DS v Ženevi 2016

Znamka DS vas vabi na prihodnji mednarodni avtomobilski salon v Ženevi na ogled svojega popolnoma prenovljenega prodajnega programa vozil, svetovno premiero dveh modelov in na preizkus popolnoma nove 3D virtualne izkušnje “DS Virtual Vision”.

Čeprav bosta v središču pozornosti novi vozili DS 3, elegantna in povezljiva Parižana ter prodajni uspešnici znamke, pa bodo žarometi zagotovo usmerjeni proti vozilu DS 3 PERFORMANCE, povsem drugačni in dinamični različici tega mestnega malčka, ki se bo ob tej priložnosti javnosti prvič predstavila.

Kot še eno vendar nič manj pomembno novost, bo znamka DS premierno na svetu razkrila povsem edinstveno zvrst vozila DS. To bo DS, obogaten s tehnologijo in eleganco, športnim videzom in prepoznavnostjo.

Razkritje je predvideno za torek, 1. marca ob 8h45 na stojnici znamke DS v paviljonu 6 razstavišča Palexpo.

 

Znamka DS vas na 86. izdaji mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi pričakuje na prizorišču, prežetem z eleganco, francoskim strokovnim znanjem, tehnologijami in avantgardnostjo.

Pred natanko enim letom se je na tem avtomobilskem salonu odvijalo uradno lansiranje znamke DS, ki bo 1. marca letos tam razstavljala svoj povsem prenovljen prodajni program vozil. Premierno na svetu bo predstavila novi izvedenki DS 3 PERFORMANCE (limuzina in kabriolet). Ponujala bo tudi popolnoma novo 3D virtualno izkušnjo “DS Virtual Vision”, ki bo obiskovalca popeljala na spoznavanje novega DS 3 in njegovih številnih možnosti za individualizacijo podobe. Vrhunec dogajanja znamke DS pa bo nedvomno v torek, 1. marca ob 8h45, ko bo na sporedu svetovna premiera povsem edinstvene zvrsti vozila DS.

Tehnologija in eleganca ter športnost in prepoznavnost, to so ključne besede znamke DS na prihodnjem avtomobilskem salonu v Ženevi 2016.–

Za več informacij o aktualnostih znamke vas vljudno vabimo na stojnico DS v paviljonu 6. Dneva za novinarje bosta v torek, 1. in sredo, 2. marca.Novinarska konferenca bo v torek, 1. marca 2016 ob 8h45.

Medijem bodo za intervjuje na razpolago uradni govorci znamke DS:

 

–            Yves BONNEFONT, generalni direktor znamke DS

 

–            Eric APODE, produktni in razvojni direktor znamke DS

 

–            Arnaud RIBAULT, direktor marketinga in globalne prodaje znamke DS

 

–            Thierry METROZ, direktor oblikovanja znamke DS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Popolnoma prenovljen izbor vozil DS

Novi DS 5, paradni konj znamke DS, je na svoji premieri na Ženevskem avtomobilskem salonu 2015 ustoličil podobo znamke, zlasti s prenovljenim sprednjim delom in drugimi spremenjenimi elementi, ki so značilni za vsako vozilo DS!

Avantgarden stil, dinamična lega na cesti, elegantno in skrbno izdelane podrobnosti ter vrhunska tehnologija, DS 5 je predstavil vse atribute današnjih in prihodnjih vozil DS. S tem je znamka vstopila v novo dobo. Eno leto zatem pa že vsi modeli iz prodajnega programa – novi DS 3, novi DS 3 CABRIO, DS 4, DS 4 CROSSBACK in DS 5 – v sebi nosijo genetski zapis znamke DS, za katerega so značilni:

 

