Akrapovičev izpušni sistem za Mercedes-AMG GT in GT S

Podjetje Akrapovič je predstavilo nov izpušni sistem Evolution Line iz titana za Mercedes-AMG GT in GT S, ki ta avtomobila popelje na neverjetne ravni zvočnega navdušenja, izboljšane zmogljivosti in osupljivega videza.
Odličen zvok je ena najbolj priljubljenih lastnosti tega sistema, izdelanega iz ultralahkih titanovih zlitin. Zvok se lahko uravnava z gumbom na armaturni plošči v potniškem prostoru in s preprostim pritiskom na gumb Akrapovič Sound Kita. Tako lahko upravljate aktivno X-povezavo izpušnega sistema. Aktivna X-povezava je izdelana v lastni Akrapovičevi livarni ter ima vodeno in natančno izdelano loputo, zato da ponudi najboljše možne zvočne rezultate v vseh načinih vožnje avtomobila. Ko je ventil X-povezave odprt, izpušni sistem proizvaja bolj neprekinjen, enakomeren in harmoničen zvok za udobnejšo vožnjo; v zaprtem načinu pa je akustika ojačana, s čimer avtomobili dobijo popolnoma športen in rohneč zvok osemvaljnika. Regulator ventilov (za zadnjima dušilcema je še dodatni par ventilov) je bil natančno uravnan, da ima avtomobil pravo razmerje močnih tonov in športnega rjovenja, brez kompromisov pri udobju in zvočnem zadovoljstvu. Pri tem ne gre zgolj za preprost vklop in izklop, temveč za kompleksno in inteligentno kombinacijo, ki jo je Akrapovič ustvaril z namenom izboljšati voznikovo izkušnjo brez negativnega hrupa ali neželenih zvočnih učinkov.
Evolution_Line_Mercedes-AMG_GT_GT_S (2)
Sistem Evolution Line povečuje zmogljivost in omogoča doseganje še boljših užitkov. Vodljivost je izboljšana zaradi občutno manjše teže, ki je posledica ultralahkega sistema. Neverjetno majhna teža, ki je za 46,1 % manjša kot pri originalnem sistemu, zmanjša celotno maso in zagotavlja celostno občutenje avtomobila. Majhno težo poudari tudi dejstvo, da se pri 2550 vrt./min moč poveča za 9,7 kW, povečanje pa se nadaljuje po celotnem območju števila vrtljajev. Navor se pri 2300 vrt./min poveča za 36,2 Nm. Zato je sistem Evolution Line pravi visokozmogljivi izpušni sistem.
Sistem Evolution Line neposredno nadomesti AMG-jev športni izpušni sistem, zato ni treba spremeniti nastavitev elektronske krmilne enote (ECU) ali dodati drugih delov. Sistem ima homologacijo ES/ECE in se preprosto namesti po načelu »vklopi in igraj«.
Izboljšan je tudi videz, saj so zaključki brezhibno ročno izdelani iz ogljikovih vlaken, ki osupljivo zaokrožajo podobo vozila in namigujejo na izboljšano zmogljivost ter zvok, ki ga lahko sprosti Akrapovičev izpušni sistem Evolution Line iz titana. To je izpušni sistem, ki bo popeljal Mercedes-AMG GT in GT S do še višjih ravni zadovoljstva čutil in povečal užitek vožnje teh avtomobilov na popolnoma novem nivoju.

Comments

comments