Novi Ford Galaxy V-Line in izpopolnjeni S-MAX sta še bolj elegantna, udobna in povezana kot doslej

Ford je objavil, da bosta elegantni športni enoprostorec S‑MAX in prostorni Galaxy dopolnjena s pestro paleto izboljšav, med katere sodijo še bolj prepoznavno oblikovanje, večje udobje in višja raven povezav za voznika in sopotnike.

Različice Trend, Titanium in ST-Line modelov S-MAX in Galaxy bodo z unikatnim oblikovanjem sprednjega dela laže prepoznavne, to pa bo zagotovo veljalo tudi za različici S-MAX Vignale in Galaxy V-Line – zadnji bo prvič na voljo s tako razkošno in posebno opremo.

2019FordGalaxy_3 (Medium)

S-MAX in Galaxy Trend in Titanium bosta na voljo z novim voznikovim in sovoznikovim sedežem, ki ju bo za maksimalno oporo možno nastavljati v 18 smereh, kar bo prispevalo k še udobnejšim vožnjam; sedeži imajo certifikat vodilne nemške zdravstvene organizacije za varovanje hrbtenice Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR – kampanja za zdrav hrbet).

“Naš novi Galaxy V-Line zagotavlja novo raven potovanja v prvem razredu, povezave, ki jih prinaša naša nova tehnologija z modemom FordPass Connect, pa pomagajo, da je življenje preprostejše in manj stresno za uporabnike S‑MAX-a in Galaxyja tako med vožnjo kot med delom ali sprostitvijo,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za področje trženja, prodaje in storitev pri Fordu Evropa.

2019FordGalaxy_4 (Medium)

Fordova modela S-MAX in Galaxy zagotavljata še manjšo porabo ob večji zmogljivosti in prefinjenosti, saj ju lahko poganja Fordov dovršeni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue z močjo do 240 KM, na voljo je napredni osemstopenjski samodejni menjalnik, med številnimi asistenčnimi tehnologijami pa je tudi prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go.

Ekskluzivno oblikovanje

Različica V-Line uvaja novo raven dovršenosti z bogato serijsko opremo prefinjenega in prilagodljivega Galaxyja, zasnovanega za prevoz do sedmih oseb v razkošju prvega razreda. Nekaj poudarkov:

  • z usnjem Salerno oblazinjena armaturna plošča in sredinska konzola, šivi v barvi Metal Grey;
  • okrasni elementi notranjosti iz aluminija in stopalke s prevleko iz aluminija;
  • ogrevanje volana;
  • voznikov in sovoznikov sedež z ogrevanjem in hlajenjem, nastavljanjem v 10 smereh, odlično oporo z 11 mehovi in masažno funkcijo – kot pri modelu S-MAX Vignale.

 2019FordGalaxy_Interior_6 (Medium)

S-MAX in Galaxy sta ohranila značilno aerodinamičen sprednji profil, le da mu sprememba zgornjega dela skupaj z unikatnimi kombinacijami maske in spodnjega sprednjega dela zagotavljajo še bolj prepoznaven slog. Med značilnimi poudarki so:

  • sijajno kromirana obroba zgornje maske in meglenk pri modelih Galaxy in S-MAX s stopnjo opreme Trend in Titanium;
  • edinstvena zgornja maska s satovjem in črno obrobo ter črna obroba meglenk po navdihu športnega oddelka Ford Performance pri različicah S-MAX ST‑Line;
  • edinstvena zgornja maska, ki jo krasi značilni ‘leteči V’ z mat kromirano obrobo, in mat kromirani obrobi meglenk pri prestižnih različicah S-MAX Vignale in Galaxy V-Line.

2019FordGalaxy_5 (Medium)

Med novimi platišči iz zlitine so za doplačilo na voljo 18-palčna v dveh barvnih odtenkih (strojno kovinskem in biserno sivem) s 15 kraki za S‑MAX-a in Galaxyja Titanium, Galaxy Titanium pa je serijsko opremljen s 17-palčnimi platišči iz zlitine v dveh barvnih odtenkih (strojno kovinskem in biserno sivem) z 20 kraki.

2019FordGalaxy_Interior_7 (Medium)

Več udobja na potovanjih

Vsi, ki jih med vožnjo pogosto boli hrbet, bodo veseli novih, v 18 smereh nastavljivih sedežev za voznika in sovoznika, s katerimi sta lahko opremljena S-MAX in Galaxy s stopnjo opreme Trend in Titanium: ti sedeži pomagajo razbremeniti hrbtenico, zato so prejeli priznanje neodvisne organizacije strokovnjakov z različnih medicinskih področij AGR.

