P20_0107_a4_rgb

Nedvomno 911, nedvomno turbo, nedvomno nov: Porsche 911 Turbo S

Porsche predstavlja novo generacijo modela 911 Turbo S, ki je močnejši, dinamičnejši in udobnejši kot kdajkoli prej. Najnovejša vrhunska 911 prihaja na trg v izvedbah Coupé in Cabriolet in z močjo 478 kW (650 KM). Njeno srce je nov 3,8-litrski bokser motor z dvema VTG-polnilnikoma, ki razvije 51 kW (70 KM) več moči kot prejšnji model. Njegov največji navor znaša 800 Nm (50 Nm več kot prej). Za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje z 8-stopenjskim menjalnikom PDK, posebej prilagojenim za Turbo, le 2,7 sekunde (0,2 sekunde manj). Najvišja hitrost ostaja nespremenjena: 330 km/h.

P20_0107_a4_rgbVzporedno z izboljšano dinamičnostjo so se bistveno povečale tudi dimenzije Porscheja 911 Turbo S: nad sprednjo premo je karoserija širša za 45 milimetrov (1.840 milimetrov), skupna širina pa nad zadnjo premo zdaj doseže 1.900 milimetrov (dodatnih 20 milimetrov). Spremenjena koloteka, izpopolnjena aerodinamika in nova kombinacija pnevmatik različnih dimenzij spredaj/zadaj se odražajo na agilnosti in športnem značaju: na sprednji premi je kolotek širši za 42 milimetrov, na zadnji pa za 10 milimetrov. Prilagodljiva aerodinamika zdaj med drugim vključuje uravnavane lopute za hladilni zrak na sprednjem delu vozila. Večji zadnji usmernik zraka je zasnovan za še boljši potisk k tlom. Porsche 911 Turbo S je zdaj prvič opremljen s pnevmatikami dveh različnih velikosti: na sprednji premi ima nameščeni 20-palčni pnevmatiki dimenzije 255/35, ki je specifična za 911 Turbo, na zadnji premi pa sta nameščeni 21 palčni pnevmatiki dimenzije 315/30. Novi nabor opreme govori o bistveno bolj športni zasnovi 911. Omeniti velja športno podvozje Porsche Active Suspension Management (PASM) z 10 milimetrov nižjo lego in športni izpušni sistem s premičnimi loputami, ki skrbijo za športno markanten zvok.
P20_0106_a4_rgbPopolnoma novi agregat za 911 Turbo S je osnovan na generaciji motorjev za aktualne modele Carrera. Povsem na novo zasnovan hladilnik polnilnega zraka, nova, večja in simetrično zgrajena VTG-turbopolnilnika z električno pomičnimi loputami obvodnega kanala ter uporaba piezo vbrizgalnih ventilov prispevajo k dodatnemu izboljšanju lastnosti, kot so odzivnost, zmogljivost, krivulja navora, emisijske vrednosti in elastičnost.
P20_0126_a4_rgbNovi 6-valjni bokser motor ima na novo zasnovan sistem za vsesavanje zraka. Zamenjali so namreč dosedanji položaj vodov za procesni zrak in hlajenje polnilnega zraka: skozi za Turbo značilne zračne odprtine zadaj ob straneh zdaj teče del procesnega zraka. Pred zračna filtra, ki sta zdaj nameščena v zadnjih blatnikih, sta skozi mrežo na zadnjem pokrovu dovajana še dva zračna toka. Novi 911 Turbo S ima tako štiri mesta za dovod zraka z večjim skupnim prerezom in manjšim uporom, kar je v prid izkoristku motorja. Dva zrcalno zgrajena turbopolnilnika z variabilno turbin-sko geometrijo (VTG) in večjimi dimenzijami sta zamenjala dosedanja identična polnilnika. Rotorja se zdaj na levi in desni strani vozila vrtita v nasprotnih smereh. Premer turbinskih koles se je povečal za 5 milimetrov in meri zdaj 55 milimetrov, premer kolesa kompresorja pa je večji za 3 milimetre in po novem meri 61 milimetrov. Krmiljenje obvodnega kanala poteka električno prek koračnih motorjev.
P20_0125_a4_rgb
Uravnoteženost užitka v vožnji, dinamike in športnosti lahko občutimo pri vsako-dnevnih vožnjah kot tudi na dirkalni stezi. Preskok v zmogljivosti nove generacije je še posebej opazen pri pospešku od 0 do 200 km/h: novi 911 Turbo S je tu z vrednostjo 8,9 sekunde za celo sekundo hitrejši od prejšnjega modela. Zaradi izpopolnjenega štirikolesnega pogona Porsche Traction Management (PTM) lahko razdelilno gonilo prenaša bistveno več navora. Na sprednji kolesni par se lahko prenaša do 500 Nm. Za športne lastnosti poskrbi tudi nova generacija serijskega podvozja PASM. Še hitreje in precizneje regulirani blažilniki zagotavljajo vozno-dinamične prednosti, ko gre za nagibno stabilnost, stik s cestiščem ter krmiljenje in hitrost v ovinkih.
P20_0103_a4_rgbNovi sprednji del z razširjenimi odprtinami za dovod zraka im za Turbo značilen videz z dvojnima sprednjima lučema in serijskimi matričnimi LED-žarometi. Novo oblikovani, pnevmatsko pomični sprednji usmernik zraka in povečani zadnji usmernik zraka zagotavljata za 15 odstotkov večji potisk k tlom. Vitki pas Porscheja 911 Turbo S poudarja močno izoblikovana zadnja blatnika z integriranimi odprtinami za zrak. Za Turbo značilne štirikotne dvojne izpušne cevi v črni barvi z visokim sijajem zaokrožajo novo podobo zadka.
P20_0130_a4_rgbNotranjost je visokokakovostna in športna. Serijska oprema vključuje popolno usnjeno oblazinjenje v dvobarvni izvedbi in okrasne letve v svetlo srebrni barvi s karbonskimi dekorativnimi elementi. Poleg tega je na izbiro novo usnjeno oblazinjenje iz ponudbe Porsche Exclusive Manufaktur, ki ga odlikuje medsebojna usklajenost barv, materialov in individualnih plemenitih dodatkov. Sedežni naslonjali 18-smerno nastavljivih športnih sedežev sta prešiti na način, ki je poklon prvemu 911 Turbu (Typ 930). Dragoceni grafični detajli in napisi v kombiniranem instrumentu dopolnjujejo specifične elemente izvedbe Turbo S. Osrednji zaslon sistema PCM meri zdaj 10,9 palca in z novo razporeditvijo omogoča hitro in intuitivno upravljanje. Vozilo ima poleg tega tovarniško vgrajene tudi GT športni volan, paket Sport Chrono z novo integrirano aplikacijo Porsche Track Precision ali avdiosistem BOSE® Surround Sound System.

Comments

comments