  • Avantgarden dizajn: Nobeno drugo vozilo ni podobno DS-u! Danes so vsi modeli opremljeni s prednjim delom DS (DS Wings), ki je izklesan kot prava umetnina z vertikalno umeščeno masko šestkotne oblike, na kateri kraljuje logotip DS. Njegova obroba je iz kromanega materiala in se razteza v smeri žarometov (in tudi v smeri meglenk pri novem DS 3 in novem DS 3 CABRIO, ki se ponašata s prednjim delom “Double Wings”). Prednji del poveličujejo oblikovno prepoznavne luči DS LED VISION, ki tehnologiji diod LED in ksenonskih luči združujejo z novimi pomičnimi smernimi kazalci. Žarometi, ki so obdelani kot dragi kamni, občutno prispevajo k podobi prednjega dela, s tem da zagotavljajo kakovostno osvetlitev in predvsem dokazujejo eleganco in skrb za najmanjše podrobnosti znamke DS! Poleg tega se čisto vsak DS ponaša s prepoznavnimi elementi, ki so značilni samo zanj in po katerih ga prepoznamo v množici drugih, kot na primer: DS 5 in njegova kromana usločena letev, ki se razteza od konice žarometa vse do prednjih stekel; DS 4 in njegova edinstvena morfologija s tekočimi, izklesanimi in elegantnimi linijami, ki lahko prekrivajo karoserijo in streho v dvobarvnem odtenku; DS 4 CROSSBACK in njegovi opazni stilski elementi, zaradi katerih je pravi prefinjeni pustolovec; novi DS 3 in njegova lebdeča streha ali linija trupa, stilizirana v obliki plavuti morskega psa ….

 

  • Odločno tehnološki izdelek: Danes imajo vsa vozila DS vzpostavljeno povezavo po zaslugi zaslona na dotik, ki omogoča delovanje funkcije Mirror Screen oziroma podvojitev prikaza vsebine s pametnega zaslona (iOS ali Android) na zaslonu v vozilu za zagotovitev varne uporabe aplikacij. Že nekaj tednov je DS 5 opremljen tudi s sistemom DS CONNECT NAV, 3D navigacijo z internetno povezavo v realnem času, ki ponuja moderne in vse bolj high-tech izkušnje v vožnji. K tehnologiji DS prištevamo tudi zmogljive in učinkovite motorje, ki zagotavljajo veliko navora in so zelo učinkoviti z vidika emisij CO2, hkrati pa ponujajo tudi edinstvene vozniške izkušnje. Najboljši takšen primer je motor PureTech 130, ki je bil izbran za motor leta 2015 in ki s svojimi 130 konjskimi močmi razvije 230 Nm navora in dosega 112 g/km CO2 pri vozilu DS 4. Ali pa tudi motor BlueHDi 180, ki ponuja 180 konjskih moči, razvije 400 Nm navora in dosega 110 g/km CO2 pri vozilu DS 5. Nenazadnje pa tudi motor Hybrid 4×4, s katerim je opremljen DS 5, in ponuja vse do 200 konjskih moči pri skupnem navoru 500 Nm in deležu emisij CO2 v vrednosti 90 g/km. Za užitke v vožnji je zaslužen tudi samodejni menjalnik zadnje generacije EAT6. Slednji je na voljo za vse modele iz prodajnega programa in za 40 % skrajša čas prestavljanja, s čimer nudi obilo voznega udobja. To je še en primer tehnologije DS, ki pa hkrati nudi še več dizajna in storitev. Žarometi DS LED VISION pa poleg tega, da nudijo prepoznavno osvetlitev znamke, omogočajo tudi 50 % boljšo osvetlitev ter hkrati 50 % manjšo porabo energije pri zasenčenih lučeh in kar 67 % manjšo pri dolgih lučeh.

 

  • Prefinjene in skrbno izdelane podrobnosti. Plemeniti materiali, pristni načini izdelave ter edinstvene dekoracije, skrajno dodelane in izklesane podrobnosti po navdihu francoskega prestiža, za vsem tem stremi znamka DS. Tako se je porodila končna obdelava kakovosti paščka zapestne ure, ki je edinstveno na voljo za usnjeno oblazinjenje sedežev vozil DS ali pa obloga armaturne plošče v usnju pri modelu DS 4, v katero je vloženih osem ur ročnega dela. Prefinjenost se izraža tudi v pretanjenih detajlih, značilnih za znamko DS, kot so ohišja zunanjih ogledal z vgraviranim monogramom DS pri nekaterih izvedenkah ali pa vstavki iz aluminija na oblogah vrat vozila DS 5. Da lahko vsak posameznik izrazi svojo osebnost, je za vsak model DS na voljo paleta možnosti za individualizacijo podobe. Super zvezdnik na tem področju je novi DS 3, ki ponuja več kot 3 milijone možnosti.

