VW T-Cross 1st Edition

Pri Volkswagnu nikakor ne počivajo in pridno poslušajo, kaj narekuje modni trend. Najbrž lahko preprosto rečemo, da si ljudje očitno želimo malih križancev in to je nov rezultat te znamke. S T-Rocom so malce preizkusili teren in nam za pokušino pokazali kakšna je njihova želja. Letos se mu je pridružil mali T-Cross, ki niti ni tako majhen, kot bi si mislili.

DSC_8534-2

Sprednji del sicer spominja na 12 cm večjega brata, vendar so določene elemente vseeno malce spremenili. Namesto LED dnevnih luči ima mali križanec kromirano obrobo, na sredini pa se nahaja meglenka. Opremljen je s polnimi LED žarometi, ki pripomorejo k res odpočiti nočni vožnji. Svetilnost je očem prijazna, kar posledično pripelje tudi do boljše varnosti.

DSC_8536-2

Pri zadnjem delu Volkswagen nakazuje na novo dobo oblikovanja v njihovi hiši. T-Cross je njihov prvi model, ki ni prav nič podoben ostalim. Zadnje led luči se povezujejo tudi preko prtljažnika, ki pa ima le funkcijo odsevnika. Priznam, izgleda vseeno lepo. Manjši detajl se nahaja na stranskem delu luči, kjer so vidne rebraste črtice. Ta vzorec najdemo tudi na zadnjem stebričku, ki povezuje stransko in zadnje steklo.

DSC_8540-2

Belo-črna kombinacija temu malčku res paše. Največjo vlogo pri vizualnem vtisu imajo zagotovo grafitno siva 18 palčna platišča. So dobra kombinacija s sijaj črnimi stranskimi ogledali in tipično SUV črnimi obrobami okrog koles. Če bi sam konfiguriral T-Crossa se najbrž ne bi prav dosti razlikoval od tega.

DSC_8553

Osvežena je tudi notranjost tega VW modela, ki se precej razlikuje od večjega brata. V oči najprej pade nov volanski obroč s popolno porazdelitvijo funkcijskih gumbov. Multimedijski zaslon je sicer v isti višini kot pri T-Rocu, premaknili pa so zračnike in sicer pod to multimedijsko enoto. Sam položaj največjega zaslona na dotik omogoča boljšo preglednost na cesto in lažje upravljanje med vožnjo. Odličen dodatek je tudi digitalni prikazovalnik hitrosti. To je ena tistih stvari, brez katere ne bi več naročil novega vozila. Čeprav priznam, da na začetku nisem bil največji navdušenec. Okus in navade se očitno spreminjajo.

IMG_7717

Pohvale si zasluži prostorna notranjost, ki je na prvo žogo večja od T-Roca. Prostora je namreč dovolj na sprednjih dveh sedežih in tudi zadnji klopi. Tudi prtljažni prostor ni zanemarljiv. Za udobno vožnjo poskrbijo udobni sedeži, ki ga na nekaterih delih krasi tudi usnje. Edino grajo si zasluži pri izbiri ostalih materialov. T-Cross si zasluži malce več kot le trdo plastiko na vratih. Na ta račun se zagotovo odkupi Beats ozvočenje, ki je del opreme 1st Edition.

DSC_8541-2

Če sva omenila, da je T-Roc namenjen bolj aktivnim družinam, je T-Cross bolj zadržane narave. Pod pokrovom skriva litrski trivaljnik, ki sva ga pri VW že spoznala. 115 KM je povsem dovolj za vsakdanje opravke, skokov od doma do šole in podobnih obveznosti. Gre za prikupnega križanca, ki sicer ni namenjen dinamičnim užitkom. Visok sedalni položaj in udobni sedeži bodo namreč poskrbeli, da boste na cilj prispeli čimbolj odpočito. V kombinaciji z radarskim tempomatom pa je to mačji kašelj.

DSC_8539-2

T-Cross je izstopil iz tipičnih VW okvirjev in pokazal svojo drznost. Pričakujemo, da bodo podobnemu trendu sledili še ostali njihovi modeli. Morda se bodo kupci ravno zaradi drugačnosti odločili prav za tega “malčka”.

Besedilo: Primož Makuc

Fotografije: Andraž Martinšek

Comments

comments