up, postale del rutine.

Prve posodobitve programske opreme Ford Power-Up za lastnike Mustangov Mach-E v Evropi bodo pospešile preobrazbo, ki je že v teku, saj že danes po cestah vsega sveta vozi več kot šest milijonov vozil, opremljenih z naprednimi povezavami vgrajenega modema. Ta vozila prepoznajo uporabnikove želje in morebitne težave z vozilom, ki jih nato Fordovi inženirji vključijo v program izboljšav kakovosti in zmogljivosti ter jih nato zagotovijo prek posodobitev Ford Power-Up.

“Posodobitve programske opreme so nekaj vsakdanjega pri milijardah povezanih naprav, le pri avtomobilih predstavljajo novost. A posodobitve programske opreme Ford Power-Up bodo hitro spremenile to dejstvo in omogočile spremembe milijonom uporabnikov,” pravi Mark Harvey, direktor področja poslovne povezljivosti pri Fordu Evropa. “Zagotovili smo naložbe v še več brezhibnih tehnologij, zato se bodo posodobitve lahko izvedle tudi medtem, ko boste spali – in vaša naslednja vožnja bo poskrbela za še boljšo izkušnjo.”

Nova, povsem omrežena druga generacija električne arhitekture in napredna tehnična oprema predstavljata temelj zagotavljanja edinstvenih posodobitev programske opreme Ford Power-Up. Te hitre in preproste brezžične nadgradnje pomagajo izboljšati funkcije, kakovost, izkušnje, zmogljivost in priročnost. Z možnostjo posodabljanja večine računalniških modulov vozila – teh je pri zmogljivejših modelih več kot 110 – te nadgradnje omogočajo izboljšanje izkušnje lastništva in pomagajo zmanjšati število obiskov servisne delavnice.

Številne posodobitve programske opreme Ford Power-Up bodo praktično nevidne za uporabnika, saj lahko tehnološka platforma večino nove programske opreme namesti v ozadju. Prav tako večina posodobitev od uporabnika ne bo zahtevala skoraj nobenega ukrepanja, saj tehnologija SYNC 4 omogoča, da trenutna programska opreme deluje tako dolgo, dokler ni nova različica pripravljena za uporabo.

Pri posodobitvah, ki zahtevajo ponovni zagon, Ford uporabnikom svetuje, da jih načrtujejo v najprimernejšem času, na primer čez noč. Čeprav posodobitve nekaterih naprav, kot so prenosni računalniki, na videz vedno prekinejo delo ob najmanj primernem času, bodo lastniki vozil šele po zagonu vozila opazili, da je oprema posodobljena.

Nove funkcije in kakovost

Uporabniki Mustanga Mach-E v Evropi bodo kmalu prejeli aplikacijo Ford Sketch (skica) – v menijih vozila se omenja tudi Notes (beležke) – za risanje po zaslonu na dotik in preproste igrice, ko je vozilo parkirano.1 Stranke bodo v naslednjih tednih še naprej prejemale tudi nove izboljšave, vključno z naslednjimi:

  •          Remote Vehicle Setup (nastavitev vozila na daljavo) in Trip Logs (dnevniki poti) uporabnikom Mustanga Mach-E omogočata, da z aplikacijo FordPass na pametnem telefonu določijo želene nastavitve svojega profila – vključno z izbranimi radijskimi postajami – in jih shranijo v oblaku ter jih nato prenesejo v vozilo, dnevnik pa spremlja porabo baterije in druge podrobnosti na vsaki poti.
  •          Nadgradnje sistema SYNC 4A v Mustangu Mach-E, vključno z naslednjimi:
  •          izboljšave navigacije samodejno pomagajo s koristnimi predlogi ciljev, nova povezava z oblakom pa prepoznavanje glasovnih ukazov v pogovornem jeziku kombinira z iskanjem v spletu;
  •          izboljšava združljivosti z vmesnikom Apple CarPlay® za prikaz napotkov odcep-za-odcepom na instrumentni plošči vozila2;
  •          izboljšave digitalnih navodil za uporabo omogočajo, da je inovativni priročnik za uporabo vozila brez papirja še bolj dragocen.

Comments

comments