 

  • Izjemno udobje med vožnjo, ki se odraža v dinamični in brezskrbni legi na cesti. Pri vozilih DS 4 in DS 4 CROSSBACK je udobje med vožnjo rezultat specifičnih nastavitev podvozja in krmilnega mehanizma, pri katerih je bila upoštevana nadgradnja višine. Namen tega je bilo izboljšati splošno priznane vozne lastnosti vozila DS 4 z vidika razmerja med udobjem in lego na cesti. Podvozje vozila DS 5 je bilo od lansiranja deležno nadgradenj zaradi zagotovitve večjega udobja. V ta namen so amortizerji opremljeni s tehnologijo PLV (Preloaded linear valve), to je progresivna tehnologija, ki omejuje nihanja in zagotavlja bolj linearen prenos sile v amortizerju. Vzporedno s tem pa je bil povečan prednji pristopni kot. Tako DS 5 še bolje absorbira napake na cestišču in bolj učinkovito preprečuje tresljaje zahvaljujoč zmanjšanju hrupov med udarci. Z vidika udobja pa ne zaostajata niti novi vozili DS 3. Pri vozilu DS 3 CABRIO to dokazujejo platnena streha, ki jo je možno odpreti in ponovno zapreti vse do hitrosti 120 km/h, zvočno udobje, ki je drugim za zgled zaradi visokokakovostnega materiala (večslojno platno iz kompozitnega materiala z notranjim slojem iz akrila za filtriranje zvoka) in pa aerodinamični deflektor za optimalno akustično udobje.

 

Na prihodnjem Ženevskem salonu bodo razstavljeni vsi modeli iz prodajnega programa, obiskovalci pa se bodo lahko zadržali tudi v bližini strokovne delavnice usnjarskih mojstrov iz oblikovalskega studia znamke, si ogledali steno za individualizacijo podobe novih DS 3 ali pa bodo lahko preizkusili storitve za vzpostavitev povezave, kot na primer Mirror Screen ali pa DS CONNECT NAV, 3D navigacijo z internetno povezavo.

 

 

SVETOVNA PREMIERA NOVIH DS 3 IN DS 3 CABRIO PERFORMANCE

Kot je bilo najavljeno pred nekaj tedni, bosta novi DS 3 in novi DS 3 CABRIO na voljo v izjemno zmogljivi izvedenki: DS 3 PERFORMANCE, ki jo je možno izbrati tako za limuzino kot tudi za kabriolet. Povsem drugačni in dinamični vozili, ki bosta združevali učinkovitost in udobje ter enostavno vožnjo in intenzivne užitke. Njuna svetovna premiera se bo odvijala na naslednjem Ženevskem salonu, na prodaj pa bosta od aprila 2016 dalje.

 

208 konjskih moči, 300 Nm navora, 125 g/km CO2, to je le nekaj številk, ki pričajo o rodovniku izvedenke DS 3 PERFORMANCE. Njegova lega na cesti je rezultat izjemnega dela ekip DS PERFORMANCE, ki so se odločile to izvedenko opremiti z motorjem 1,6 THP S&S in vanjo vgraditi 6-stopenjski menjalnik (MCM) s posebnimi prenosnimi razmerji ter diferencial z delno zaporo Torsen® za vrhunsko pogonsko moč in natančno smer vožnje.

 

Da je vozilo postalo še bolj okretno in varno, sta bila podvozje in njegov zavorni sistem deležna natančnih nastavitev, ki so bile prignane praktično do skrajnosti. Rezultat je 15 mm znižano podvozje, širši prednji in zadnji kolotek (SPR: + 26 mm; ZAD: + 14 mm), prednji zavorni koluti premera 323 mm s posebnimi zavornimi sedli (249 mm zadaj).

 

Še eno področje, ki so mu ekipe posvetile vso svojo pozornost, je stil! Dinamičen značaj tega vozila je moč prepoznati na prvi pogled: posebna dvojna izpušna cev, 18-palčna lita platišča z diamantno obdelavo v črni barvi, prednja zavorna sedla svetleče barve, posebni logotipi v barvah DS PERFORMANCE …. Pri tem pa ne smemo pozabiti na notranji ambient, ki je posvečen športu, kar dokazujejo školjkasti sedeži, posebna instrumentna plošča in armaturna plošča s podpisom DS PERFORMANCE.

