M20_0007_fine

Porsche objavil ekskluzivni dokumentarni video o svojem vstopu v formulo E

ilmska ekipa je več mesecev spremljala ekipo TAG Heuer Porsche za formulo E na njeni poti do prve popolnoma električne tekmovalne serije na svetu. Fascinantni dokumentarni film “Pot do Formule E”, ki ga je posnela, je sedaj na voljo v Porsche Newsroomu. Okoli 26 minut dolg video prikazuje najpomembnejše mejnike in uspešni debitantski nastop na tekmovanju za nagrado Diriyah E-Prix v Riadu (Saudova Arabija), gledalci pa bodo dobili tudi nov, ekskluziven vpogled v svet motošporta pri znamki Porsche.

“Porsche je na dirkalnih stezah po vsem svetu dosegel nešteto rekordov, nenazadnje na legendarni 24-urni dirki v Le Mansu. Temu primerno visoke so zahteve, ki si jih postavljamo,” je povedal Amiel Lindseay, vodja ekipe TAG Heuer Porsche za formulo E. “Po intenzivnih pripravah smo sedaj prispeli do prve popolnoma električne tekmovalne serije in na tem področju tudi bistveno sooblikujemo prihodnost motošporta,” je ugotovil stalni voznik André Lotterer. Njegov moštveni kolega Neel Jani pa mu je pritrdil: “Pri tem se nenehno učimo. Predvsem takrat, ko se primerjamo s konkurenco.”

Uspeh na prvenstvu ABB FIA Formula E pa ni pomemben samo za motošport. S tem ko Porsche inovacije prinaša z dirkalnih stez v serijsko proizvodnjo, imajo izkušnje iz motošporta vedno tudi bistven vpliv na cestne športne avtomobile prihodnosti. “Porsche se ima za pionirja trajnostne športne mobilnosti,” je razložil Malte Huneke, tehnični projektni vodja ekipe TAG Heuer Porsche za formulo E: “Vozila z baterijskim pogonom so trenutno osrednja tema v avtomobilski industriji, katere cilj je zmanjšanje emisij CO2. Mi smo že na poti k doseganju tega cilja.”

Comments

comments