Novi Ford Mustang premierno v Sloveniji

September 2015 – Povsem novi Ford Mustang je naprodaj v Evropi. Ker se je to zgodilo prvič v 50-letni zgodovini tega modela, je med kupci zavladal pravi stampedo in naročila kar dežujejo.

 

Od začetka prodaje so prejeli že več kot 2600 naročil, kupci pa lahko izberejo kupejevski ‘fastback’ in kabriolet. Povsem novi Ford Mustang, ki slovi po svoji zmogljivosti, s 5,0-litrskim motorjem V8 pospeši od 0 do 100 km/h v manj kot petih sekundah, manj kot šest sekund pa za tak pospešek zadošča tudi varčnejšemu 2,3-litrskemu motorju EcoBoost.

 

Ford Mustang je vozilo z največ ‘všečki’ na Facebooku (‘všečkalo’ ga je več kot osem milijonov uporabnikov omrežja), več kot 9000-krat je nastopil tudi na televiziji, v glasbenih posnetkih in videoigrah ter se na velikem platnu pojavljal s hollywoodskimi zvezdami, kot so Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham, Tom Cruise in nepozabni Steve McQueen – z njim je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja nastopil v kultnem filmu Bullitt.MLR_19

 

“Novi Mustang je eden najteže pričakovanih avtomobilskih modelov vseh časov in veseli nas, da smo to pravo avtomobilsko izkušnjo omogočili tudi voznikom v Evropi,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa.

Ford Mustang Photo: James Lipman / jameslipman.com
Ford Mustang
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Povsem novi Ford Mustang, ki ga lahko kupci izberejo v eni od desetih posebnih barv, med katerimi sta tudi ekskluzivni Competition Orange in Triple Yellow, obuja značaj avtomobilske legende s sodobnim oblikovanjem in klasičnimi elementi – vključno z dolgim, izklesanim pokrovom motornega prostora in kratkim zadkom. Večslojna izolirana platnena streha kabrioleta poskrbi za tiho kabino in zagotavlja aerodinamičen profil, ko je zložena za sedeži.

 

Ford je povsem novemu Mustangu vtisnil pečat z naslednjimi potezami:

  •         Streha je nizka, avto navduši s široko držo
  •         Profil je gladek, vetrobransko in zadnje steklo se dvigata pod ostrim kotom
  •         Tridelne zadnje luči so obenem izrazito tridimenzionalne
  •         Maska je značilno trapezoidne oblike, sprednji del spominja na nos morskega psa

ML_20

Izbira voznega načina omogoča popolno prilagoditev Mustangovih nastavitev voznikovemu razpoloženju, znanju in namenu. Na ovinkastih cestah ali na dirkališču ob koncu tedna lahko s preklopnimi stikali in izbiro načinov Normal, Sport+ ali Track (dirkališče) hitro prilagodi neposrednost krmiljenja, odziv motorja, menjalnik in nastavitve elektronskega sistema za zagotavljanje stabilnosti. Način Snow/Wet (sneg/mokra podlaga) je namenjen uporabi na spolzkih cestiščih.

 

Tehnično najnaprednejši Mustang doslej je opremljen z novim podvozjem z neodvisnim sprednjim in zadnjim vzmetenjem. Vodenje poskrbi za izjemno uravnoteženost, odzivnost in zabavo ter postavlja novo merilo Mustangove zmogljivosti. Med tehnološko naprednimi rešitvami v povsem novem Fordu Mustangu je tudi sistem povezav SYNC 2, ki vozniku omogoča glasovno upravljanje zvočnega sistema, navigacije, klimatske naprave in povezanega mobilnega telefona.

ML_03

Na seznamu lastnikov Forda Mustanga so številne znane osebnosti, na primer Bill Clinton, Jim Morrison, Jay Leno in Kelly Clarkson, Mustang pa je kot ime in znamka postal del ameriške kulture. Od predstavitve prvega modela leta 1964 so po vsem svetu prodali več kot devet milijonov Fordov Mustangov.

Comments

comments