V poklon zmagovalcu Le Mansa iz leta 1966 je povsem novi 2017 Ford GT ’66 Heritage Edition odet v zgodovinske ‘bojne barve’

28. junij 2016– Povsem novi 2017 Ford GT se bo v omejeni različici z zgodovinsko grafično podobo poklonil dirkalniku GT40 Mark II, s katerim sta leta 1966 Bruce McLaren in Chris Amon zmagala na dirki v Le Mansu, zmaga pa je bila kar trojna, saj sta drugo in tretje mesto prav tako osvojila Forda GT. Novi model bodo krasile unikatne notranje in zunanje barvne tematike ter ekskluzivna platišča iz lahke zlitine.

 

“Povratek Forda GT je zagotovo povezan tudi s proslavljanjem zgodovinskih Fordovih zmag v Le Mansu,” je povedal Raj Nair, Fordov izvršni podpredsednik za razvoj izdelkov in tehnični vodja. “2017 Ford GT ’66 Heritage Edition je osupljiv poklon avtomobilu, ki je leta 1966 sprožil niz Fordovih zmag v Le Mansu.”

 

Ford GT ’66 Heritage Edition bo na voljo v sijajni ali mat zunanji barvi Shadow Black s srebrnimi progami in paketom opreme iz ogljikovih vlaken. Na pokrovu motornega prostora in vratih bo na ozadju Frozen White velika številka 2, 20-palčna platišča bodo kovana iz posameznih kosov aluminija in lakirana z zlatim mat prosojnim lakom, matice bodo črne.

 

V notranjosti posebne različice Forda GT bodo sedeži iz ogljikovih vlaken oblazinjeni s črnim usnjem Ebony s posebnimi vstavki in šivi, vzglavnike in volan bo krasil vtisnjen logotip Ford GT. Z usnjem Ebony bodo oblazinjeni tudi armaturna plošča, stebrički in strop, na armaturni plošči, oporah vzglavnikov in obvolanskih ročicah pa bodo uporabljeni zlati okrasni elementi. Tako kot v dirkalniku iz leta 1966 je volan odet v usnje, varnostne pasove pa krasi unikatno modro tkanje.

 

Seznam prilagoditev Forda GT ’66 Heritage Edition dopolnjujejo unikatna identifikacijska plošča s serijsko številko, notranja grafična podoba vrat s številko 2 in poudarjeni pragi, šobe za dovod zraka in sredinska konzola iz mat ogljikovih vlaken.

 

Garen Nicoghosian, vodja oblikovanja zunanjosti tega modela, je povedal, da je ekipa želela poudariti korenine Forda GT. “Videz zagotovo temelji na dirkalniku GT40 Mark II,” je dodal, “za sodoben izraz pa smo ga dopolnili z novimi oblikovnimi potezami.”

Comments

comments