Porsche Taycan bo opremljen z integrirano funkcijo Apple Music

Porsche je skupaj z Apple Music razvil celostno integrirano funkcijo pretakanja glasbe za Taycan. Porschejev prvi popolnoma električno gnani športni avtomobil bo predstavljen septembra. Na zaslonu na dotik v armaturni plošči Porsche Advanced Cockpit lahko naročniki storitve Apple Music prek triletne brezplačne internetne povezave v vozilu brez oglasnih sporočil pretakajo več kot 50 milijonov skladb in tisoče izbranih predvajalnih seznamov ter uporabljajo globalni pretočni prenos v živo Beats 1. Taycan bo prvo vozilo nasploh, ki bo uporabnikom nudilo celostno integracijo funkcije Apple Music.

“Porsche in Apple Music sta popolna kombinacija: imamo skupne vrednote in postavljamo enako visoka pričakovanja glede doživetja strank, inženirske umetnosti, dizajna in inovacij,” je povedal Detlev von Platen, član uprave družbe Porsche AG, odgovoren za prodajo in marketing. “Skupaj bomo v naše zmogljive športne avtomobile vnesli inovativne digitalne zabavne tehnologije – novi Taycan bo pri tem odigral pionirsko vlogo.”

“Poslušanje glasbe med vožnjo je lahko resnično spodbujajoče,” je dejal Oliver Schusser, podpredsednik oddelka Apple Music and International Content. “Odkar smo zagnali storitev Apple Music, sodelujemo z avtomobilskimi proizvajalci, da bi našim strankam tudi v vozilu lahko ponudili optimalno glasbeno doživetje. Porsche se pri tem uvršča v sam vrh. Porsche izdeluje športne avtomobile na najvišji ravni in z uvedbo Taycana bodo stranke prek brezhibno integrirane funkcije Apple Music lahko našle ustrezno glasbeno podlago za vsako vožnjo.”

S19_3956_fine
Zabavni sistemi v Porscheju Taycan
Vozniki Taycana bodo na podlagi sodelovanja Porscheja in Apple Music lahko doživeli številne nove funkcije in prednosti:
• Glasovna asistenca Porsche: Z glasovnimi ukazi je prek storitve Apple Music mogoče izbrati določeno skladbo, album, predvajalni seznam ali radijsko postajo.
• Slišano na oddajanem radiu, predvajano prek Apple Music: Iz vsake skladbe na oddajanem radiu je mogoče v storitvi Apple Music ustvariti osebno postajo.
• Ekskluzivni predvajalni seznami: Porsche je sestavil lastne predvajalne sezname, ki so na voljo samo v storitvi Apple Music.
• Podatkovna povezava za pretakanje v vozilu: Stranke prejmejo tri leta brezplačne internetne povezave v vozilu z zunanjo anteno in paketom za gostovanje v tujini.
• Vključeno do šest mesecev: Nove in obstoječe stranke družbe Porsche lahko storitev Apple Music do pol leta uporabljajo brezplačno.

Zahtevnejši ljubitelji glasbe lahko v svojem Taycanu kakovostni zvočni sistem za prostorski zvok podjetja Burmester povežejo s storitvijo Apple Digital Masters in tako pri vsaki vožnji uživajo v glasbi z optimalno kakovostjo zvoka. S storitvijo Apple Digital Masters poslušalec glasbo doživlja tako, kot so si jo zamislili umetniki in tonski mojstri.

Taycan poleg tega podpira tehnologijo Apple CarPlay. Pri tem se iPhone poveže z vozilom in s pritiskom na zaslon na dotik v Taycanu ali prek glasovnega upravljanja Siri voznik prejema predloge za poti, prilagojene trenutnemu dogajanju v prometu, lahko telefonira, pošilja in sprejema sporočila ter posluša Apple Music – ne da bi pri tem odvrnil pogled stran od prometa.

Porschejev prvi popolnoma električni športni avtomobil
Porsche Taycan bo predstavljen septembra, v trgovske salone pa bo prišel konec leta. Vozilo s štirikolesnim pogonom in močjo več kot 441 kW (600 KM) se ponaša z 800-voltno tehnologijo, ki omogoča kratke čase polnjenja. Njegova litij-ionska baterija ima kapaciteto okoli 90 kWh.

Comments

comments