 

Za poudarek zmogljivosti in poigravanje z individualizacijo podobe lahko stranka pri limuzini in tudi kabrioletu po želji izbira med dvema nivojema opreme.

Pri prvem nivoju je za limuzino na voljo šest kombinacij barv karoserije in strehe, za kabrioleta pa so na voljo štiri kombinacije. Drugi nivo opreme, ki je bil poimenovan «Black Special», pa poudari športen in prefinjen značaj vozila s karoserijo v mat črni barvi in streho v svetleči Gold (za limuzino). Popolnoma temno zunanjost poudarjajo karbonski dodatki na bočnih okrasnih letvah. Notranjost je pravi odraz zunanjosti, saj sta armaturna plošča in podnožje prestavne ročice v svetleči barvi Gold, obogatena pa je še z dodatno opremo za udobje in varnost.

Za ultimativno piko na i pa je možno za DS 3 PERFORMANCE po želji izbrati paket Carbone za notranjost in komplet zunanjih dekorativnih dodatkov.

 

To vozilo bo vredno ogleda na stojnici znamke DS na prihodnjem Ženevskem salonu. Ob njem bo razstavljen tudi motor 1,6 THP S&S.

 

 

DS VIRTUAL VISION, VIRTUALNA 3D-IZKUŠNJA ZA SPOZNAVANJE NOVEGA DS 3

Od lansiranja vozila DS 3 v letu 2010 do danes je šarmu tega elegantnega in povezljivega Parižana podleglo že 390.000 kupcev. Od Pariza do Tokia, od Londona do Buenos Airesa, …. DS 3 je zahvaljujoč močni osebnosti, edinstvenem stilu, užitkom v vožnji in sodobni opremi postal prodajna uspešnica. Kot različica kabriolet ali limuzina kupce prepriča s pestro paleto možnosti za individualizacijo podobe in jim ponuja najboljšo kombinacijo udobja in dinamičnosti, odvisno od njihovih zahtev.

Znamka DS si prizadeva nadaljevati s to zgodbo o uspehu, zato je 19. januarja predstavila novi DS 3, vozilo z edinstvenim stilom. Njegov stil prepoznamo predvsem zaradi edinstvenih adutov, kot so lebdeča streha, dvobarvna končna obdelava zunanjosti in linija trupa, stilizirana v obliki plavuti morskega psa, ki simbolizirajo značajske lastnosti vozila DS 3.

Edinstven stil pa se izraža tudi v številnih možnostih za individualizacijo podobe. Tako novi DS 3 ponuja paleto 78 kombinacij barv karoserije / strehe in več kot 3 milijone možnosti, upoštevajoč vse elemente, ki jih lahko stranka izbere (ohišje zunanjih ogledal, platišča, obroba armaturne plošče, ročaj prestavne ročice, oblazinjenje …). To vozilo je nekaj edinstvenega! Limuzina ali kabriolet, za vsakega njegov novi DS 3!

Poleg tega, da si bo obiskovalec lahko na stojnici znamke DS ogledal dva razstavljena modela novega DS 3, bo lahko izkusil popolnoma novo izkušnjo DS Virtual Vision. Obiskovalec si bo lahko z očali HTC Vive in posebnim kontrolnikom na dinamičen, interaktiven in privlačen način ogledal zbirko raznih možnosti za individualizacijo podobe, ki so na voljo za to vozilo. Medtem ko bo lahko izbiral in kombiniral barve strehe ali karoserije oziroma razne vrste oblazinjenja, platišč in notranje dekorativne elemente, bo svojega novega DS 3 lahko oblikoval po meri in si vozilo ogledal, kot da bi dejansko stalo pred njim. Poleg tega se bo lahko sprehodil okoli njega, odprl ali zaprl prednja vrata ali pa virtualno sedel v novo vozilo DS 3.

Popolnoma nova 3D virtualna izkušnja deluje v povezavi s tehnologijo “Virtual Garage”, ki jo je razvilo podjetje Dassault Systèmes in je premierno na svetu na voljo za znamko DS.

Vabimo vas, da si od 3. do 13. marca 2016 (za novinarje od 1. marca dalje) na Ženevskem avtomobilskem salonu ogledate aktualno ponudbo znamke DS.

Comments

comments