Za pridobitev certifikata AGR se mora sedež prilagajati sedežnemu položaju uporabnika in ne obratno. Nastavitve višine, dolžine in naklona dopolnjujejo oporo hrbta, vratu in stegen. Stikalo ob strani sedeža omogoča električno prilagoditev ledvene opore v štirih smereh.

S-MAX, ki je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži, in Galaxy, serijsko opremljen s sedmimi sedeži, navdušujeta z optimalnim udobjem, prilagodljivostjo in vsestranskostjo, saj lahko uporabniki izberejo do 32 kombinacij sedežev in prostora za prtljago, na voljo pa so tudi inovativni sedeži s preprostim preklopom (Easy Fold) v drugi in tretji vrsti. Sistem omogoča plosko zlaganje vsakega zadnjega sedeža s pritiskom na gumb na nadzorni plošči v prtljažnem prostoru. Za sedeža v tretji vrsti Galaxyja je na voljo tudi funkcija za električno dviganje.

FordPass Connect za še boljše povezave

Tehnologija FordPass Connect prek mobilne aplikacije FordPass prinaša vrsto priročnih možnosti, vključno z iskalnikom vozila, preverjanjem stanja vozila – količina goriva, stanje alarma, življenjska doba motornega olja in še marsikaj – ter odklepanjem in zaklepanjem vozila na daljavo.

Lahkotna zmogljivost in priročnost

Za pogon S-MAX-a in Galaxyja je na voljo 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue z močjo 150, 190 in kot Bi-turbo celo 240 KM. Moč, navor in zmogljivost motorja z večjo delovno prostornino združuje z varčnostjo in nizkimi izpusti CO2veliko manjših motorjev.*

Za še bolj optimalno učinkovitost porabe goriva in odzivno zmogljivost ob uglajenem in hitrem prestavljanju je za doplačilo na voljo osemstopenjski samodejni menjalnik, ki ga voznik upravlja z elegantnim in ergonomskim vrtljivim stikalom. S-MAX in Galaxy sta na voljo tudi z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

Med naprednimi tehnologijami za izjemno udobje in priročnost pri vožnji z modeloma S-MAX in Galaxy je na voljo tudi prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go. V povezavi z osemstopenjskim menjalnikom sistem vozniku pomaga vzdrževati varno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj, in lahko v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem celo povsem ustavi vozilo ter nato samodejno spelje, če je čas ustavitve krajši od treh sekund.

Del ponudbe je tudi Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3, ki vozniku S-MAX-a ali Galaxyja omogoča upravljanje funkcij zvočnega sistema, navigacije in povezanih pametnih telefonov z ukazi iz pogovornega jezika. Združljivost z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto™ je vključena brezplačno, del sistema pa je tudi 8-palčni barvni zaslon na dotik, ki podpira kretnje, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’.

Fordovi trgovci po Evropi že sprejemajo naročila za izboljšana modela Ford S-MAX in Galaxy.

Ford S-MAX in Galaxy – poraba goriva in izpusti CO2:*

 

Ford Galaxy       Poraba goriva
l/100 km NEDC
Dizelski motor Moč
KM
Menjalnik CO2
g/km NEDC
Mesto Zunaj
mesta
Kombi-nirano
2,0-litrski EcoBlue 150 6-stopenjski ročni, sprednji pogon 132 6,0 4,5 5,0
2,0-litrski EcoBlue 150 8-stopenjski samodejni, sprednji pogon 138 6,1 4,8 5,3
2,0-litrski EcoBlue 190 8-stopenjski samodejni, sprednji pogon 134 5,9 4,6 5,1
2,0-litrski EcoBlue 190 8-stopenjski samodejni, inteligentni štirikolesni pogon 156 6,9 5,4 6,0
2,0-litrski EcoBlue 240 8-stopenjski samodejni, sprednji pogon 156 7,2 5,3 6,0

 

Ford S-MAX       Poraba goriva
l/100 km NEDC
Dizelski motor Moč
KM
Menjalnik CO2
g/km NEDC
Mesto Zunaj
mesta
Kombi-nirano
2,0-litrski EcoBlue 150 6-stopenjski ročni, sprednji pogon 130 5.9 4.4 4.9
2,0-litrski EcoBlue 150 8-stopenjski samodejni, sprednji pogon 138 6.1 4.7 5.2
2,0-litrski EcoBlue 190 8-stopenjski samodejni, sprednji pogon 134 5.9 4.6 5.1
2,0-litrski EcoBlue 190 8-stopenjski samodejni, inteligentni štirikolesni pogon 151 6.8 5.2 5.7
2,0-litrski EcoBlue 240 8-stopenjski samodejni, sprednji pogon 152 7.1 5.2 5.9

 

Android in Android Auto sta blagovni znamki podjetja Google Inc.

 

*Vsi podatki veljajo za vstopno različico glede na kombinacijo modela in pogonskega sklopa.

Comments

comments