Družba Ford Pro je bila v letu 2022 najuspešnejši prodajalec gospodarskih vozil v Evropi, kar pomeni osmo zaporedno leto Fordovega vodstva na trgu in nov rekord v panogi

Družba Ford Pro je bila v letu 2022 najuspešnejši prodajalec gospodarskih vozil v Evropi, kar pomeni osmo zaporedno leto Fordovega vodstva na trgu in nov rekord v panogi.

Družba Ford Pro, podjetje za prodajo gospodarskih vozil in storitve v okviru družbe Ford, je s 15,0 odstotka zabeležila največji skupni tržni delež v zgodovini, svoj delež v primerjavi s preteklim letom pa je povečala v enajstih državah: Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji, Grčiji, Irski, Portugalski, Romuniji, Švedski in Turčiji.

“Da nam je uspelo doseči nov rekord z osmimi zaporednimi leti na vodilnem položaju v Evropi je dokaz, kako zelo se naše poslovne stranke zanesejo na Fordove dostavnike in pickupe pri svojem poslovanju. Ko po Evropi uvajamo našo edinstveno platformo, ki vključuje programsko opremo, polnjenje in storitve, smo odločeni zagotoviti, da Ford Pro ostane zaupanja vreden partner naših strank glede produktivnosti,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi.

Za uspeh ima posebne zasluge Ford Transit Custom, ki je bil lani ponovno najbolje prodajani enotonski dostavnik v Evropi. Poleg tega je bil Transit Custom skupno najbolje prodajano vozilo v Veliki Britaniji, kjer je Ford svojo vodilno vlogo na trgu podaljšal na 57 zaporednih let. Ford Pro je lani napovedal povsem električni model E-Transit Custom, naslednika modela z električnim pogonom.

V okviru obsežnega uvajanja novih izdelkov in storitev je Ford Pro začel prodajati povsem električni dostavnik E-Transit, ki od prihoda na trg junija lani ostaja na prvem mestu mesečne prodaje v segmentu dvotonskih dostavnikov z električnim pogonom.

Ford Pro je predstavil tudi svojo integrirano platformo programske opreme, polnjenja, servisiranja in financiranja, po meri pripravljeno za pospeševanje produktivnosti in trajnosti podjetij vseh velikosti po vsej Evropi.

Leta 2022 je družba napovedala povsem novi pickup Ford Ranger, saj je ta model še okrepil vodilno vlogo v segmentu in je že osmo leto zapored najbolj priljubljen pickup v Evropi.

Za več informacij o gospodarskih vozilih ter naboru programske opreme in storitev Ford Pro obiščite www.FordPro.com.

Comments

comments