Nova Opel Mokka prihaja v sredini aprila

Dočakali smo jo – novo Opel Mokko. Čisto, drzno, vizionarski Oplov pionir prihodnosti.
Nova Mokka, kot prva prinaša Oplov vizir, čisto armaturno ploščo ter preoblikovani blisk in sredinsko nameščeno oznako modela na zadnjem delu.
Že od začetka prodaje bosta na voljo različica z električnim pogonom ali motorjem z notranjim izgorevanjem.
Odlikuje jo značilno Oplovo udobje in napredne tehnologije iz višjih segmentov trga.
Novo Opel Mokko je že možno naročiti, vstopna cena znaša privlačnih 18.990 evrov, za vožnjo brez emisij je cena Mokke-e na voljo od 33.490 evrov naprej (oziroma 28.990 eur z upoštevanjem subvencije).Oblikovna osvežitev, a zvesti nemškim koreninam

Nova Opel Mokka naredi izjemen vtis z osupljivo oblikovno dovršenostjo. S skupno dolžino 4,15 metra je novi model 12,5 cm krajši od predhodnice – kljub 2,0 cm daljši medosni razdalji. Kompaktno pet sedežnico poudarijo kratki previsi in široka drža. Na prednjem delu posebej pritegne nezgrešljivi Oplov vizir, ki brezhibno povezuje masko, LED žaromete in na novo zasnovan Oplov emblem z bliskom, ki bo od sedaj naprej krasil vse prihajajoče modele tega nemškega proizvajalca.

2020 Opel Mokka-e

Filozofijo čistega, jasnega oblikovanja odraža tudi notranjost. Nova Oplova čista armaturna plošča vključuje dva široka zaslona in je osredotočena le na bistveno. Je pregledno razčlenjena in razumljiva. Oplovi oblikovalci so posvetili posebno pozornost digitalnemu ‘razstrupljanju’ in sledili načelu »manj je več«. Zagotovili so intuitivno upravljanje sistema, da ga lahko voznikuporablja brez preusmerjanja pozornosti od vožnje. Najpomembnejše funkcije voznik upravlja s krmilnimi tipkami in se mu ni treba prebijati skozi podmenije.

2020 Opel Mokka-e

Novi motorji – varčni in zmogljivi

Prvič v Oplovi zgodovini je nova Mokka že ob začetku prodaje na voljo tako s popolnoma električnim pogonom kot tudi z motorjem z notranjim izgorevanjem. Elektromotor razvije moč 100 kW (136 KM) in največji navor 260 Nm, ki je na voljo že ob speljevanju. Vozniki lahko izbirajo med tremi voznimi načini – Normal, Eco in Sport. Opel Mokka-e je opremljena z baterijo skapaciteto 50 kWh, ki zadošča za pot od Goričkega do Pirana, in sicer do 324 kilometrov. Nova Mokka-e je pripravljena na vse možnosti polnjenja od enofaznega do trifaznega toka z 11 kW. Opel za baterijo zagotavlja osemletno jamstvo oziroma jamstvo do 160.000 km. Električna Mokka bo verjetno navduševala urbano mladino in mlade po srcu, ki glavnino svojih opravkov opravijo v mestu in bližnji okolici.

Opel Mokka & Opel Mokka-e

Paleta živahnih in obenem varčnih bencinskih in dizelskih motorjev razvije moč v razponu od 74 kW (100 KM) do 96 kW (130 KM). Skromna poraba goriva in vrhunska zmogljivost odlikujeta vse pogonske sklope (predhodni podatki o porabi goriva po NEDC: kombinirano 3,8–4,8 l/100km, emisije CO2 100–111 g/km). Izjemna učinkovitost in živahna zmogljivost sta značilni za nove bencinske motorje. Turbopolnilnik se odziva v hipu, veliko navora je na voljo že pri nizkem številu vrtljajev. Motorje dopolnjuje sodobni šeststopenjski ročni menjalnik ali osem stopenjski avtomatski menjalnik z uglajenim prestavljanjem in obvolanskima prestavnima ročicama. Nova Mokka porabi znatno manj goriva tudi zaradi svoje teže, saj je lažja do 120 kilogramov, v primerjavi s prejšnjo generacijo.

2020 Opel Mokka-e

Inovacije za vse: IntelliLux LED® matrični žarometi, vrhunski asistenčni sistemi

Z zagotavljanjem inovativnih tehnologij vozil višjih razredov širšemu krogu kupcev ostaja nova Mokka zvesta tradiciji znamke Opel. Med tovrstnimi naprednimi sistemi sta tudi prilagodljivi regulator hitrosti in aktivno usmerjanje na voznem pasu. Sistemi osvetlitve prinašajo vodilne tehnologije s prilagodljivimi IntelliLux LED® matričnimi žarometi s 14 elementi, ki preprečujejo slepljenje drugih voznikov in so edinstveni v tem segmentu. Vse različice Mokke so serijsko opremljene z električno parkirno zavoro in prepoznavanjem prometnih znakov, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, zaznavanje utrujenosti voznika, opozarjanje na nevarnost naleta ssamodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev. Na voljo so tudi 180-stopinjska vzvratna kamera, pomočnik za samodejno parkiranje, zaščita stranice in nadzor mrtvih kotov. Vrhunec ponudbe je ogrevan sedež z usnjenim oblazinjenjem in masažno funkcijo za voznika. Voznik in sovoznik pa lahko odložita svoja pametna telefona na poličko v sredinski konzoli, kjer se združljivi telefoni brezžično polnijo.

2020 Opel Mokka-e

Za vse športne navdušence ali tiste, ki radi dodatno izstopate, pa Opel prvič ponuja Mokko v GS Line različici, z izrazito športnim videzom. V standardni obseg opreme so vključeni značilna rdeča obroba stranskih oken, sijajno črn vizir, črni zunanji okrasni elementi in oznake namesto kromiranih, specifično blago na prednjih sedežih, rdeča obroba instrumentalne plošče, črna platišča iz lahkih kovin, streha v drugi barvi in črna stropna obloga.

Comments

comments