Ford s posodobitvijo programske opreme Ford Power-Up kupcem v Evropi prinaša vgrajeno osebno pomočnico Amazon Alexa


Ford je sporočil, da lahko stranke v Evropi prek funkcije Alexa Built-in zdaj dostopajo do osebne pomočnice Amazon Alexa, ki uporabnikom omogoča, da v vozilu neposredno postavijo vprašanja ali izrečejo ukaze, ne da bi za to potrebovali pametni telefon.1,2

 

Alexa Built-in (Vgrajena Alexa) voznikom na primer omogoča, da si na poti v službo zlahka zagotovijo jutranje novice in najnovejše podatke o prometu ali da na daljavo upravljajo temperaturo doma in tako zmanjšajo stroške za energijo.

 

Funkcija je na voljo prek brezžične posodobitve programske opreme Ford Power-Up. Alexa Built-in je ena od številnih funkcij, ki so s posodobitvami programske opreme Ford Power-Up na voljo za široko paleto vozil, opremljenih s komunikacijskimi in razvedrilnimi sistemi SYNC 4 in SYNC 4A.3 Med njimi so Ford Mustang Mach-E in Ford Mustang Mach-E GT, Focus in Focus ST.

 

Funkcija Alexa Built-in bo med proizvodnjo vgrajena tudi v izbrana vozila, ki bodo kupcem v Evropi na voljo letos. Med njimi so Ford Mustang Mach-E, Ford Mustang Mach-E GT in Focus.

 

Amazon Alexa Built-in

Ford bo ponujal brezplačno povezljivost s ključnimi funkcijami osebne pomočnice Alexa.4 Alexa Built-in, ki je zasnovana kot razširitev domače izkušnje z Alexo, bo izboljšala vozniško izkušnjo.

  •          Razvedrilo: vozniki lahko preverijo vreme, prosijo Alexo, naj pove šalo, ali celo vprašajo po višini Eifflovega stolpa.
  •          Produktivnost: vozniki lahko telefonirajo, dodajajo predmete na nakupovalne sezname in pregledujejo koledarje.
  •          Upravljanje vozila: vozniki lahko nastavijo temperaturo v kabini ali zahtevajo navigacijo do cilja.
  •          Pametni dom: vozniki lahko na daljavo upravljajo ustrezne naprave pametnega doma, kot so pametni termostati.5

 

“Navdušeni smo, da lahko Fordovim strankam v Evropi ponudimo Alexo, s čimer nadaljujemo svoje poslanstvo zagotavljanja prilagojenih, proaktivnih in intuitivnih digitalnih izkušenj, ki navdušujejo voznike in potnike,” je povedal Dean Miles, direktor področja za upravljanje izdelkov in poslovanja v Amazonovih pametnih vozilih. “Glasovna umetna inteligenca je najboljša v okoljih, kjer so ljudje osredotočeni na druge naloge, kar je še posebej pomembno v vozilu. Komaj čakamo, da slišimo povratne informacije Fordovih strank o tem, kako Alexa nadgradi njihovo vožnjo.”

 

Vozniki imajo tudi možnost dostopa do storitve Ford Streaming, ki omogoča neomejeno pretočno predvajanje zvoka, pa tudi sveže novice in možnost igranja iger prek Alexe. Devetdesetdnevni brezplačni preizkusni program voznikom omogoča poslušanje glasbe, podkastov in zvočnih knjig na platformah, ki so združljive z Alexo.6 Te vključujejo storitve Amazon Music, Audible, Kindle ter storitve tretjih oseb, na katere so kupci morda že naročeni.7

 

Dvakrat več zabave

Najnovejše posodobitve programske opreme Ford Power-Up strankam prinašajo tudi seznanjanje dveh telefonov hkrati, tako da se ne bo treba boriti, kdo bo povezal svoj telefon s sistemom SYNC 4. Vozniki lahko med telefonoma tudi hitro preklapljajo, kar je odlično za dostop do službenega in osebnega telefona. Seznanjanje dveh telefonov je na voljo v modelih Ford Mustang Mach-E, Ford Mustang Mach-E GT, Focus in Focus ST ter Transit in E-Tranzit.8

 

Za preprostejšo ohladitev (ali ohranjanje toplote)

Omogočili smo preprostejše upravljanje nastavitev temperature v kabini prek zaslona SYNC. Oblikovne posodobitve omogočajo lažji pregled in prilagajanje temperature v kabini.

 

Ni razloga za dolgčas

Najnovejša nadgradnja vključuje bogat nabor iger, s katerimi se lahko uporabniki Mustanga Mach-E zabavajo med polnjenjem ali mirovanjem vozila. Med njimi so sudoku, sestavljanke in vozniška igra Lane Change (Sprememba voznega pasu).

 

Pogovor s strokovnjakom – Fordov direktor za trženje globalnih storitev Charles Nolan

  • Kako delujejo posodobitve programske opreme Ford Power-Up? Kaj morajo storiti vozniki? Posodobitve programske opreme Ford Power-Up omogočajo posodobitev vozil Ford z vrsto izboljšav, novih funkcij in zmogljivosti. Namestijo se brezžično prek domačega omrežja Wi-Fi ali mobilne povezave vozila. Ko stranke v postopku začetne namestitve privolijo v posodobitve Ford Power-Up, bodo posodobitve, ki zagotavljajo funkcijo Alexa Built-in in druge posodobitve programske opreme, potekale samodejno in nemoteno – v ozadju. Za nekatere posodobitve bo morda vozilo moralo biti parkirano in brez uporabe, vozniki pa lahko te posodobitve načrtujejo v času, ki jim najbolj ustreza.
  • Kako je Fordova ekipa testirala Alexo Built-in, da bi zagotovila njeno uporabnost za voznike in nemoteno delovanje? Tesno smo sodelovali z Amazonom, da bi našim strankam zagotovili nemoteno vključevanje in uporabniško izkušnjo z Alexo. Funkcije smo pilotno preizkušali tudi na izbranih vozilih lastnega voznega parka, da bi zagotovili izkušnjo, ki bo resnično izboljšala potovanja naših strank in njihovo vsakodnevno življenje.
  • Kaj se vam zdi najbolj uporabno pri funkciji Alexa Built-in kot delu vaše vsakodnevne vožnje? Najboljši je dostop do Alexe med vožnjo iz službe, saj sem navdušen uporabnik storitve Audible in uporabljam Ford Streaming za pretočno predvajanje in poslušanje leposlovja ali strokovne literature, odvisno od tega, kakšen je bil moj dan! Alexa mi pomaga premostiti vrzel med službenim in domačim življenjem, prav tako je priročna, saj lahko med vožnjo preverim, kdaj imam naslednji sestanek, ali na nakupovalni seznam dodam kaj, česar sem se spomnil zadnji hip: “Alexa, dodaj pokovko na moj nakupovalni seznam”.
  • Katere prihodnje posodobitve Ford Power-Up načrtuje Ford? Alexa je bila pomembna posodobitev, ki je od nas zahtevala izboljšanje zmogljivosti Ford Power-Up, zato bodo naše stranke začele spoznavati nove in razburljive posodobitve, s katerimi bo vaš Ford varen, zabaven in vznemirljiv za vožnjo. Spremljajte nas in si zagotovite še več informacij o njih!

Comments

comments