7be2a362b7770f52b0d66c9958b6cea0537954c1

Nova Opel Astra: prodajna uspešnica v kompaktnem razredu sedaj tudi električna

Opel začenja novo poglavje z Astro: danes je proizvajalec avtomobilov iz Russelsheima razkril slike električne Opel Astre. Blagovna znamka z bliskom v svojem logu tako predstavlja prvo popolnoma električnoserijskoAstro,vdesetletjadolgizgodbiuspešnicevkompaktnemrazreduinnovookronane dobitnice “zlatega volana 2022″. A to še ni vse: Opel sočasno predstavlja tudi karavansko različico z električnim pogonom, ki je hkrati prvi popolnoma električni karavan nemškega proizvajalca.

“Astra electric in Astra Sports Tourer electric sta pravi pionirki: z novo baterijsko električno različico petvratnega in karavanskega modela bodo kupci lahko na dnevni bazi izkoristili udobje z brezemisijskimi užitki v vožnji. To je tisto, kar mislimo, ko govorimo o ‘zeleni inovativni’ mobilnosti,” je dejal generalni direktor Opla Florian Huettl. »Hkrati nadaljujemo z našo ofenzivo elektrifikacije. Nova električna Opel Astra je pomemben mejnik na naši poti, da postanemo popoln oma elektrificirana znamka v Evropi.”

Kupci Opel Astre bodo tako lahko izbirali med več alternativnimi pogoni kot pri katerem koli drugem Oplovem modelu. Poleg visoko učinkovitih motorjev z notranjim izgorevanjem sta Astra in Astra Sports Tourer na voljo tudi v različici priključnega hibrida, vključno z novim vrhunskim modelom Astra GSe. Ponudbo pogonskih sklopov bo kmalu dopolnila baterijsko električna Astra, ki jo bo mogoče naročiti spomladi 2023.

Tudi električna različica navdušuje s svojim drznim in jasnim dizajnom. Električni motor zagotavlja moč 115 kW/156 KM in največji navor 270 Nm – oboje je na voljo s prvim dotikom stopalke na plin, kar zagotavlja živahno speljevanje in prepričljivo pospeševanje. In medtem, ko so številni drugi električni avtomobili omejeni na 150 km/h ali 160 km/h, ima nova električna Astra največjo hitrost 170 km/h. Glede na vozne nastavitve lahko vozniki električme Astre izbirajo med tremi načini vožnjami: Eco, Normal in Sport.

Energija je shranjena v 54 kWh litij-ionski bateriji. 102 baterijski celici sta nameščeni v 17 modulih in zagotavljata, da lahko nova Astra electric prevozi do 416 kilometrov brez emisij v skladu z WLTP. Nova električna Astra porabi le 12,7 kWh električne energije na 100 kilometrov (14.9 kWh po WLTP), zaradi česar ni samo popolno in učinkovito vozilo za vsakodnevno uporabo, ampak tudi idealen sopotnik, ki prihrani čas na daljših poteh – kot petvratni model ali kot Sports Tourer. Električno Astro je mogoče na hitri polnilnici z enosmernim tokom 100 kW napolniti do 80 odstotkov kapacitete baterije v približno 30 minutah. Poleg tega je Astra electric standardno opremljena s trifaznim 11 kW vgrajenim polnilnikom za polnjenje doma.

Baterije so nameščene v podvozju – tako v notranjosti ni izgubljenega prostora za potnike in/ali prtljago. Tudi z dvignjenimi zadnjimi sedeži ponuja električna Astra Sports Tourer 516 litrov čistega prostora v prtljažniku – s podrtimi sedeži se prostornina poveča do 1.553 litrov. Druga prednost baterije v podvozju pa omogoča varno in trdno lego na cesti, ki je značilna za Opel.

Notranjost prav tako zagotavlja posebej intenzivno izkušnjo vožnje: ergonomski sedeži ́Active Sport ́, opcijsko na voljo v alkantari, voznikom in potnikom Astra electric ponujajo najvišjo stopnjo udobja sedenja à la Opel. AGR sedeži, ki jih je potrdilo tudi združenje za bolj zdrav hrbet, nudijo odlično bočno stabilnost in široko paleto možnosti ročnega in električnega prilagajanja. Na ta način se voznik počuti še bolj trdo vpetega v vozilo in doživi edinstven občutek za volanom.

Popolnoma digitalna armaturna plošča ́Pure Panel ́ z dvema velikima 10-palčnima širokozaslonskima zaslonoma voznika popelje tudi v svet sodobnega kokpita. Najnovejša generacija intuitivnega vmesnikaprikazujevsepomembnefunkcije,kotjestanjenapolnjenostibaterijealidoseg,medtemko je določene nastavitve, kot je klimatska naprava, še vedno mogoče upravljati s pritiskom na gumb. Z velikim projekcijskim zaslonom in naravnim prepoznavanjem glasu lahko vozniki ostanejo osredotočeni na cesto in razmere v prometu. Številni asistenčni sistemi od opozorila ob čelnem trčenju s samodejnim zaviranjem v sili do aktivne pomoči pri ohranjanju voznega pasu, zaznavanja zaspanosti in opozarjanja na prečni promet zadaj, do polavtomatske menjave voznega pasu, so med drugim vključeni v novi Intelli-Drive 2.0 in dodatno povečujejo varnost – kot tudi vodilna v razredu prilagodljiva žarometa Intelli-Lux LED® Pixel Light s skupno 168 LED-elementi.

NovaelektričnaAstraženaprvipogleddajeneposreden,dinamičenobčutekvožnje.Vdizajnujedrzna in čista, opremljena z značilnim novodobnim Oplovim podpisom – vizirjem, vključno z ekstra športnim izgledom sprednjega odbijača v vseh nivojih opreme. Še ena paša za oči so standardna 18-palčna lita platišča v diamantnem ali popolnoma črnem zaključku. Tudi tu je nova Opel Astra electric nedvomno jasna: Oplov kompaktni razred odpira novo poglavje –prvič popolnoma električno.

Comments

comments