2. Ford Performance dan na Vranskem je privabil množico obiskovalcev in številne nasmeške na obrazu

Vransko, 15. oktober 2017 –  Center varne vožnje AMZS na Vranskem je bil v nedeljo v znamenju Fordovih najbolj vznemirljivih športnih modelov in številnih obiskovalcev, ki so prišli spoznavat znamko z modrim ovalom, predvsem najbolj zmogljive modele in se hkrati zabavat na 2. Ford Performance dan.

 

Čisto resno in ravno dovolj adrenalinsko pa je dan preživelo 24 nagrajencev Zlate Vstopnica, ki so se lahko učili vozniških veščin za volanom športnih vozil znamke Ford in se še sami prepričali v njihove izjemne zmogljivosti.

 

Nihče od nagrajencev ni mogel skriti navdušenja nad zabavnim učenjem dinamične vožnje, saj so nova znanja pridobivali za volanom modelov Focus RS, Mustang in Focus in Kuga ST-Line in to ob dirkaško prekaljenih voznikih.

 

Odličnim inštruktorjem AMZS so namreč stali ob strani štirje državni prvaki v reliju ter prvak v driftanju; Tomaž Kaučič in Matjaž Korošak sta znanje predajala na vaji iskanja idealne linije, Luka Marko Grošelj je skrbel za pravilen potek na vaji drifta, Andrej Jereb in Mitja Klemenčič pa sta na vaji hitri krog ne le prepeljala številne nagrajence posebnega žreba te nagrade, ampak hitro in varno odpeljala tudi izžrebane med obiskovalci.

 

Prav tako se je tudi tokrat inštruktorjem pridružil smučarski skakalec Jurij Tepeš, sicer  Fordov ambasador, ki se po mnenju izkušenih dirkačev odlično znajde za volanom zmogljivega Fordovega Focusa RS. Ravno zato je bilo veliko nagrajencev, ki so se hitri krog na sovozniškem sedežu želeli zapeljati prav z vedno nasmejanim in ustrežljivim Jurijem Tepešem, ki je ob tej priložnosti povedal: »Vse skupaj je idealno, od vremena do števila ljudi, ki so se danes tukaj zbrali. In verjamem, da smo vsi skupaj resnično uživali.« Podobnega mnenja sta bila tudi nekdanja prvaka v reliju Tomaž Kaučič in Andrej Jereb, Mitji Klemenčiču pa se je dan zdel kar nekako prekratek.

 

Morda je imel celo najtežje delo na poligonu Luka Marko Grošelj, saj je na vaji drifta poskrbel za več kot sto udeležencev. Tudi nova Fiesta, ki so jo lahko spoznavali obiskovalci, ni počivala, saj so testne vožnje tega privlačnega novinca v Fordovi prodajni paleti potekale še kakšno uro po uradnem zaključku.

 

Vodja inštruktorjev Centra varne vožnje AMZ na Vranskem Brane Legan prav tako ni imel počitka, saj so obiskovalci čakali v vrsti, da so se lahko z njim zapeljali na atraktivno terensko vožnjo s Fordovim Rangerjem.

Ob opazovanju množice zadovoljnih obrazov je prireditev z navdušenjem spremljal Boštjan Hribovšek, direktor trženja in prodaje Summit Motors Ljubljana, uvozniku in distributerju vozil znamke Ford: »Kot na 1. Ford Performance dnevu, nam je tudi tokrat vreme izjemno naklonjeno. In dokaz, da so Fordovi avtomobili resnično privlačni, potrjujejo številni obiskovalci, ki so danes zbrali na poligonu, se z našimi avtomobili popeljali, bodisi na umirjeni vožnji na odprtih cestah, na sovozniškem sedežu najbolj zmogljivih modelov ali pa se prepričali v zmogljivosti Rangerja na terenskih vožnjah.«

 

Foto: Foto Klub Lev

Comments

comments