Jaguar XF

Gre za novega paradnega mačkona Jaguarja, ki je samo idejo pobral od mlajšega brata XE. Pri novem XF gre za 190 kg lažjo zasnovo, ki tako ponuja več prostora, večjo učinkovitost in multimedijsko povezljivost. Da pa ne gre le za strogega poslovneža, se lahko veselite tudi družine, saj bomo v letu in pol pričakali še karavansko različico.

DSC_5499

Vsak Jaguar je izoblikovan s prestižnim karakterjem, ki izraža inteligenco in navdušuje z natančno izbranimi materiali. Slednji so skrbno povezani z udobjem, ki so še na višjem nivoju od manjšega XE-ja. Notranjost je obogatena z različno paleto usnja, ki izraža tipično Jaguarjevo pozornost do podrobnosti. XF ne razočara zadnjih potnikov, ki jim ponuja isto stopnjo razkošja kot v sprednjem delu kabine.

DSC_5506

Če že govorimo o podrobnosti jih moram vsaj malce predstaviti. Ob pritisku gumba za zagon avtomobila se kot pri ostalih modelih menjalnik pomakne izven skrivališča. Nadaljeval bi s stranskimi zračniki, ki se prikažejo kot kakšne rakete v Bondovem avtomobilu. Zanimiv dodatek je tudi električno odpiranje prtljažnega prostora, ki je pri limuzinah še bolj poredko. Tam najdemo tudi luknjo za dodajanje aditiva AdBlue, ki čisti izpušne pline dizelskih motorjev.

DSC_5509

Za tisti višji procent prestiža in posebnosti poskrbi še InControl Touch Pro sistem z Meridian zvočnim sistemom, ki spremeni podobo armaturne plošče oziroma bolj natančno zaslon informacijsko-multimedijske plošče. Pri tem paketu lahko pozabiš na analogne merilnike hitrosti ter se prepustiš digitalni dobi, ki te ponese v prihodnost.

DSC_5512

Jaguar XF predstavlja srce luksuznega segmenta na tržišču in te prevzame s športno-elegantnimi linijami. Sprednji del je s polno LED tehnologijo magičen, pokrov motorja pa deluje, kot bi ga zaradi same jeze razneslo. Stranska linija je poudarjena z zračniki, ki se prenese vse do zadnjega dela. Polna LED tehnologija  je možna ob doplačilu, sicer pa tudi ksenonski žarometi niso slaba izbira.

DSC_5514

Pri sami izbiri se lahko zatečete k dvolitrskim ali trolitrskim bencinskim ali dizelskim motorjem. Za vsak okus se nekaj najde, tudi za tiste, ki jim kratica V6 pomeni edini način življenja. Poskrbeli so tudi za navdušence nad štirikolesnim pogonom, ki so ga “pobrali” kar iz nabritega F-typa. Pri štirikolesnem pogonu je vključen še sistem prilagajanja odzivnosti glede na vozno podlago. S tehnološkega vidika je poskrbljeno prav za vse.

DSC_5513

Prilagodljiva vozna dinamika poskrbi za vse okuse, kjer se lahko iz poslovnega gospoda ob koncu službe preleviš v rekreativnega športnika. Nam je sicer bolj všeč elegantna plat te limuzine, kjer se lahko ob mestnem vrvežu in slabem vremenu še vedno sprostiš. Med vožnjo ali pa ob mirovanju lahko s pomočjo zadnje kamere spremljaš dogajanje za vozilom in opazuješ kretnje ostalih voznikov. Mogoče pa opaziš še kakšno prikupno gospodično.

DSC_5507

Z novo podobo sledijo uspešnim smernicam, ki so na novo oblikovale svet luksuznih vozil. Bo vsaki predstavitvi novega modela smo stopničko višje in komaj čakamo na Jaguarjevega športnega terenca. Ob vračilu Jaguarja XF sem se počutil enako kot šolarček na nedeljski večer.

DSC_5524

Video prispevek:

Besedilo: Primož Makuc

Fotografije: Andraž Martinšek

Comments

comments